reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
My zamierzamy normalnie spac razem. Z poprzednim mezem tez tego problemu nie bylo. Tez pracowal. Pomimo ze nam nie wyszlo ojcem jest dobrym. Tez pracowal 12 godz. Tak ja wstawalam. Nie widze problemu. Dziecko nie placze godzinami. Ani tez latami to nie trwa ze noce sa uciazliwe.

reklama
Hmm, a ja trochę rozumiem taka postawę. Nie to, ze mój, nie wstanie, nie nakarmi(po miesiącu karmiłam tylko butla). Bo czasem 40 min z dzieckiem chodził żeby mu sie odbiło gdzie ja spałam sorry czuwalam :) bo juz nie pamietam co to spanie :) Tylko, ze jak "blogi "czas urlopu mu sie kończy to wraca do pracy... i żeby jakoś funkcjonować, myśleć i być odpowiedzialnym w tym co robi potrzebuje facet snu, jak każdy człowiek wiec bardzo często było ze mój chodził spać do sypialni obok, a ja z dzieciaczkiem w drugim pokoju, albo było tak, ze tylko ja wstawałam do małego. I nigdy nie czuł sie przez to zepchnięty na boczny tor...po przyjściu z pracy po 8 h, mimo ze zmęczony z chęcią przejmował ode mnie dzieciaka żebym mogła trochę odetchnąć czy wyjść gdzieś jak potrzebowałam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No tak, facet musi odpocząć i się wyspać bo idzie do pracy na 8 godzin, ale Ty kochana przez ten czas zajmujesz się dzieckiem. I o ile mi wiadomo to ciężka praca również.. A do tego ogarnąć dom, jedzonko itp.. Też mama potrzebuje snu i odpoczynku tak samo jak tata, więc ciągle nie jestem w stanie zrozumieć eksmisji rodzica z sypialni.. :)

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Jesteście niemożliwe. Jedna na nocce, druga w innej strefie czasowej i nawet nocą produkcja postów trwa!

@Patysia152 podziwiam bo kp przy ciąży to niezłe obciążenie organizmu.

U nas zobaczymy jak będzie, bo mąż w pracy 80% czasu za kierownicą spędza i boję się jak taki niewyspany będzie funkcjonować. W każdym razie nigdzie go nie wygonię bo uwielbiam być blisko. Samo wyjdzie w praniu.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Odczuwalam to na samym poczatku... jeszcze malego karmilam sporo w dzien... i dodatkowo mega zmeczenie... plus nudnosci i co chwile migreny... dlatego poszlam na zwolnienie. Ale juz jest ok :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Gdzies na podgladzie widzialam ze ktos pisal ze mleko zmienia sie w ciazy ok 30 tyg.. ubdoczytujac to mi umknelo... :O ja slyszalam ze ok 20 tyg. Moze i sam sie odstawi :) jak nie to narazie nie bede odstawiac sama..

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

My do wakacji musimy eksmitowac w koncu Krzysia z naszego lozka.. Sie rozwala ten wielki czlowiek, moglby brac przyklad z mlodszego brata i spac w swoim lozku [emoji14]
A maz moze z 3 razy poszedl na sofe jak go mlody skopal :D nir chcial awantury w nocy robic i go przekladac do swojego lozka, wiec sam sie wyniosl. Byle sie wyspal, o ;) ale zeby tak na stale go wywalic z lozka to nie.

Planujecie mlode na poczatku miec z Wami w sypialni czy osobny pokoik i od poczatku spanie w osobnych pomieszczeniach?

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

@ikulka Nigdzie się nie wybierasz ;) Nawet jak któraś urodzi ufu tfu miesiąc wcześniej czy 2.. To i tak jest sierpniówka :D
@Lilith25 Mamy na sierpniówkach wątek o płci. Poczytaj, trochę dziewczyny już naskrobały ;)

Nadrabiłam poranek, idę na śniadanko. Miłego dnia! :)

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Dziewczyny mam do was szybkie pytanie. Za ile sprzedalyscie wasze suknie ślubne. Właśnie laska napisała ze proponuje 500, wystawiona jest za 700 po paru obnizkach. Za 500 juz cos można kupic dla dziecka tylko szkoda mi troche bo droga byla

reklama
@luska1979. Pomiedzy mna a moim bratem tez jest 12 lat roznicy ale jak byl maly to sie w ogole nimnie zajmowalam. Wszystko mama robila nie wiem czemu, z reszta ona sama tez nie wie :) dopiero jak byl wiekszy to na jakies spacery do piaskownicy od czasu do czasu go bralam a tak to zawsze z mama. Cale szczescie ze bedzie oparcie w kims bliskim :)
Ale te twoje dziewczyny pomysly maja :) hahaha
@--Aga-- to nie dokonca tak ze go wyeksmituje z sypialni. On juz teraz czesto spi w duzym pokoju. Lubi wlaczyc sobie film i tak przy tv przykimac. Ja w zyciu nie moglabym tak zasnac! Dlatego tez kategorycznie zabronilam instalacji tv w sypialni. Co innego ze z rana sie budze a on dalej w salonie bo juz nie chcialo mu sie przechodzic. Oooj ile klutni o to bylo :p wiec ta eksmisja najprawdopodobniej wyjdzie sama z jego inicjatywy. Ale zobaczymy. A tak na marginesie to onma tak kamienny sen ze czasem z 10 min mi zajmuje go obudzenie. O samych budzikach juznie wspomne ze wrazenia na nim zadnego nie robia :)

Do góry