reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Witajcie :) ale jesteście gaduły od rana ;)
Przede wszystkim to trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
Ja wg om też zaczęłam 15tc a wg usg dopiero za kilka dni :p im bliżej 18tc tym bardziej się boję :( serio pierwszy trymestr mnie tak nie stresował jak ten 18 tydzień :(
Ja do lidla się nie wybieram. Na ubranka to dla mnie za wcześnie, stanik wolę kupić bliżej porodu bo pewnie cycki troche jeszcze urosną a ubrania ciążowe się mi nie podobają, poprzednim razem były ładniejsze :p
Co do książek to ja uwielbiam książki Stephena Kinga :D poza tym horrory i kryminały ale teraz mam totalną pustkę w głowie więc nie polecę nic konkretnego :p
@ikulka super, że jesteś już w domu i masz taki świetny humor ;)
@beata1313 na pewno wszystko będzie dobrze :)

reklama
a zasugerował narazie lekarz ze dziewczynka bedzie czy tak czekasz jak ja?
Na prenatalnych tak babka mówiła, ale w opisie płeć niezidentyfikowana. Mój gin spojrzał na zdjęcia z usg i też mówi że baba, także szanse na siusiaka nikłe, ale....pewności nie dają 100% haha

Edit: wkleiłam foto na wątek o płci. Jak myślicie?
Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@marii19 ja napomknęłam obu babciom, ale żadna się nie kwapi...może zrobią niespodziankę. Fajnie masz :)

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja byłam w szoku bo ona takto żeby nic nie kupować najlepiej do porodu ;) a te rzeczy tak jej się spodobały że kazała kupić ;)

Właśnie się zastanawiam czy 12:20 to dobry czas żeby zwlec się z łóżka hahaha

p19uflw1jarcljhd.png

Jesli chodzi o kryminaly polecam Mary Higgins Clark[emoji5]

Mi jakoś jej styl pisania nie podchodzi.... Tess, Coben, Nesbo - tych stawiam na piedestale, Pettersona i Lee Child jakoś też nie trawię... Lubię też sięgać po Fitzpatric - jeszcze zamiłowanie do niej z czasów studiów, wtedy trafiłam na serie Szeptem i jakoś inne jej książki też mi podeszły.
Z babińców lubię Picoult i Sparksa - ale nie wszystkie książki.
A z pl autorów lubię strasznie Bruczkowskiego :) i Chmielewską.

Ja jestem fetyszystka skarpetek. I moje pierwsze zakupy dla dzidzi pewnie beda właśnie takie o ile poznam w końcu czy to on czy ona :D A te są po prostu cudo i występują w dwupakach lub w komplecie z czapką :) są po prostu mega
2017-Spring-Newborn-three-dimensional-soft-font-b-socks-b-font-baby-soft-cotton-font-b.jpg

MamaT super że wyniki glukozy ok:)
Gratuluję też wszystkich udanych wizyt!!!
Klusek gratuluję zdolnej córy!!! Zdecydowanie zasłużyła na nagrode[emoji2]

O a ja myślałam że tylko ja taka niesforna jestem w smarowaniu się balsamami... Mój to się ze mnie śmieje że tylko kupuję a one stoją[emoji6]

Mahoniowa! Leż i odpoczywaj! Najważniejsze że z maluszkiem wszystko ok!!!! Teraz musisz być cierpliwa z tym leżeniem i odpoczywaniem, bo to może zmęczyć[emoji2] ale czego sie nie robi dla swojego dzieciątka!!!

Baeta a miałaś jakieś obajwy?
U nas w żłobku ze 3 razy już była bostonka i żadna z nas dorosłych nie chorowała[emoji2] Więc trzymam kciuki że i Twój organizm jest silny i wszystko jest ok!!!! A swoją drogą internety zabijają ludzi nerwowo... sama mam manie sprawdzania, ale staram się patrzeć przez palce...

25_pixel Polecam Ci "Dotyk ciemności" C.J Roberts to mroczny erotyk i czyta się z szokiem ale i z wypiekami na twarzy... Graya nie czytałam wiec nie mam porownani.
Dotyk ciemnosci ma jeszcze 2 tomy wiec lektura na dluzszy czas(chociaz ja wciagnęłm się i niemalże nie spałam)
To opowieść o amerykańskiej dziewczynie ktora została porwana przez "mezczyzne z kutury arabskiej" który miał za zadanie wychować ją na niewolnicę seksualną dla jakoegoś tam biznesmena...

Ja jestem fetyszystka skarpetek. I moje pierwsze zakupy dla dzidzi pewnie beda właśnie takie o ile poznam w końcu czy to on czy ona :D A te są po prostu cudo i występują w dwupakach lub w komplecie z czapką :) są po prostu mega
2017-Spring-Newborn-three-dimensional-soft-font-b-socks-b-font-baby-soft-cotton-font-b.jpg
Kotomiś ja też mam taki fetysz [emoji14] a te w zestawie dostałam od przyjaciółki ;) i chyba z 3tyg stały na komodzie zanim schowałam żebym sobie popatrzeć ;)

1485950311-aaaaaa.jpeg

p19uflw1jarcljhd.png

reklama
ooo właśnie taki zestaw :D mi koleżanka obiecała przywieźć z uk jak wybiorę kolor :D
hehehe sama dla siebie wybrzydzam w skarpetkach to dla malucha będzie już w ogóle, a zaraziłam tym nawet męża :D kiedy ja myszkuje w sklepach i mierze ubrania ten zawsze idzie i przynosi mi skarpetki dodatkowo :D

Do góry