reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U mnie z USG(korzystam ubezpieczenia w enelmed) jest tak że na prenatalne jako takie się nie zapisywałam , powiedziałam tylko lekarzowi ktory mi USG robi czy mógłby mi dać skierowanie na kolejne bo chciałabym przezierność sprawdzić a u swojego gin dopiero w połowie lutego będę i to już będzie za późno, wystawił skierowanie(na druczku przy usg płodu dopisał +NT) i powiedział którego mam się zapisać (ma teraz 2tyg urlopu)żebym z terminem się wyrobiła[emoji6]
@Truskaweczka2017 No jak mogłaś mnie o coś takiego podejrzewać[emoji13] Przecie ja kobieta nowoczesna!!! No wiesz Ty co[emoji6][emoji6][emoji6]

reklama
Dziewczyny pomóżcie bo juz zglupialam. Wczoraj na usg wyszło ze jestem w 13,4 tc , to dziś 13,5tc. to kiedy mi stuknie 14? I mam liczyć 13,7tc? 14,0tc, 14,1? Czy jak? Kurde...pogubilam się, bo mi tydzień dodali w zasadzie w 12 tc nie byłam hehe:)

Jestem załamana po badaniach w szpitalu nie chce mi się żyć, dziecko może mieć wadę, mam jutro umawiać się pilnie na Wrocław i robić badania. Cały czas płacze i odechciało mi się wszystkiego przestałam się cieszyć z ciąży depresja na całego chyba włosy z głowy sobie wyrwę. Nawet nie chciałbyście wiedzieć jakie pytanie zadal mi ginekolog. [emoji29][emoji20][emoji37]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana bedzie dobrze oni czesto sie myla mojej kolezance powiedzieli ze bedzie miala roslinke a urodzila zdrowa 4 kg julcie trzymaj sie!!! :):)

Patik80, ja nie piję kawy. W ogóle, nie tylko teraz. Dla mnie to potwierdzenie, że da się normalnie funkcjonować bez kawy, a jak ktoś nie potrafi, to znaczy ze jest uzależniony :-p. Nie mowie tego w złej wierze, tylko jako obronę dla mnie - według wszystkich dziwaka niepijącego kawy.
Wszystkiego naj naj naj dla synka!!! :blink:
Ooo, widzę ze i tu jedna niekawowa osoba się znalazła oprócz mnie :blink: Emika, nie czujesz się dziwadłem wśród znajomych? Bo ja tak :laugh2:

Chromka, super ze po usg same dobre wieści :blink:. Zdrowa dziewczynka to cudowna wiadomość, zazdroszczę :-p

Klusek, o tez super wieści!! :blink: Pięknie. Gratuluję.

GuaRaNa, hahahha :laugh2: Siusiora :laugh2: Uwierz mi, że chłopaki łatwiejsze do obsługi są. Łatwiej w czystości ich utrzymać, łatwiej mocz do badania pobrać w razie czego... ja się boję dziewczynki pod tym względem :-p

Klusek,.no zdjęcie do albumu rodzinnego :laugh2: Tez mam takie rozkraczone zdjęcie syna. Jednego na pewno. Centralnie na głowicy pupskiem "usiadł".

Nina90, ja usg genetyczne robie prywatnie i tez Trzeba się z wyprzedzeniem umawiać tak ze 3 tygodnie, bo terminy pozajmowane. Szczególnie na godziny popołudniowe :-p.

Ja tez się zasadami owocami i Nabiałem :blink::laugh2:

Ja po wizycie, trochę uspokojona :blink:. Mój mały Bąbelek ma 3,5cm i słodko się wierci :blink: Moja lekarka zaklina, zerknęła na Maleństwo i mówi "jaka śliczna dziewczynka" :-D Oczywiście żartuje sobie, bo wie, że dziewczynkę chcemy, ale za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić. Jako ze dzisiaj wg pomiarów ciąża wyszła komputerowi o 2 dni starsza, przeniosłam usg genetyczne z 20 na 13 lutego. Wiec juz mi niepostrzeżenie minął tydzień do badania :laugh2:. Następna u mojej gin za 4 tygodnie. Jeszcze 31-go przetestuję nfz-owskie usg :-p.

Ostatnia edycja:
Patik80, ja nie piję kawy. W ogóle, nie tylko teraz. Dla mnie to potwierdzenie, że da się normalnie funkcjonować bez kawy, a jak ktoś nie potrafi, to znaczy ze jest uzależniony :-p. Nie mowie tego w złej wierze, tylko jako obronę dla mnie - według wszystkich dziwaka niepijącego kawy.
Ooo, widzę ze i tu jedna niekawowa osoba się znalazła oprócz mnie :blink: Emika, nie czujesz się dziwadłem wśród znajomych? Bo ja tak :laugh2:

Chromka, super ze po usg same dobre wieści :blink:. Zdrowa dziewczynka to cudowna wiadomość, zazdroszczę :-p

GuaRaNa, hahahha :laugh2: Siusiora :laugh2: Uwierz mi, że chłopaki łatwiejsze do obsługi są. Łatwiej w czystości ich utrzymać, łatwiej mocz do badania pobrać w razie czego... ja się boję dziewczynki pod tym względem :-p

Klusek,.no zdjęcie do albumu rodzinnego :laugh2: Tez mam takie rozkraczone zdjęcie syna. Jednego na pewno. Centralnie na głowicy pupskiem "usiadł".

Nina90, ja usg genetyczne robie prywatnie i tez Trzeba się z wyprzedzeniem umawiać tak ze 3 tygodnie, bo terminy pozajmowane. Szczególnie na godziny popołudniowe :-p.

Ja po wizycie, trochę uspokojona :blink:. Mój mały Bąbelek ma 3,5cm i słodko się wierci :blink: Jako ze dzisiaj wg pomiarów ciąża wyszła komputerowi o 2 dni starsza, przeniosłam usg genetyczne z 20 na 13 lutego. Wiec juz mi niepostrzeżenie minął tydzień do badania :laugh2:. Następna u mojej gin za 4 tygodnie. Jeszcze 31-go przetestuję nfz-owskie usg :-p.
Też nie piję kawy bo nie lubie;)

@dzag82 ja też się dopisuję do bezkawowych[emoji16] zdarzało sie że czasem wypiłam ale to rozpuszczalną z cukrami i 90% mleka!!! Nie przepadam za smakiem i zapachem kawy(nie lubie tiramisu), a i nie działa ona mnie pobudzająco, wiec naprawde sporadycznie piłam przed ciążą, a teraz to już w ogóle....

Dzag82 ja o urodzenia pierwszego dziecka w ogóle kawy nie piłam.Ale p urodzeniu Emi łatwiej rano było funkcjonować po nieprzespanej nocy po kawce.Jak zaczęłam pracować w nocy to kawa obowiązkowa choć nie pijam jej w pracy ale w domu przed wyjściem do pracy.Teraz w ciąży przestałam bo jakoś nie wchodzi i nie potrzebuje jej.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Ja po wizycie, trochę uspokojona :blink:. Mój mały Bąbelek ma 3,5cm i słodko się wierci :blink: Moja lekarka zaklina, zerknęła na Maleństwo i mówi "jaka śliczna dziewczynka" :-D Oczywiście żartuje sobie, bo wie, że dziewczynkę chcemy, ale za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić. Jako ze dzisiaj wg pomiarów ciąża wyszła komputerowi o 2 dni starsza, przeniosłam usg genetyczne z 20 na 13 lutego. Wiec juz mi niepostrzeżenie minął tydzień do badania :laugh2:. Następna u mojej gin za 4 tygodnie. Jeszcze 31-go przetestuję nfz-owskie usg :-p.
Gratuluję udanej wizyty!!!

Do góry