reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U mnie z USG(korzystam ubezpieczenia w enelmed) jest tak że na prenatalne jako takie się nie zapisywałam , powiedziałam tylko lekarzowi ktory mi USG robi czy mógłby mi dać skierowanie na kolejne bo chciałabym przezierność sprawdzić a u swojego gin dopiero w połowie lutego będę i to już będzie za późno, wystawił skierowanie(na druczku przy usg płodu dopisał +NT) i powiedział którego mam się zapisać (ma teraz 2tyg urlopu)żebym z terminem się wyrobiła[emoji6]
@Truskaweczka2017 No jak mogłaś mnie o coś takiego podejrzewać[emoji13] Przecie ja kobieta nowoczesna!!! No wiesz Ty co[emoji6][emoji6][emoji6]

reklama
Dziewczyny pomóżcie bo juz zglupialam. Wczoraj na usg wyszło ze jestem w 13,4 tc , to dziś 13,5tc. to kiedy mi stuknie 14? I mam liczyć 13,7tc? 14,0tc, 14,1? Czy jak? Kurde...pogubilam się, bo mi tydzień dodali w zasadzie w 12 tc nie byłam hehe:)

Jestem załamana po badaniach w szpitalu nie chce mi się żyć, dziecko może mieć wadę, mam jutro umawiać się pilnie na Wrocław i robić badania. Cały czas płacze i odechciało mi się wszystkiego przestałam się cieszyć z ciąży depresja na całego chyba włosy z głowy sobie wyrwę. Nawet nie chciałbyście wiedzieć jakie pytanie zadal mi ginekolog. [emoji29][emoji20][emoji37]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana bedzie dobrze oni czesto sie myla mojej kolezance powiedzieli ze bedzie miala roslinke a urodzila zdrowa 4 kg julcie trzymaj sie!!! :):)

Patik80, ja nie piję kawy. W ogóle, nie tylko teraz. Dla mnie to potwierdzenie, że da się normalnie funkcjonować bez kawy, a jak ktoś nie potrafi, to znaczy ze jest uzależniony :-p. Nie mowie tego w złej wierze, tylko jako obronę dla mnie - według wszystkich dziwaka niepijącego kawy.
Wszystkiego naj naj naj dla synka!!! :blink:
Ooo, widzę ze i tu jedna niekawowa osoba się znalazła oprócz mnie :blink: Emika, nie czujesz się dziwadłem wśród znajomych? Bo ja tak :laugh2:

Chromka, super ze po usg same dobre wieści :blink:. Zdrowa dziewczynka to cudowna wiadomość, zazdroszczę :-p

Klusek, o tez super wieści!! :blink: Pięknie. Gratuluję.

GuaRaNa, hahahha :laugh2: Siusiora :laugh2: Uwierz mi, że chłopaki łatwiejsze do obsługi są. Łatwiej w czystości ich utrzymać, łatwiej mocz do badania pobrać w razie czego... ja się boję dziewczynki pod tym względem :-p

Klusek,.no zdjęcie do albumu rodzinnego :laugh2: Tez mam takie rozkraczone zdjęcie syna. Jednego na pewno. Centralnie na głowicy pupskiem "usiadł".

Nina90, ja usg genetyczne robie prywatnie i tez Trzeba się z wyprzedzeniem umawiać tak ze 3 tygodnie, bo terminy pozajmowane. Szczególnie na godziny popołudniowe :-p.

Ja tez się zasadami owocami i Nabiałem :blink::laugh2:

Ja po wizycie, trochę uspokojona :blink:. Mój mały Bąbelek ma 3,5cm i słodko się wierci :blink: Moja lekarka zaklina, zerknęła na Maleństwo i mówi "jaka śliczna dziewczynka" :-D Oczywiście żartuje sobie, bo wie, że dziewczynkę chcemy, ale za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić. Jako ze dzisiaj wg pomiarów ciąża wyszła komputerowi o 2 dni starsza, przeniosłam usg genetyczne z 20 na 13 lutego. Wiec juz mi niepostrzeżenie minął tydzień do badania :laugh2:. Następna u mojej gin za 4 tygodnie. Jeszcze 31-go przetestuję nfz-owskie usg :-p.

Ostatnia edycja:
Patik80, ja nie piję kawy. W ogóle, nie tylko teraz. Dla mnie to potwierdzenie, że da się normalnie funkcjonować bez kawy, a jak ktoś nie potrafi, to znaczy ze jest uzależniony :-p. Nie mowie tego w złej wierze, tylko jako obronę dla mnie - według wszystkich dziwaka niepijącego kawy.
Ooo, widzę ze i tu jedna niekawowa osoba się znalazła oprócz mnie :blink: Emika, nie czujesz się dziwadłem wśród znajomych? Bo ja tak :laugh2:

Chromka, super ze po usg same dobre wieści :blink:. Zdrowa dziewczynka to cudowna wiadomość, zazdroszczę :-p

GuaRaNa, hahahha :laugh2: Siusiora :laugh2: Uwierz mi, że chłopaki łatwiejsze do obsługi są. Łatwiej w czystości ich utrzymać, łatwiej mocz do badania pobrać w razie czego... ja się boję dziewczynki pod tym względem :-p

Klusek,.no zdjęcie do albumu rodzinnego :laugh2: Tez mam takie rozkraczone zdjęcie syna. Jednego na pewno. Centralnie na głowicy pupskiem "usiadł".

Nina90, ja usg genetyczne robie prywatnie i tez Trzeba się z wyprzedzeniem umawiać tak ze 3 tygodnie, bo terminy pozajmowane. Szczególnie na godziny popołudniowe :-p.

Ja po wizycie, trochę uspokojona :blink:. Mój mały Bąbelek ma 3,5cm i słodko się wierci :blink: Jako ze dzisiaj wg pomiarów ciąża wyszła komputerowi o 2 dni starsza, przeniosłam usg genetyczne z 20 na 13 lutego. Wiec juz mi niepostrzeżenie minął tydzień do badania :laugh2:. Następna u mojej gin za 4 tygodnie. Jeszcze 31-go przetestuję nfz-owskie usg :-p.
Też nie piję kawy bo nie lubie;)

@dzag82 ja też się dopisuję do bezkawowych[emoji16] zdarzało sie że czasem wypiłam ale to rozpuszczalną z cukrami i 90% mleka!!! Nie przepadam za smakiem i zapachem kawy(nie lubie tiramisu), a i nie działa ona mnie pobudzająco, wiec naprawde sporadycznie piłam przed ciążą, a teraz to już w ogóle....

Dzag82 ja o urodzenia pierwszego dziecka w ogóle kawy nie piłam.Ale p urodzeniu Emi łatwiej rano było funkcjonować po nieprzespanej nocy po kawce.Jak zaczęłam pracować w nocy to kawa obowiązkowa choć nie pijam jej w pracy ale w domu przed wyjściem do pracy.Teraz w ciąży przestałam bo jakoś nie wchodzi i nie potrzebuje jej.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Ja po wizycie, trochę uspokojona :blink:. Mój mały Bąbelek ma 3,5cm i słodko się wierci :blink: Moja lekarka zaklina, zerknęła na Maleństwo i mówi "jaka śliczna dziewczynka" :-D Oczywiście żartuje sobie, bo wie, że dziewczynkę chcemy, ale za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić. Jako ze dzisiaj wg pomiarów ciąża wyszła komputerowi o 2 dni starsza, przeniosłam usg genetyczne z 20 na 13 lutego. Wiec juz mi niepostrzeżenie minął tydzień do badania :laugh2:. Następna u mojej gin za 4 tygodnie. Jeszcze 31-go przetestuję nfz-owskie usg :-p.
Gratuluję udanej wizyty!!!

Do góry