reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U nas oczywiscie z prenatalnymi paradoks... jak masz skierowanie z nfz to czekasz miesiac a jak idziesz prywatnie to termin jest odrazu w tej samej klinice oczywiscie... Nasza kochana Polska ;(
Standard.. Jak musiałam zrobić badania genetyczne to na nfz z dopiskiem pilne miałam termin na za półtorej roku, zrobiłam prywatnie tego swego dnia co się zgłosiłam.. :D Stąd moje przekonanie - umiesz liczyć, licz na siebie, nfz nie pomoże! :p

reklama
ja też mówię o terminie 3-4 tyg przed do prywatnego lekarza :D nie każdy niestety może takie badania wykonać więc @Nina90 od razu się zapisuj :)

Któraś z was pytała o dietę, ja osobiście jadę teraz też na owocach i nabiale, mięso przestało mi smakować :/

Akurat na nfz nie mam zamiaru liczyc. Raz sie przejechalam i wystarczy. Chce pojsc prywatnie. jutro bede dzwonic oby udalo sie szybko zalatwic:)

A ja ważę ok kilo z haczykiem więcej, jak dzisiaj mnie lekarka ważyła, ale do wagi z początku ciąży mi jeszcze brakuje więc się cieszę, że mimo choroby nie schudłam znowu. Normalnie bym chciała ale nie w ciązy.

Nina ja szukałam na znanym lekarzu i tam było widać na kiedy są wolne terminy.

Ja mam jutro, jeszcze nie stresuje się tak bardzo, staram się myśleć pozytywnie ;)

@kotomiś jestem z jeleniej góry :)
W sumie to zostal mi tydzień na ich zrobienie. Jak bylam w sxpitalu to lekarz który mnie badal pracuje z moim lekarzem prowadzący a że mój jest na urlopie to powiedzial ze w razie czego mam do niego dzwonic i on te badania wykona. Jutro podzwonie i zobaczymy co powiedza:)

Każdy mówi, a mądre książki piszą, że zdrowe jedzenie w ciąży, 5 posiłków to podstawa.. Powinno to obowiązywać od drugiego trymestru :D U mnie również brak apetytu.. Nie pamiętam kiedy jadłam wędlinę na kanapki.. Najlepiej to jabłka wcinam i zupy. Buraczkowa - pycha! :D

reklama
Do góry