reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U nas oczywiscie z prenatalnymi paradoks... jak masz skierowanie z nfz to czekasz miesiac a jak idziesz prywatnie to termin jest odrazu w tej samej klinice oczywiscie... Nasza kochana Polska ;(
Standard.. Jak musiałam zrobić badania genetyczne to na nfz z dopiskiem pilne miałam termin na za półtorej roku, zrobiłam prywatnie tego swego dnia co się zgłosiłam.. :D Stąd moje przekonanie - umiesz liczyć, licz na siebie, nfz nie pomoże! :p

reklama
ja też mówię o terminie 3-4 tyg przed do prywatnego lekarza :D nie każdy niestety może takie badania wykonać więc @Nina90 od razu się zapisuj :)

Któraś z was pytała o dietę, ja osobiście jadę teraz też na owocach i nabiale, mięso przestało mi smakować :/

Akurat na nfz nie mam zamiaru liczyc. Raz sie przejechalam i wystarczy. Chce pojsc prywatnie. jutro bede dzwonic oby udalo sie szybko zalatwic:)

A ja ważę ok kilo z haczykiem więcej, jak dzisiaj mnie lekarka ważyła, ale do wagi z początku ciąży mi jeszcze brakuje więc się cieszę, że mimo choroby nie schudłam znowu. Normalnie bym chciała ale nie w ciązy.

Nina ja szukałam na znanym lekarzu i tam było widać na kiedy są wolne terminy.

Ja mam jutro, jeszcze nie stresuje się tak bardzo, staram się myśleć pozytywnie ;)

@kotomiś jestem z jeleniej góry :)
W sumie to zostal mi tydzień na ich zrobienie. Jak bylam w sxpitalu to lekarz który mnie badal pracuje z moim lekarzem prowadzący a że mój jest na urlopie to powiedzial ze w razie czego mam do niego dzwonic i on te badania wykona. Jutro podzwonie i zobaczymy co powiedza:)

Każdy mówi, a mądre książki piszą, że zdrowe jedzenie w ciąży, 5 posiłków to podstawa.. Powinno to obowiązywać od drugiego trymestru :D U mnie również brak apetytu.. Nie pamiętam kiedy jadłam wędlinę na kanapki.. Najlepiej to jabłka wcinam i zupy. Buraczkowa - pycha! :D

reklama
Do góry