reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@patik80 zdrowka dla calej ferajny ;-) . Moja najstarsza tez do mnie z pyt "mamo po co ci tyle dzieci?" Hihi

@emikaa oj bidna, dzkoda ze nie moze Ci nik pomoc :-( , ale rob wszystko po malu i bez pospiechu ;-)

&&&&&&&& za wizyty :-)

Zdrowka chorowitkom !!!

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aftk kciuki zaciśnięte za wyniki.
Adeline znam kobiety które mają mdłości i wymioty całą ciążę.Mam nadzieję że tak nie będzie u mnie.Bo u mnie 11 tc a nadal mnie mdli i w głowie się kręci.Choć z drugiej strony wiem że jestem w ciąży bo mi tradycyjnie nic nie ciągnie ani boli w podbrzuszu.
Dużo zdrówka Kurektyna.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hola77 na początku ciąży tak mnie suszyło.Teraz już mnie i mało pije z powodu ciągłych mdłości.
Mnie jak coś bierze w tej ciążh to dzień lub dwa i mija i chwała Bogu.
Za miesiąc mam tydzień urlopu z mężulkiem to się wybyczymy.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja jeszcze nie wstalam. Strasznie mi zle, nie wiem czy mnie cos nie łapie. Chetnie bym polezala nawet caly dzien ale po 23 mamy gościa z Niemiec i muszę ogarnąć. Moja kuchnia wyglada strasznie, wczoraj pol dnia robiłam zapiekanke i tyle paprania przy tym. Szybko teraz już nie zrobie.

Emikaa, jak to dobrze, że wszystko dobrze z Maleństwem. Nie wiem, jakoś do mnie nie dociera tłumaczenie, że 30% ciąż odbywa się z krwawieniem, bo tak naprawdę dopiero tu na forum Sierpniowym się spotykam z taką ilością takich problemów. Wg mnie to po prostu tłumaczenie czegoś czego nie potrafi się zdiagnozować. Ale najważniejsze, że Maleństwo w brzuchu buszuje w najlepsze :)

Tomag8, to się znikąd nie bierze, z powietrza :p. A cukrzyca to skąd? Po prostu jednemu się przydarz innemu nie. Dla spokoju zadzwoń do poradni i poinformuj o wyniku. Może Ci wcześniej receptę wypisze lekarz.

Jejusiu, Wy macie widzę maksymalnie do końca stycznia USG prenatalne. A ja będę miała dopiero 20 lutego :), w ostatni dzień okienka tygodniowego :p. Jak to możliwe, że taka różnica jest między nami? :) Czy po prostu zapisałyście się na na samym początku tego okienka tygodniowego do robienia USG prenatalnego?
Natalkuś, nagle wskoczyły Małopolskie Warsztaty USG. Dla I trymestru będą 25 lutego. Ja się nie załapię, bo to o tydzień za późno dla mnie, nawet tam nie dzwonię :(. Ale może Tobie spasuje termin? Miałabyś za darmo badanie :).

Kurektyna, o to masz nieciekawie. Leż i śpij dużo, a nie siedź na forum :p. W trakcie snu organizm się skupia na walce z wirusami. Zdrówka!

Adeline89 pisze:
Baba w aptece mówiła,że kwas się bierze niby do 3 miesiąca ciąży,bo wtedy się wszystko kształci i później już jej ginekolog nie kazał.
Chodzi Ci o kwas foliowy? Kwas foliowy wspomaga prawidłowy rozwój cewy nerwowej. Cały ten proces kończy się w okolicy 12 tygodnia i dlatego kwas zalecają brać do tego czasu. Potem można, dla siebie, ale nie ma takiej potrzeby biorąc pod uwagę rozwój dziecka. Tyle, że powinno się go brać miesiąc przed zapłodnieniem, a nie w 4. tygodniu, kiedy się dowiadujemy o ciąży...

A ja się szykuję powoli na wizytę u lekarza z Witkiem. Dalej ma mega katar, niech go osłucha. Jak znowu w poniedziałek, już czwarty raz, będę musiała przesuwać pierwszy dzień w żłobku to się popłaczę. W końcu mi go z listy skreślą.....

Suwaczki już widzę całkiem zdziczały...

reklama
Do góry