reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Emika wiedziałam że będzie wszystko dobrze :) bardzo się cieszę tylko proszę uważaj teraz na siebie i odpoczywaj !! :)

Ja dziś odebrałam wyniki badań z wczoraj ... i co? TSH 3,236 skąd to się u mnie wzięło? Normalnie aż zawarłam a wizytę mam dopiero za tydzień. Myślicie że mogę poczekać do wizyty czy grać do lekarza? Poza tym toxoplazmoza podwyzszona normalnie w szoku jestem bo poprzednio nic takiego nie było... :/

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Haha wlasnie do dr Alaszewskiego. On przyjmuje na ul. Julii troche spory kawałek ale wzbudził jakoś moje zaufanie, mimo ze na zdjęciu nie wygląda ciekawie. Nie jest to lekarz z polecenia tylko wyszukany na znanym lekarzu.
Marii a Ty kiedy masz?

Emikaa aż ulzylo mi... Cieszę się ze wszystko jest dobrze!!!

Ja właśnie zjadłam śniadanie i jakos niedobrze mi siw zrobilo wiec sobie leze...
Jutro mam prenatalne w luxmedzie (u jalaiegos starego nieprzyjemnego dziada ponoc:)), a w poniedziałek w klinice y mojej gin. Takze ciesze sie nieziemsko ze juz jutro zobaczę Malucha :))

Po (chyba) acardzie strasznie sie czułam. Miałam taki problem z oddychaniem, nie mogłam pelnego oddechu wziac. A serce to walilo mi tak ze jak polozylam rękę na brzuchu to podskakiwala mi ta reka.. Narazie odstawilam i mam wrażenie ze jest lepiej... Zobaczymy co dalej.

Miłego dnia życzę Wam dziewuszki!!! :)

Emikaa dobre wiadomości, teraz leż i odpoczywa i się nie nakręcaj.
Ja od kilku dni piję ogromne ilości wody, nigdy tak nie miałam - spotkałyście się z takim objawem? Normalnie czuję że mam wyschnięty przełyki i usta spierzchnięte!

powiedzcie jak jest z chorobowym- czy wypłacana jest jakaś średnia za np. 3 mc.? Z umowy o pracę na nieograniczony. Bo nie wiem czy jak miałam większe zarobki w grudniu (nagroda) to czy ona się wlicza?
A generalnie do macierzyńskiego jest liczona jakaś średnia z roku czy normalnie za ostatni miesiąc?

chyba ze 4 lata nie byłam na chorobowym i nie wiem jak to jest

Hola srednia z ostatnich 12 mies. Bez nagrod.
Pamqsku sama odstwilas acard? Ja biore. Ale mi mowila ze do 16tyg. Sama niewiem czemu.

Klusek tak sama odstawilam. Przez ten problem z nabraniem powietrza... Ale w poniedziałek bede widziała sie z moja gin to spytam ja co dalej...

Jestem po wizycie jakieś przeziębienie wirusowe, ale muszę porządnie je wyleżeć, bo jak przejdzie w infekcje bakteryjną to bedzie nieciekawie bo jestem uczulana na penicylinę i pochodne, a pani doktor powiedziała że innych w ciąży nie można[emoji22] To kurcze o ze mną zrobią, jak niedajboże jakaś bakteria by się przypałętała(powiedzmy chociażby zapalenie pęcherza) chyba na pastwe losu nie mogą mnie tak zostawić.
Boję się , bo w zeszłym roku też od zwykłego przeziębienia się zaczęło? A skończyło na tygodniowym pobycie w szpitalu z zapaleniem płuc[emoji24]
Także teraz łóżeczko mleczko z miodem i muszę się wykurować!

Kurektyna zdrowia !

Ja odpukac w tej ciazy jeszcze nic. No ale ja prawie wogole nie choruje. Moja Domi to ostatnio z 3 lata temu. Zdrowe jestesmy calkowicie.

Emikaa dobre wiadomości, teraz leż i odpoczywa i się nie nakręcaj.
Ja od kilku dni piję ogromne ilości wody, nigdy tak nie miałam - spotkałyście się z takim objawem? Normalnie czuję że mam wyschnięty przełyki i usta spierzchnięte!

powiedzcie jak jest z chorobowym- czy wypłacana jest jakaś średnia za np. 3 mc.? Z umowy o pracę na nieograniczony. Bo nie wiem czy jak miałam większe zarobki w grudniu (nagroda) to czy ona się wlicza?
A generalnie do macierzyńskiego jest liczona jakaś średnia z roku czy normalnie za ostatni miesiąc?

chyba ze 4 lata nie byłam na chorobowym i nie wiem jak to jest
Też tyle pije od początku ciąży jak na jakimś kacu. Jeśli pracowałam więcej niż rok to z 12miesiecy liczy, jeśli 3 miesiące to z tych trzech, a macierzyński będziesz miała płatny jak by z tej kwoty co na chorobowym tylko 80% jeśli będziesz chciała iść na rok. Lub 100% jeśli na pół,a później przedłużyć i po połowie mieć 60%

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jestem po wizycie jakieś przeziębienie wirusowe, ale muszę porządnie je wyleżeć, bo jak przejdzie w infekcje bakteryjną to bedzie nieciekawie bo jestem uczulana na penicylinę i pochodne, a pani doktor powiedziała że innych w ciąży nie można[emoji22] To kurcze o ze mną zrobią, jak niedajboże jakaś bakteria by się przypałętała(powiedzmy chociażby zapalenie pęcherza) chyba na pastwe losu nie mogą mnie tak zostawić.
Boję się , bo w zeszłym roku też od zwykłego przeziębienia się zaczęło? A skończyło na tygodniowym pobycie w szpitalu z zapaleniem płuc[emoji24]
Także teraz łóżeczko mleczko z miodem i muszę się wykurować!
Ja też mam uczulenie na pencyline, jak zawsze miałam anginę czy cos to leczenie trwało miesiec, bo leki słabsze i musieli mi dawać kolejne zastrzyki. W większości antybiotykach pencylina. Zdrówka kup sobie syrop dla kobiet w ciąży może, i zrób też sama z cebuli , cytryny, miodu.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry