reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dzag82 ja mam usg w przyszla srode. Bedzie skonczone rowno 12tyg.

Kwas foliowy bralam dlugo przed ciaza. Znaczy w tabletkach na wlosy Vitapil. 200% dawki dziennej zawieral.

Angelika ja sie zajadam pomelo. Dzien w dzien. Nie moge sie tym najesc

reklama
@emikaa ja na CDA lub zalukaj jak założyć konto za zalogowanie codziennie zbierają się punkty i możesz wymienić na darmowe oglądania.
Ja jestem maniaczka filmowa mało jest filmów których z mężem nie oglądałam.
A z prysznicem najważniejsze żeby nie polewać brzucha i dróg rodnych to będzie ok, a tak też się leje trochę po ciele ciepła woda

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

@Trusaweczka2017 oby nie było jak piszesz nie chciałabym rzygać. Dziś to totalnie zawroty głowy leżę w łóżku i nie mam ochoty nawet przekręcić się ,bo zaraz mi nie dobrze.

Dziś zupa ogórkowa na obiad wczoraj miałam ochotę dziś robię,ale straciłam apetyt na nią, chyba będę wycinać wafle ryzowe

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Emikaa, jak to dobrze, że wszystko dobrze z Maleństwem. Nie wiem, jakoś do mnie nie dociera tłumaczenie, że 30% ciąż odbywa się z krwawieniem, bo tak naprawdę dopiero tu na forum Sierpniowym się spotykam z taką ilością takich problemów. Wg mnie to po prostu tłumaczenie czegoś czego nie potrafi się zdiagnozować. Ale najważniejsze, że Maleństwo w brzuchu buszuje w najlepsze :)

Tomag8, to się znikąd nie bierze, z powietrza :p. A cukrzyca to skąd? Po prostu jednemu się przydarz innemu nie. Dla spokoju zadzwoń do poradni i poinformuj o wyniku. Może Ci wcześniej receptę wypisze lekarz.

Jejusiu, Wy macie widzę maksymalnie do końca stycznia USG prenatalne. A ja będę miała dopiero 20 lutego :), w ostatni dzień okienka tygodniowego :p. Jak to możliwe, że taka różnica jest między nami? :) Czy po prostu zapisałyście się na na samym początku tego okienka tygodniowego do robienia USG prenatalnego?
Natalkuś, nagle wskoczyły Małopolskie Warsztaty USG. Dla I trymestru będą 25 lutego. Ja się nie załapię, bo to o tydzień za późno dla mnie, nawet tam nie dzwonię :(. Ale może Tobie spasuje termin? Miałabyś za darmo badanie :).

Kurektyna, o to masz nieciekawie. Leż i śpij dużo, a nie siedź na forum :p. W trakcie snu organizm się skupia na walce z wirusami. Zdrówka!

Chodzi Ci o kwas foliowy? Kwas foliowy wspomaga prawidłowy rozwój cewy nerwowej. Cały ten proces kończy się w okolicy 12 tygodnia i dlatego kwas zalecają brać do tego czasu. Potem można, dla siebie, ale nie ma takiej potrzeby biorąc pod uwagę rozwój dziecka. Tyle, że powinno się go brać miesiąc przed zapłodnieniem, a nie w 4. tygodniu, kiedy się dowiadujemy o ciąży...

A ja się szykuję powoli na wizytę u lekarza z Witkiem. Dalej ma mega katar, niech go osłucha. Jak znowu w poniedziałek, już czwarty raz, będę musiała przesuwać pierwszy dzień w żłobku to się popłaczę. W końcu mi go z listy skreślą.....

Suwaczki już widzę całkiem zdziczały...
Kochana nie martw się Ja tez mam późno prenatalne bo w 14 tygodniu.
mnie lekarz zapisał dwa miesiące wcześniej na to ale dopiero ten termin miał wolny

@--Aga-- z seriali polecam chirurgów i the knick (jak ktoś lubi seriale medyczne), kompania braci ( genialny serial o drugiej wojnie światowej), gra o tron, breaking bad a wczoraj obejrzeliśmy pierwszy odcinek serii niefortunnych zdarzeń ;)

Dzag82 mi też się wydawało że krwawienia czy plamienia w ciąży tak często się nie zdarzają.Chyba po prostu dużo dziewczyn na tym forum ma problemy z donoszeniem ciąży.
Wiem o tym kwasie foliowym....niestety ja go nie brałam przed ciążą bo jej nie planowałam.Tyle dobrze że brałam cały zestaw witamin i tam kw.foliowy też był ale w mniejszym st.niż jest polecany dla kobiet w ciąży.
Mam nadzieję że jednak dzidziusiowi wszystko dobrze się wykształciło.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Kluski acard biorę bo w p pierwszej ciąży miałam wysokie ciśnienie. I ten acard teraz tak profilaktycznie na rozrzedzenie krwi.. A poza tym to biorę kwas foliowy 5mg, d3, jod i dopochwowo luteine. Bo i letrox standardowo...
Dużo tego. Ale ciąży z Hania doszlo mi zapalenie układu moczowego (trwalo 3miesiace) i skracajaca sie szyjka to leków miałam cala siatkę :)

reklama
Do góry