reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Pamqsku a w jakim celu bierzesz acard?. Mi to powiedziala- na lepsze ukrwienie...
Ale za tydzien porozmawiam z druga gin. Wolalabym sie juz ograniczyc do 1 tabletki witamin dziennie. Ja to luteina dopoch, acard, kwas foliowy i wit.D

reklama
A wiecie co ja głupia pomyślałam ze wczoraj jak jechałam po małego to w samochodzie grzałam tyłek w sensie jechałam na podgrzewanym siedzeniu i to spowodowało krwawienie :):) ale to chyba nie moze być od tego ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam uczulenie na pencyline, jak zawsze miałam anginę czy cos to leczenie trwało miesiec, bo leki słabsze i musieli mi dawać kolejne zastrzyki. W większości antybiotykach pencylina. Zdrówka kup sobie syrop dla kobiet w ciąży może, i zrób też sama z cebuli , cytryny, miodu.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie muszę sobie zrobić... na gardło kazała mi brać tamtumverde do ssania a zebym darowała sobie tabletki *spam*... no i lecę z inhalacją[emoji16]

Nigdy nie słyszałam o akard, a bierze ktoś femibion 2 z kwasem i tranem, ja dziś kupiłam. Baba w aptece mówiła,że kwas się bierze niby do 3 miesiąca ciąży,bo wtedy się wszystko kształci i później już jej ginekolog nie kazał. To ja już nie wiem z synem brałam do końca

Emilka, ale nam stracha napędziłaś!!!! Ulga ogromna, że wszystko ok!

Kurujcie się laski!

Ja tak na szybko, dopiero co wróciłam ze spaceru i z zakupów i lecę kulać gołąbki ;)
Mnie cc przeraża okropnie, ale jakby trzeba było to wiadomo - mus to mus, ale bardzo chciałabym uniknąć

@emikaa wiem,że nie wolno brać kąpieli w bardzo ciepłej wodzie,bo można porobić,ale siedzenie ciepłe chyba ,aż tak czadu nie daje.

@kurektyna ja bałam syrop malia 2 dni i mi przeszło z gardłem to jest też dla kobiet w ciąży hemopatyczny

Dzień dobry kobietki.

Emika huurraa!!Będzie dobrze! !!
Chorowitkom życzę zdrowi☺.

Ja odebrałam dzis Morfologię- wygląda na to jest oki.Oddałam mocz.Dziś o 17:30 lekarz więc trzymajcie kciukasy!!Lekki stresik jest
Też mam dziś wizytę :D Do 17:15 jeszcze tyle czasuuu :)
Emika wiedziałam że będzie wszystko dobrze :) bardzo się cieszę tylko proszę uważaj teraz na siebie i odpoczywaj !! :)

Ja dziś odebrałam wyniki badań z wczoraj ... i co? TSH 3,236 skąd to się u mnie wzięło? Normalnie aż zawarłam a wizytę mam dopiero za tydzień. Myślicie że mogę poczekać do wizyty czy grać do lekarza? Poza tym toxoplazmoza podwyzszona normalnie w szoku jestem bo poprzednio nic takiego nie było... :/

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Możesz śmiało poczekać ten tydzień, ale jak masz się stresować to idź od razu. Na hasło "złe TSH, jestem w ciąży" przyjmują praktycznie od ręki :)

A co do Acard'u to ja biorę z racji poprzednich poronień. Żeby nie robiły się zakrzepy. Tylko, że mi w dalszej diagnozie stwierdzono trombofilię, więc może być tak, że Acard zamienię na zastrzyki z heparyną.

reklama
@emikaa wiem,że nie wolno brać kąpieli w bardzo ciepłej wodzie,bo można porobić,ale siedzenie ciepłe chyba ,aż tak czadu nie daje.

@kurektyna ja bałam syrop malia 2 dni i mi przeszło z gardłem to jest też dla kobiet w ciąży hemopatyczny

No kąpiel mam zakazana juz od wtedy co trochę tej krwi w śluzie miałam. Wiec myje sie tylko prysznicem , choć nie raz tak troszkę wody napuszcze żeby tylko w plecy grzało a w sumie cała na wierzchu jestem i leje po sobie wodę :)
Czułam ciepełko na tyłku ale raczej tam głębiej nie doszło ale wiesz szukam juz wszędzie przyczyn.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry