reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Pamqsku a w jakim celu bierzesz acard?. Mi to powiedziala- na lepsze ukrwienie...
Ale za tydzien porozmawiam z druga gin. Wolalabym sie juz ograniczyc do 1 tabletki witamin dziennie. Ja to luteina dopoch, acard, kwas foliowy i wit.D

reklama
A wiecie co ja głupia pomyślałam ze wczoraj jak jechałam po małego to w samochodzie grzałam tyłek w sensie jechałam na podgrzewanym siedzeniu i to spowodowało krwawienie :):) ale to chyba nie moze być od tego ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam uczulenie na pencyline, jak zawsze miałam anginę czy cos to leczenie trwało miesiec, bo leki słabsze i musieli mi dawać kolejne zastrzyki. W większości antybiotykach pencylina. Zdrówka kup sobie syrop dla kobiet w ciąży może, i zrób też sama z cebuli , cytryny, miodu.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie muszę sobie zrobić... na gardło kazała mi brać tamtumverde do ssania a zebym darowała sobie tabletki *spam*... no i lecę z inhalacją[emoji16]

Nigdy nie słyszałam o akard, a bierze ktoś femibion 2 z kwasem i tranem, ja dziś kupiłam. Baba w aptece mówiła,że kwas się bierze niby do 3 miesiąca ciąży,bo wtedy się wszystko kształci i później już jej ginekolog nie kazał. To ja już nie wiem z synem brałam do końca

Emilka, ale nam stracha napędziłaś!!!! Ulga ogromna, że wszystko ok!

Kurujcie się laski!

Ja tak na szybko, dopiero co wróciłam ze spaceru i z zakupów i lecę kulać gołąbki ;)
Mnie cc przeraża okropnie, ale jakby trzeba było to wiadomo - mus to mus, ale bardzo chciałabym uniknąć

@emikaa wiem,że nie wolno brać kąpieli w bardzo ciepłej wodzie,bo można porobić,ale siedzenie ciepłe chyba ,aż tak czadu nie daje.

@kurektyna ja bałam syrop malia 2 dni i mi przeszło z gardłem to jest też dla kobiet w ciąży hemopatyczny

Dzień dobry kobietki.

Emika huurraa!!Będzie dobrze! !!
Chorowitkom życzę zdrowi☺.

Ja odebrałam dzis Morfologię- wygląda na to jest oki.Oddałam mocz.Dziś o 17:30 lekarz więc trzymajcie kciukasy!!Lekki stresik jest
Też mam dziś wizytę :D Do 17:15 jeszcze tyle czasuuu :)
Emika wiedziałam że będzie wszystko dobrze :) bardzo się cieszę tylko proszę uważaj teraz na siebie i odpoczywaj !! :)

Ja dziś odebrałam wyniki badań z wczoraj ... i co? TSH 3,236 skąd to się u mnie wzięło? Normalnie aż zawarłam a wizytę mam dopiero za tydzień. Myślicie że mogę poczekać do wizyty czy grać do lekarza? Poza tym toxoplazmoza podwyzszona normalnie w szoku jestem bo poprzednio nic takiego nie było... :/

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Możesz śmiało poczekać ten tydzień, ale jak masz się stresować to idź od razu. Na hasło "złe TSH, jestem w ciąży" przyjmują praktycznie od ręki :)

A co do Acard'u to ja biorę z racji poprzednich poronień. Żeby nie robiły się zakrzepy. Tylko, że mi w dalszej diagnozie stwierdzono trombofilię, więc może być tak, że Acard zamienię na zastrzyki z heparyną.

reklama
@emikaa wiem,że nie wolno brać kąpieli w bardzo ciepłej wodzie,bo można porobić,ale siedzenie ciepłe chyba ,aż tak czadu nie daje.

@kurektyna ja bałam syrop malia 2 dni i mi przeszło z gardłem to jest też dla kobiet w ciąży hemopatyczny

No kąpiel mam zakazana juz od wtedy co trochę tej krwi w śluzie miałam. Wiec myje sie tylko prysznicem , choć nie raz tak troszkę wody napuszcze żeby tylko w plecy grzało a w sumie cała na wierzchu jestem i leje po sobie wodę :)
Czułam ciepełko na tyłku ale raczej tam głębiej nie doszło ale wiesz szukam juz wszędzie przyczyn.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry