reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja już naszykowałam obiadem i jem śniadanko :)
Czuję się jak brzydkie kaczątko :/ mam syfy i suchą skórę na maksa jak nigdy.
Dziewczyny jak myślicie można smarować twarz preparatami na trądzik ? Smarowałam , ale nie którzy mówią ,że to niby wnika no i przestałam to teraz dopiero mam twarz jak troll :p

a ja używam la roche effaclar duo. Idealny na syfki i nie wysusza skóry co przy mojej problematycznej jest mega plusem. Poleciła mi go kosmetyczka przed ślubem i od tego momentu z nim się nie rozstaję. Śmiało mogę polecić.
Jedynie nie umiem poradzić sobie z przesuszonymi dłońmi. Są aż białe a od wody bolą i szczypią. Nic nie pomaga ;(

reklama
Adeline ja też raczej się skuszę na trochę sprzętów używanych bo to moje ostatnie dziecko to i tak ten sprzęt pójdzie na śmietnik potem.
U nas w mieście jest raz w mesiącu market gdzie mamy sprzedają rzeczy po dzieciach.Naprawdę perełki można trafić za kilka funtów.
Więc napewno tam się udam na shopping.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z niemowlakiem nie spalam. Kazdy ma swoje miejsce w domu. Karmilam na fotelu obok lozeczka. Zawsze dziecko odkladalam. Moze to sprawilo ze bez problemu noce przesypiane byly.

Obecnie na dzień babci i dziadka w przedszkolu poszukuje stroju misia :eek: Na razie nie mam pomysłu. Może mnie Twój dinozaurów zainspiruje :sorry:

może taki kudłaty polarek z uszami misia na kapturze jako coś wyjściowego. Są w mini i normalnych rozmiarach dla dorosłych :) zostałby ci ogonek do dorobienia łapy i coś na nogi :)

Ale rzeczy z pepco są kiepskiej jakości.Ja kupowałam dla dziewczyn jak już były starsze ale getry naprawdę nie wytrzymywały długo.
Ja jednak wolę ciuszki z marks spencera i nexta.Ich jakość naprawdę jest super.Na szczęście u nas cena ciuszków markowych tak nie powala na kolana jak w Polsce.
Z tańszych to lubię ciuszki z george i hm.
Ja mam rodzinę w PL i coś tam napewno ciuszków od nich dostanę ale ceny paczek też tanie nie są więc bardziej opłaca mi się kompletować wyprawkę tutaj.
Ikulka trzymam kciuki za dobre wyniki.
U nas leżaczek się sprawdził przy pierwszej córce.Przy drugiej huśtawka elektryczna.Ta to uwielbiała się bujać.

Ja pewnie będę znowu na pieluszkach wielorazowych w ciągu dnia na wyjścia i na noc zakladalam pampersy i przez pierwszy miesiąc jak kupka jest rzadka. Dla drugiej córki kupiłam chuste i jestem zachwycona polecam

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@kotomiś wazelina kosmetyczna kup i do rękawiczek ręce ona w aptece około 2zł

Ja też nie kupuję huśtawki, bujakow ,laktatorow nie było to potrzebne teraz wiem jak już będę mieć drugie dziecko przy pierwszym za bardzo szalalam nie które ciuchy były za małe i nie zdarzył założyć bo za dużo ich miałam. Ja akurat chciała bym większą gondole moja mały miał 62cm

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

A i mysle o chuscie ...

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam dwie jedną po Lenie a drugą bambusową udało mi się kupić używaną (chodz wygląda na nie używaną rok produkcji 7/2015) za 30zł jak jeszcze nie byłam w ciąży[emoji13] ale wiedzialamr że chcę mieć kolejne dziecko i że sie przyda! A takiej okazji nigdzie bym nie znalazła
Mam jeszcze nosidło egrobaby co prawda kolor Ciemny róż ale nawet jak będzie facet to w dzisiejszych czasach może się w nim nosić[emoji16] uwielbiałam nosić Lenke i nie akurat to mi się nie zmieniło!!!

reklama
Ja nie mam w ogóle ochoty zmieniać spacerówki na parasolkę.Teraz i tak jestem bardziej mobilna bo wszędzie autem jeżdżę więc wystarczy zgrabna spacerówka która mi się w aucie zmniejszy.
Ja też mam zamiar używać kosmetyków nivea.

Do góry