Ja też przy tym maluchu będę mniej szaleć
ubranka praktyczne pajace spiochy(koniecznie rozpinane w kroku) body... Lenke stroiłam, miała naprawde dużo ubranek wszystkie nosiła ale to tylko dlatego że na okrągło ulewała więc był pretekst do przebrania. Teraz podobają mi się dzidziusie właśnie ubrane jak dzidziusie!! Bo ten etap tak krótko trwa!
Podgrzewacza nie kupuje, butelek nie kupuję nawet na wrazie czego (nawet niema takiej opcji zebym miała nie karmić) Lenie kupiłam a ona pluła wszystkim dalej niż widziała wiec nawet jak musiałam ją zostawić to karmili ją albo po łyżeczce albo z kubeczka medeli...
Łóżeczko mam na poczatek takie jakby lniane(materiałowe) wiszące na drewnianym stelażu u nas w pokoju nie ma dużo miejsca wiec na początek starczy(muszę tylko dokupic materacyk), ostatecznie i tak dzieć będzie spał z nami, hustawkę mam po małej(ale nie wiem czy będę korzystać)
Karuzelkę mam ale i tak nie dam rady zamontować przy tym łóżeczku... muszę zakupić poduszkę do spania miałam kojec motherhood sprawdził sie idealnie!!! Całą ciążę a potem jak zostawiałam małą na łóżku to rozkladałam wokół niej a jak spała z nami w nocy to kładłam Małą odbrzegu i zabezpieczałm poduchą brzeg łóżka! Niestety mój był tak bardzo używany że już po mojej siostrze nie nadał się do nicZego[emoji6]
Flanelki mam chcę jeszcze kupić kilka pieluszek muślinowych...
Wózek, myślę że nie namówię P na nowy... mamy roana maritę ale go zostawię chyba tam gdzie stoi u rodziców a małe będzie jeździć w bugaboo które zakupiłam używane pod koniec jezdzenia Leny w wózku, muszę tylko dokupić przednie koła bo poszły łożyska... mam i gondolę i spacerówkę a do tego pożyczę od siostry adaptery do fotelika i bedzie luzik!!!
Gdybym miała finansową możliwość mapewno wybrałabym coś innego[emoji13]
Ja jestem przewrażliwiona na punkcie bezpieczeństwa FOTELIKA samochodowego!!! Testy Adac to ważna sprawa i wole pieniądze wydać na lepszy fotelik z dorą punktacją za bezpieczeństwo niż bajerancki wózek!!!
Najgorsze że swiadomość w tym temacie jest bardzo mała, fotelik 0-13 wg. Niektorych wszystkie sa takie same wiec poco kombinowac(opinia znajomej)
Najszybciej jak się da przesadzić dziecko na poddupnik(nieraz 2-3latka)!!! Bo przecież wystarczy! A prawda jest taka że chroni tYlko przed mandatem!
Adeline co do pieluch ja przy Lenie przez ok 10msc leciałam na wielorazówkach kieszonkach ogólnie było ok ale wspominam czasy jak nad wanną klęczałam żeby je pospłukiwać i strasznie mnie potem plecy bolały! Potem niestety chyba coś nie tal uprałam albo kwestia słabej jakości pieluch bo zaczęły mi przeczekać i sobie darowałam i przeszłam na dady... ogólnie gdybym miała kasę to i przy tym dziecku pobawilabym się w wielorazowe pieluchy ale te porządne są bardzo drogie a trzeba ich trochę kupić
Z moich wydziwiań w opiece nad dzieckiem to jeszcze powiem że przy małej nie korzytałam z wanienki, młodą kąpałam w wiadrze!!!
Sorki że się tak rozpisałam[emoji1] mam nadzieję że mnie za to nie znienawidzicie[emoji6]