reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
a z tą wysypką nie jest tak, że dziecko przyzwyczaja się do tego co używa? Nasza skóra też nie lubi zmian. Moja koleżanka z pracy najpierw jechała na dada, a potem jak chciała pampers to nie mogła...

reklama
Ja z niemowlakiem nie spalam. Kazdy ma swoje miejsce w domu. Karmilam na fotelu obok lozeczka. Zawsze dziecko odkladalam. Moze to sprawilo ze bez problemu noce przesypiane byly.
Bo nie trafiłaś na ulewającego głodomora[emoji13] Ja sobie z kolei nie wyobrazam wstawać wyjmować z łóżeczka karmic i znów wstawać... zbyt wygodnicka jestem i wierze w co-sleepeng Ja dzieki takiemu rozwiazaniu przesypialam praktycznie całe noce bo już jak była ciutek starsza to nastepowała samoobsługa[emoji16][emoji16][emoji16]
Ale to jest rozwiazanie tylko w przypadku jak wszystkim lokatorom w łóżku to odpowiada, gdyby P nie było to na rękę napewno inaczej byśmy to rozwiązali! Ale On też to lubił(lubi bo mała jest częstym bywalcem naszego łóżka) od poczatku ja zawsze śpię po środku i jest i cieplutko[emoji16]

U mnie laktator sie przydal. Mimo butli probowalam. Poltora miesiaca sciagalam swoje mleko. Poratowala mnie kumpela elektrycznym. Ale mleko z dnia na dzien zaniklo. Wiadomo dziecko najlepiej pobudza laktacje. Moze teraz mi sie uda

Kurektyna z moich doświadczeń wynika że przychodzi taki czas że niemowlak tyle leje że pieluchy wielorazowe przesika nonstop.U nas to było jak Emi miała 9 m.I też miałam zonka co zrobić i spróbowałam najtańszych tescowych pieluszek i dały radę..A na orginalne pampersy była uczulona.Ja prałam tetrę normalnie w pralce ale i tak wyprać i wyprasować 30 pieluch dziennie to jest praca.
Dla mnie bezpieczeńtwo też jest najważniejsze.Przy wyborze każdego fotelika sprawdzam zawsze crash testy.Podobnie jak jestem posiadaczką samochodu marki volvo ktòra najlepiej wychodzi w crash testach.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też nie sypiałam z dziewczynami.Młodsza to nawet nie chciała za chiny z nami zasnąć.Jaki my problem z nią mieliśmy na promie bo w kajucie miejsca nie było na rozłożenie łóżeczka.

Kuretynka fajne wiadro i dzieciak :-) podziwiam za pieluchy wielorazowe! Moje dużo srał (alergia pokarmowy) wiec tylko jednorazowe :-)
A co skóry ze starszym lecę na emolientach (ma AZS) to dla bobasa też ich będę używać
luska1979 jak ja ci zazdroszczę UK. Pamiętam jakie tam są tanie ubranka i porządne, a w primarku to jak za darmo. W Polsce jest masakra cenowa, jak chodzę po sieciówkach typu h&m to mi się w żołądku przewraca od tych cen! A ubranka jak kopie ubrań dla dorosłych, lans i ohyda, dla dziewczynek to jak dla małych prostytutek normalnie.

Moja Emi nie miała wysypki po pampersach.Tyłek czerwony jakby ją z ognia wyciągła.Podobno środek stosowany do zbrylania może tak uczulać.I położne doradzały wielorazowe pieluszki w takim wypadku.
Moje dziewczynki właśnie nie ulewały.Nie znam tego problemu.

reklama
a ja używam la roche effaclar duo. Idealny na syfki i nie wysusza skóry co przy mojej problematycznej jest mega plusem. Poleciła mi go kosmetyczka przed ślubem i od tego momentu z nim się nie rozstaję. Śmiało mogę polecić.
Jedynie nie umiem poradzić sobie z przesuszonymi dłońmi. Są aż białe a od wody bolą i szczypią. Nic nie pomaga ;(
A ten preparat to gdzie kupujesz? W aptece czy w drogerii? Bo mam ten sam problem

Do góry