reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
a z tą wysypką nie jest tak, że dziecko przyzwyczaja się do tego co używa? Nasza skóra też nie lubi zmian. Moja koleżanka z pracy najpierw jechała na dada, a potem jak chciała pampers to nie mogła...

reklama
Ja z niemowlakiem nie spalam. Kazdy ma swoje miejsce w domu. Karmilam na fotelu obok lozeczka. Zawsze dziecko odkladalam. Moze to sprawilo ze bez problemu noce przesypiane byly.
Bo nie trafiłaś na ulewającego głodomora[emoji13] Ja sobie z kolei nie wyobrazam wstawać wyjmować z łóżeczka karmic i znów wstawać... zbyt wygodnicka jestem i wierze w co-sleepeng Ja dzieki takiemu rozwiazaniu przesypialam praktycznie całe noce bo już jak była ciutek starsza to nastepowała samoobsługa[emoji16][emoji16][emoji16]
Ale to jest rozwiazanie tylko w przypadku jak wszystkim lokatorom w łóżku to odpowiada, gdyby P nie było to na rękę napewno inaczej byśmy to rozwiązali! Ale On też to lubił(lubi bo mała jest częstym bywalcem naszego łóżka) od poczatku ja zawsze śpię po środku i jest i cieplutko[emoji16]

U mnie laktator sie przydal. Mimo butli probowalam. Poltora miesiaca sciagalam swoje mleko. Poratowala mnie kumpela elektrycznym. Ale mleko z dnia na dzien zaniklo. Wiadomo dziecko najlepiej pobudza laktacje. Moze teraz mi sie uda

Kurektyna z moich doświadczeń wynika że przychodzi taki czas że niemowlak tyle leje że pieluchy wielorazowe przesika nonstop.U nas to było jak Emi miała 9 m.I też miałam zonka co zrobić i spróbowałam najtańszych tescowych pieluszek i dały radę..A na orginalne pampersy była uczulona.Ja prałam tetrę normalnie w pralce ale i tak wyprać i wyprasować 30 pieluch dziennie to jest praca.
Dla mnie bezpieczeńtwo też jest najważniejsze.Przy wyborze każdego fotelika sprawdzam zawsze crash testy.Podobnie jak jestem posiadaczką samochodu marki volvo ktòra najlepiej wychodzi w crash testach.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też nie sypiałam z dziewczynami.Młodsza to nawet nie chciała za chiny z nami zasnąć.Jaki my problem z nią mieliśmy na promie bo w kajucie miejsca nie było na rozłożenie łóżeczka.

Kuretynka fajne wiadro i dzieciak :-) podziwiam za pieluchy wielorazowe! Moje dużo srał (alergia pokarmowy) wiec tylko jednorazowe :-)
A co skóry ze starszym lecę na emolientach (ma AZS) to dla bobasa też ich będę używać
luska1979 jak ja ci zazdroszczę UK. Pamiętam jakie tam są tanie ubranka i porządne, a w primarku to jak za darmo. W Polsce jest masakra cenowa, jak chodzę po sieciówkach typu h&m to mi się w żołądku przewraca od tych cen! A ubranka jak kopie ubrań dla dorosłych, lans i ohyda, dla dziewczynek to jak dla małych prostytutek normalnie.

Moja Emi nie miała wysypki po pampersach.Tyłek czerwony jakby ją z ognia wyciągła.Podobno środek stosowany do zbrylania może tak uczulać.I położne doradzały wielorazowe pieluszki w takim wypadku.
Moje dziewczynki właśnie nie ulewały.Nie znam tego problemu.

reklama
a ja używam la roche effaclar duo. Idealny na syfki i nie wysusza skóry co przy mojej problematycznej jest mega plusem. Poleciła mi go kosmetyczka przed ślubem i od tego momentu z nim się nie rozstaję. Śmiało mogę polecić.
Jedynie nie umiem poradzić sobie z przesuszonymi dłońmi. Są aż białe a od wody bolą i szczypią. Nic nie pomaga ;(
A ten preparat to gdzie kupujesz? W aptece czy w drogerii? Bo mam ten sam problem

Do góry