reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Edda, nie ma problemu z tą wcześniejszą połówką etatu :blink: Juz Ci tu któraś z dziewczyn - chyba kurektyna - napisała o tym i ma rację. Wynagrodzenie a potem zasiłek chorobowy dostaniesz wg etatu w momencie kiedy na nim jesteś. Średnia się liczy z całego etatu. Luzik :tak:

Morawka, u mnie pracodawca tez przy problemach finansowych ma opóźnienia w wypłatach. Ale kilkudniowe, a nie roczne! Nigdy w życiu bym się na takie coś nie zgodziła. Boże. Pracodawcy niektórzy to są ch*** :realmad: Sami kasę wydają na lewo i prawo a kradną czyjąś pracę. Bo to czysta kradzież. Szczerze? Nie sądzę żebyś odzyskała te pieniądze. Mój tato tez tak pracował, ponad rok mu w sumie kasę wisieli. Zwolnił się, firma niby w upadłości nagle, oczywiscie od razu sądownie racja przyznana jemu i innym pracownikom, ale komornik niby nie ma z czego ściągnąć. To nic, że pod firmą stoją samochody służbowe, firma ma jakieś wyposażenie... Nie da się i już. marny procent dostał.
Mam nadzieje, ze juz nie pracujesz tam. to znaczy ze na zwolnieniu chociaż jesteś. Na pocieszenie - zasiłek chorobowy będziesz miała wypłacany od zarobków na papierze, a nie wypłaconych. A to duża firma? Żeby jeszcze pracodawca nie kombinował i pieniędzy zusu sobie na koncie nie zostawiał...
O, z Jeleniej Góry jesteś :blink: Mam znajomą z forum sierpniowego'2012 z Jeleniej :blink:

Edda, no udowodniłaś ze można i do gardła używać. Mnie to dalej dziwnie brzmi. Jednak wolę płukać czymś naturalnym niż chemią.

reklama
Dzień Dobry.
Melduję, że żyję ☺.
Noc w połowie przespana, bo jedna z pacjentek tak chrapała, że Kaja o 3 stwierdziła ze chyba się powiesi bo już nie wytrzyma.
Czekamy na dalszy ciąg badań.

Mi to się nawet pisać nie chce... Wszystko mi się sypie... a osoby na których mogłam polegać najbardziej się zawiodłam. Podczytuje Was ciągle więc staram się być na bieżąco.czekam na wynik bo pojechał do analizy . Strasznie się boję. Okazuje się ze nie ma konfliktu prawdopodobnie między mną a M więc nie wiem co jest grane;((
Kochana niech badają bedzie dobrze! Jestesmy z Tb

@Adeline89 kobietko nie wiemczy lekarz Ci powiedział ale na wyniki mozesz isc po śniadaniu, nie musisz być naczczo chyba ze masz glukoze to inna sprawa.

Ja sie wczoraj obzarlam tym serkiem slonym i chlebem pelnoziarnistym z różnymi nasionkami i chyna przegielam o kromeczke czy dwie bo tak mi ciężko ske zrobiło ze ho ho :/

A dzisiaj z Pup dostałam skierowanie do pracy i sie zastanawiam co zTym fantem zrobic...

Witam.
Pierwszy dzień porannego wstawania do szkoły ....ale się nie chciało.Ale w domu cisza....trochę za tym już tęskniłam.W sumie dziś mnie za bardzo mnie nie mdliło więc jest ok.
Muszę się brać za porządki w domu....bo dom zarasta brudem.
Jutro i pojutrze mąż ma wolne to pewnie nie za dużo zrobię.
Angelika dobrze zrobiłaś.Nie da się pracować w takiej atmosferze.
Morawka to nieciekawie...jest w ogóle sens trwania w takiej pracy?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@dzag82 pracuję jeszcze, ale powoli myślę o przejściu na zwolnienie. To nic nie zmieni. W poprzedniej ciąży przez cały okres chorobowego i macierzyński dostawałam tyle, co wszyscy, czyli co kot napłakał. ZUS umywa ręce. Pisałam pisma, odwoływałam się, rok ta bitwa trwała i nic nie wskórałam.
O, proszę :) Świat jest mały. Ja się tu sprowadziłam dopiero w 2013, więc prawdopodobnie nie będę jej znała.

I kulka nie stresuj się na zapas.Na pewno wszystko będzie ok.A wygadać też się nam możesz jak Ci źle.

Moje usg za równe 2 tygodnie....już się nie mogę doczekać.Choć z drugiej strony boję się tych badań prenatalnych.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@luska1979 jeśli mam do wyboru pracować tu, lub nigdzie, to wybieram tę pierwszą opcję. Zaproponowali mi co prawda pracę w sanepidzie, na stanowisku młodszego pomocnika asystenta kogośtam, a w obecnej pracy jestem specjalistą. 1900 zł brutto i brak możliwości awansu, no chyba, że zrobię studia podyplomowe (oczywiście najbliżej we Wrocławiu) to wtedy pensja mi skoczy aż o 300 zł. No ja dziękuję bardzo.

Do góry