reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ano niestety taka cudowna rodzinka. 3 lata wytrzymałam, dręczenia, pretensji i wysłuchania że płacą za mnie składki bo mam umowę. A nie patrzą na to że na umowie jest najniższa krajowa wpisana a nie faktyczne zarobki.
Która firma nie daje teraz umów co to w ogóle za wyróżnienie. Dzięki nim będę miała na zwolnieniu tylko 1300zl [emoji34]
Szkoda gadać. Przysięgam Wam że takich debili w życiu nie poznaliscie. Nikt po prostu nie może uwierzyć że tak psychiczni ludzie istnieją.
Cóż zrobić. Trzeba iść na zwolnienie i teraz będę szukać jakiejś pracy dodatkowej... ;)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ano niestety taka cudowna rodzinka. 3 lata wytrzymałam, dręczenia, pretensji i wysłuchania że płacą za mnie składki bo mam umowę. A nie patrzą na to że na umowie jest najniższa krajowa wpisana a nie faktyczne zarobki.
Która firma nie daje teraz umów co to w ogóle za wyróżnienie. Dzięki nim będę miała na zwolnieniu tylko 1300zl [emoji34]
Szkoda gadać. Przysięgam Wam że takich debili w życiu nie poznaliscie. Nikt po prostu nie może uwierzyć że tak psychiczni ludzie istnieją.
Cóż zrobić. Trzeba iść na zwolnienie i teraz będę szukać jakiejś pracy dodatkowej... ;)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Nawet się nie zastanawiaj! !
Szczerze współczuję! !To chore

Hmm ja właśnie zostałam z laboratorium przeniesiona do biura i siedzę przy komputerze te 8h...

Lekarz mi kazał brać od 6 tygodnia ciąży mama dha.

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Hmm ja właśnie zostałam z laboratorium przeniesiona do biura i siedzę przy komputerze te 8h...

Lekarz mi kazał brać od 6 tygodnia ciąży mama dha.

No właśnie a jest przepis że max 4 godziny przy komputerze..zresztą przy większym brzuchu pozycja siedząca niewskazana, sama nie wiem jak to będzie, mam fajną pracę i chciałam do końca maja pracować ( liczę też że dostanę nową umowę w marcu)

No ja też praca siedząca za biurkiem, ale nie mogę powiedzieć że siedzę 8 H przy kompie.Ale jak brzuszek będzie wIększy to też sobie pewnie nie będę Mogła miejsca znaleźć.WIęc mój plan ze do kwietnia pracuję morze okazać się tylko planem.

Problem mojego brzuszka jest taki, że już wyglądam jak w 6-7 miesiącu... Nie żartuję. Jak się odważę to zrobię zdjęcie i Wam pokażę. Koleżanka w pracy jest w szoku jak na mnie patrzy. Ale lekarz nic nie mówił. Mogłabym iść na zwolnienie, ale przy moim dwulatku się bardziej narobię niż w pracy.

JustaWM, ja mam pracę biurową przy komputerze. Co prawda teraz nie pracuje, bo na zwolnienie poszłam niedługo po skończonym rodzicielskim, ale w poprzednich dwóch ciążach pracowałam 6 miesięcy. Przepisy przepisami, a rzeczywistość jest jaka jest. Skoro ktoś pracuje w biurze to i przy komputerze. Jaka mają inną pracę znaleźć? Siedziałam przed kompem i tyle. Jedyne co, to u mnie nie ma problemu z oderwanie się od komputera, bo można iść coś uzgodnić do innego pokoju, coś w papierach porobić, albo się po prostu przejść czasem :-p

Angelika, co za posrani ludzie, słowo daję. Skoro im tam taka niepotrzebna jesteś, to niech się cmokną. Zrób jak piszesz i zmykaj na zwolnienie. Po rodzicielskim sobie pracy poszukasz. Gorsza raczej nie będzie :-p

Edda89 pisze:
No i uruchomiłam mleko miód i czosnek i syrop z mlecza bo gardło mnie zaczyna boleć a octenisept nie daje już rady... ehh dobrze że nie mam mdłości
Ale że co? :confused: Octenisept na gardło używasz??? Przecież to jest płyn na skórę! Do użycia zewnętrznego. Yyyyy :eek:
Na ból gardła, szczególnie taki co się dopiero rozkręca, polecam płukanie Septosanem. Właśnie trzema płukaniami pozbyłam się bólu, mój synek również.
Co do zasiłku chorobowego, to jeśli nie masz przepracowanego roku to po prostu liczy się średnia z tyłu miesięcy ile przepracowałaś. Jeśli nie miałaś żadnych wahań wynagrodzenia przez ten czas to wyjdzie Ci na to samo co po roku pracy.

reklama
JustaWM, ja mam pracę biurową przy komputerze. Co prawda teraz nie pracuje, bo na zwolnienie poszłam niedługo po skończonym rodzicielskim, ale w poprzednich dwóch ciążach pracowałam 6 miesięcy. Przepisy przepisami, a rzeczywistość jest jaka jest. Skoro ktoś pracuje w biurze to i przy komputerze. Jaka mają inną pracę znaleźć? Siedziałam przed kompem i tyle. Jedyne co, to u mnie nie ma problemu z oderwanie się od komputera, bo można iść coś uzgodnić do innego pokoju, coś w papierach porobić, albo się po prostu przejść czasem :-p

Angelika, co za posrani ludzie, słowo daję. Skoro im tam taka niepotrzebna jesteś, to niech się cmokną. Zrób jak piszesz i zmykaj na zwolnienie. Po rodzicielskim sobie pracy poszukasz. Gorsza raczej nie będzie :-p

Ale że co? :confused: Octenisept na gardło używasz??? Przecież to jest płyn na skórę! Do użycia zewnętrznego. Yyyyy :eek:.
No wlasnie o co chodzi z tym octeniseptem?! [emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry