reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Boże jak wy produkujecie, ledwo nadążam czytać a odpisywać to już w ogóle. Ale widzę że wszystkie mamy podobnie, w końcu wszystkie jesteśmy ciężarówkami :-)
Jutro mam wizytę a pojutrze oznajmiam w pracy, w końcu będę wiedzieć co i jak i założę spodnie ciążowe :-) . W nich brzuch wydaje się zawsze większy.
Czy któraś ma pracę przy biurku przy komputerze 8h? Zastanawiam się co ze mną zrobią, przenieść nie ma mnie gdzieś..a na zwolnienie na pewno mnie na razie nie puszczą, zresztą nie chcę.

Witam wszystkie dziewczyny :) Również nowa mamusie :)

Ja dzisiaj miałam okropny dzień.
Szef cały dzień siedział i sprawdzał moje zadania w pracy. Doczepiał się do takich rzeczy których nawet jeszcze nie zdążyłam zrobić.
Później usłyszałam od kadrowej ze szefowa dała jej polecenia znalezienia nowej osoby na moje stanowisko.
A wielce pod koniec pracy szefowa się pytała co zamierzam dalej że sobą zrobić czy poprawię się w pracy? Po co się mnie pyta skoro już szuka na moje miejsce nowej osoby?!
Oni oczywiście nie wiedzą o ciąży. Dużo pytali nawet w prost ale specjalnie nie mówiła bo to by była dla nich dramatyczna wiadomość z tego względu że jesteśmy rodzina. A oni nie mają dzieci i każdemu życzą jak najgorzej a w ich mniemaniu jak najlepiej. Czyli zero rodziny a tylko praca i praca. A po 8 godzinach trzeba się prosić czy można wyjść bo to takie naturalne że się zostaje na nadgodziny.
Bardzo się cieszę że nie powiedziałam im o ciąży bo teraz wiem ze pytali specjalnie żeby wiedzieć czy mogą mnie zwolnić. Jutro nie idę do pracy na żądanie.
O 19:40 mam wizytę u ginekologa i będę błagać o zwolnienie.
Już nie wytrzymam tego dręczenia i tych nerw. Chciałam dobić do końca stycznia ale jeżeli rodzina potrafi tak podle postąpić to ja też tak zrobię że zostawię ich w lesie.

Trochę denerwuje się usg ale wierzę że będzie ok! Musi! :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja biorę tylko kwas i wit d3☺ póki co, mówił że w drugim trymestrze przejdziemy na zestaw.

Z tego co mi wiadomo to tak 4 H przy komputerze więc musisz pogadać.
Nie na opcji żebyś robiła coś innego?

Witajcie ! U mnie z pecherzem brak poprawy :-( jakby nawet gorzej...i tak sobie dumam i dumam czy na to nie wplywa cos innego...razem z informacja o ciazy dostalam tez wiadomosc o torbieli na lewym jajniku...wyszla wlasnie teraz... czy aby nie ona uciska tak to podbrzusze...gin uspokoja ze sie wchlonie, a ja juz doczytalam ze moze tez sie powiekszac a wtedy zabieg :-(

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak sobie myślę.. może masz taką bakterię, na którą ten antybiotyk nie działa ?

No i uruchomiłam mleko miód i czosnek i syrop z mlecza bo gardło mnie zaczyna boleć a octenisept nie daje już rady... ehh dobrze że nie mam mdłości

Boże jak wy produkujecie, ledwo nadążam czytać a odpisywać to już w ogóle. Ale widzę że wszystkie mamy podobnie, w końcu wszystkie jesteśmy ciężarówkami :-)
Jutro mam wizytę a pojutrze oznajmiam w pracy, w końcu będę wiedzieć co i jak i założę spodnie ciążowe :-) . W nich brzuch wydaje się zawsze większy.
Czy któraś ma pracę przy biurku przy komputerze 8h? Zastanawiam się co ze mną zrobią, przenieść nie ma mnie gdzieś..a na zwolnienie na pewno mnie na razie nie puszczą, zresztą nie chcę.

Ja pracuje... ale mi się nie chce już :p Do kwietnia chce chociaż popracować, bo na pełny etat pracuje właśnie od kwietnia 2016 a do l4 będą liczyć średnią z roku więc kasa będzie zaniżona. Oczywiście jeżeli będzie potrzeba wcześniej to pójde.... A właśnie może ktoś wie ? Jakbym teraz poszła na l4 i będę miała to średnią z roku to w kwietniu mi się to zmieni już na większą czy przez całe l4 będą się trzymać tego ? CHyba że nie będę mieć ciągu ? hmm 3tyg l4 potem 1 dzien urlopu np i od nowa naliczANE.. dobrze myślę?

Witam wszystkie dziewczyny :) Również nowa mamusie :)

Ja dzisiaj miałam okropny dzień.
Szef cały dzień siedział i sprawdzał moje zadania w pracy. Doczepiał się do takich rzeczy których nawet jeszcze nie zdążyłam zrobić.
Później usłyszałam od kadrowej ze szefowa dała jej polecenia znalezienia nowej osoby na moje stanowisko.
A wielce pod koniec pracy szefowa się pytała co zamierzam dalej że sobą zrobić czy poprawię się w pracy? Po co się mnie pyta skoro już szuka na moje miejsce nowej osoby?!
Oni oczywiście nie wiedzą o ciąży. Dużo pytali nawet w prost ale specjalnie nie mówiła bo to by była dla nich dramatyczna wiadomość z tego względu że jesteśmy rodzina. A oni nie mają dzieci i każdemu życzą jak najgorzej a w ich mniemaniu jak najlepiej. Czyli zero rodziny a tylko praca i praca. A po 8 godzinach trzeba się prosić czy można wyjść bo to takie naturalne że się zostaje na nadgodziny.
Bardzo się cieszę że nie powiedziałam im o ciąży bo teraz wiem ze pytali specjalnie żeby wiedzieć czy mogą mnie zwolnić. Jutro nie idę do pracy na żądanie.
O 19:40 mam wizytę u ginekologa i będę błagać o zwolnienie.
Już nie wytrzymam tego dręczenia i tych nerw. Chciałam dobić do końca stycznia ale jeżeli rodzina potrafi tak podle postąpić to ja też tak zrobię że zostawię ich w lesie.

Trochę denerwuje się usg ale wierzę że będzie ok! Musi! :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Kurde współczuję! !Trzymam kciuki za to żebyś dostała to zwolnienie. Zresztą nalezy Ci się! !Nie możesz pracować w takich warunkach! !
A usg na pewno będzie git☺

reklama
Do góry