reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Za necia a to sama nie bukowałaś wizyty?Ja poszłam do przychodni w czwartek a we wtorek już miałam wizytę.Następna wizyta dopiero w 16 tc.W 12 tc usg i potem w 20 tc.
Ja też biorę cały zestaw witamin.
A ja miałam zachciankę na colę więc mąż skoczył do sklepu.Kilka szklanek wypiłam od razu.
Angelika napewno na usg będzie wszystko ok.
Nie rozumiem Twojej sytuacji w pracy.Dlaczego szukają kogoś na Twoje miejsce i tak jawnie Ci to mówią?
Ja to mam luz blues w pracy.Atmosfera wspaniała.Ciągle słyszę.Usiądź ja to zrobię,uważaj na siebie,odpocznij sobie itp.
Mnie też gardło bolało dziś ale posmarowałam amolem i przeszło.
W ciąży amol pomaga mi na wszystko.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Za necia a to sama nie bukowałaś wizyty?Ja poszłam do przychodni w czwartek a we wtorek już miałam wizytę.Następna wizyta dopiero w 16 tc.W 12 tc usg i potem w 20 tc.
Ja też biorę cały zestaw witamin.
A ja miałam zachciankę na colę więc mąż skoczył do sklepu.Kilka szklanek wypiłam od razu.
Angelika napewno na usg będzie wszystko ok.
Nie rozumiem Twojej sytuacji w pracy.Dlaczego szukają kogoś na Twoje miejsce i tak jawnie Ci to mówią?
Ja to mam luz blues w pracy.Atmosfera wspaniała.Ciągle słyszę.Usiądź ja to zrobię,uważaj na siebie,odpocznij sobie itp.
Mnie też gardło bolało dziś ale posmarowałam amolem i przeszło.
W ciąży amol pomaga mi na wszystko.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzwoniłam do midwife do szpitala, powiedziała ze wyśle mi list z data wizyty. Wiec ona to bukowala. Mi to nie przeszkadza ze miałam dzisiaj.
Ja tez mam cudowna atmosferę, nawet śmieci nie chodze wyrzucić [emoji13]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@edda89 chyba ci chodzi o hascosept,bo octanisept to stosuja do pępka u niemowlaka czy na ospę odkażająco.
@Morawka nie przejmuj się ja tez mam taki brzuch jak na 7miesiac ;)

@Angelika:) współczuję ci. U nas wielka fabryka debili nie brak tez ponad 2tys ludzi to malpi gaj ,szarpią sie. Jedyny plus to ile zarabiam tyle bede miała srednia wyszla mi piekna prawie 2900 to można siedziec w domu. Ludzie narzekaja u nas,ale prawda jest taka,ze jak by nie fabryka bylo by u nas bezrobocie, a i trzeba cenić to,ze później emerytura piękna. Powiedz prawdę lekarzowi,ze stres przechodzisz w pracy i ci da. Powodzonka

ja dzis na badania,ale musze czekać na wizytę mam na 9 dopiero dostane skierowanie. Problem jest taki,ze pani doktor spóźnia sie zawsze o 45min

Hej!!
Edda A jak wczesniej pracowałas? Jak na pół etatu i przeszłaś na cały to biorą pod uwagę tylko okres w którym pracowałaś na cały etat... (tak jest w przypadku mojej koleżanki) po 2 msc po przejściu na pełen etat z połówki dowiedziała się o ciąży.
Wiec jak masz potrzebę iść wczesniej na L4 to bez wzgledu na to cy na pełen etat przepracowałaś rok czy 2 msc to podstawe będą wyliczać od pełnej kwoty pełnego etatu

Angelika nie zazdroszczę sytuacji w pracy! Trzymam kciki żebyś dostała zwolnienie, jak gin Ci nie da to idź do internisty, przecież nie mozesz pracować w takich warunkach

Dzag z tego vo wiem to jame ustna też mozna płakać, oktenisepy jest nie tylko do skory ale też śluzówki, a w szpitalu to czym odkarzają nasze wdzięki, a przed zabiegami robią płukankę pochwy:) ze 3-4lata temu kiedy na wszystkich warszawskich oddziałach i przychodniach octenisepy był czymś normalnym (a noworodkom przebywało sie nim pępek)to pod Augustowem w przychodni jak powiedziałam że zdezynfekowalam ranę dziecka octeniseptem, to lekarz i pielegniarka patrzyli na mnie jak na jakąś kosmitkę!!! Tam nie wiem jak teraz ale 6lat temu to po porodzie do płukania pochwy uzywano wody utlenionej

O 14 usg siedze w pracy jak na szpilkach!!

reklama
mi tez zaraz bedzie nie dobrze jak zacznę byc glodna a tu do 10 może zejdzie zanim mi pobiorą krew. Później musze się powloczyc po kolzankach, bo na 14 mam dentystę, a nie mam jak wrócić w ta i z powrotem do domu niestety brak prawka :/

Ja bede bełtac po drodze gdzieś na bank.... Na dodatek muszę sie opić wody [emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry