reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@myycha ja zrobiłam i jadłam swiezonke
@dzag82no niestety u nas tak jest. Malo tego w pierwszym miesiącu poszłam na nfz i miałam ciążę zagrożona prosiłam o zwolnienie, a ona powiedziała, ze daje ,ale tym ko prywatnie za oplata 50zl. Masakra jakaś wizyta na nfz ,a ona dorabiała na boku. Ja juz wole prywatnie chodzic

reklama
Ahoj,
Ja znowu przelotem i ogólnikowo.
Ja w pierwszej ciazy tez nie miałam zadnych objawów ani dolegliwości. Czułam sie kwitnąco ;) .W drugiej ciazy nie było juz tak dobrze, ale teraz jest zdecydowanie gorzej. Mdlosci dopadają mnie obecnie popołudniami, czasami sa do wytrzymania, ale zdarzają sie tez dni, ze wolałabym juz chyba zdrowo haftnąć i poczuć sie lepiej niz odczuwać cały czas to mulenie :baffled:. Pisałyscie o lodach, ja sie skusiłam wieczorem na lody o smaku zielonej herbaty, ktore nawet nie sa zbyt słodkie w smaku, i teraz sie mecze z mega nudnościami. Bleeeee! :crazy: No i doszła nowa "atrakcja"; jak mam dłuższa przerwe w jedzeniu to okropnie kręci mi sie w głowie. Zaczelam tez wreszcie odczuwać różne smaki, zupełnie mnie odrzuciło od słodkiego, za to jadlabym nabiał i wszystko co jest słono-kwaśne. Od paru dni chodzi za mna brukselka i dzis wreszcie ja kupiłam, jutro ugotuje, doprawie czosnkiem i zaspokoje głodomorka ;).

Ja tez w srode mam usg, licze, ze określa mi wreszcie dokładna datę, bo na razie to ta moja data jest mocno umowna. Jestem
pewna, ze owulacja jakos mi sie przesunęła, bo nie powinnam w ogole byc w ciazy, nie jestem tylko pewna czy była wczesniej czy moze pozniej niz powinna.
Nie pamietam o czym była jeszcze mowa, wiec generalnie witam nowe mamy, gratuluje udanych wizyt i zycze powodzenia tym, ktore beda je miały w najbliższym czasie :).

U mnie waga stoi bo codziennie wieczorem wymiotuje. A wczoraj to juz byla masakra. Nawet woda chlustalam. Codzien rano boje sie zaczynac przygode z jedzeniem.

E-O łączę się w bólu...mnie też męczą potworne mdłości i zawroty głowy przeważnie popołudniowe i nocne.Też już mam dosyć.
U mnie podobnie z owulką przesunęła się o dobre 5 dni.Też nie wiem jakim cudem jestem w tej ciąży .
U mnie 3 kg na minusie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie już żadne kremy nie pomoga po pierwszym mam takie rozstępy że kolejne nie wyskakuja.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tak samo mam rozstępy nawet na nogach i smarowalam czym się da nic to nie zadziałało. Szwagierka stosowala kremy za 200zl i ma większe ode mnie. Jak ktoś ma pradyspozycje genetyczne to kremy nie pomogą . A jeśli chodzi o wage przytulna 2 kg ale nie liczę ich, bo pierw schudłam tę dwa

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry