reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziewczyny. Dzieki za odzew. Wiem, ze kazda ciaza jest inna i kazda kobieta przechodzi ja w inny sposob, ale zawsze dobrze wiedziec, ze ktos ma podobne doswiadczenia. Ja martwie sie okropnie, bo mialam zdiagnozowany zespol policystycznych jajnikow i przez 4 miesiace bralam rozne leki na ustabilizowanie hormonow. Udalo mi sie zajsc w ciaze, ale teraz sie martwie czy wszystko ok. Najchetniej to bym chodzila na USG co 2 tyg zeby tylko zobaczyc to dzieciatko i uslyszec ze wszystko ok. Ale mieszkam w UK a tu zupelnie inne podejscie do prowadzenia ciazy. Dlatego juz 2 razy bylam prywatnie u polskiego ginekologa, ale to jest dosc drogie i musze jezdzic do innego miasta, a lekarz przyjmuje tylko co 2 tyg. Wiec teraz czekam do 19tego stycznia na pierwsze USG na NHS. Wiem ze kilka dziewczyn jest tutaj z UK to pewnie rozumieja o czym mowie. Cala ciaze prowadzi midwife i tylko 2 skany miedzy 12-14 tyg i po 20 tyg. Zdarza sie, ze przez 9mcy nie ma ani jednego badania ginekologicznego. Jak zadzwonilam do mojej midwife, ze mialam rano plamienie to powiedziala ze nie ma sie co martwic dopoki nie krwawie przez kilka dni bez przerwy. Poprosilam o badanie progesteronu, bo mialam niski przed ciaza (badania hormonalne robilam w Pl na urlopie) to tez powiedziala ze nie ma potrzeby. Dlatego uspokoje sie dopiero jak zobacze bijace serduszko i rosnaca fasolke na skanie.
Mam 32 lata, wiec najwyzszy czas zostac mamą.

Ja rozumiem niestety. Mi z krwawieniem powiedzieli ze wszystko ok dopóki nie ma skrzepow[emoji15] tak mnie uspokoiła. Ja mam na szczęście i przez nieszczęście scan co 2 Tyg na NHS w szpitalu. Jutro jadę na spotkanie z midwife. Skad jestes dokladnie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja raczej nie będę robić póki nie ma potrzeby. Może przy okazji bo pobieranie musi być wtedy z żyły a ona jest za mała i przeżywa wszystko, więc nie będe jej za darmo stresu fundować.

Chłopakom robię raz do roku badania krwi (jeśli pediatra nie zleci częściej z jakiegoś powodu), więc po prostu przy okazji rutynowego badania dopłacę za oznaczenie grupy ;) ja to twarda jestem, chłopcy wiedzą, że jak trzeba to trzeba, tłumaczę co i jak i dzielnie wystawiają łapki do badania :D dzięki temu u starszego wyszła anemia (chociaż nic na to nie wskazywało, jakbyście go wtedy widziały to byście nie uwierzyły, że miał anemię :D)

ło matko, ile to by się trzeba było po tym brzuchu smarować i masować, żeby to mogło doprowadzić do skurczów :D Ja smaruję się tym czym przed ciążą, potem pewnie przejdę na ziaję, w każdej ciąży i po zdawała egzamin. Ale prawda taka, że jak rozstępy mają wyjść to i tak wyjdą, niestety.. za czasów pierwszej ciąży modne było smarowanie się olejem kokosowym, ale piżama i pościel po jednej nocy do prania :D

U mnie prenatalne z 3D i rejestracją na płytce 230 zeta. Standard na Śląsku, ale taaakaaa pamiątka, do dzisiaj oglądam filmy chłopców :)

Ale żeście narobiły mi smaka na pomarańcze!!!

Mycha super wieści.Ja mam prenatalne 25 dzień po Tobie.
Za necia nie boję się infekcji z basenu.Chodzę od 2 lat kilka razy w tygodniu i jeszcze nigdy nic nie złapałam więc mam nadzieję że w ciąży nic nie złapię.Moja autystyczna córka chodzi na lekcje pływania.Bardzo dobrze jej idzie i już startuje w zawodach więc przy okazji i ja i młodsza moczymy dupki w basenie też.
No niby tak przez skype nie przytulisz się do mamy.Ja to robię jak jestem w PL.
Mycha u mnie było podobnie...moja młodsza to taki kręcioch i do dzisiaj tak ma.Na dupce nie usiedzi przez 5 minut.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

O.paulina, mój mąż w poprzednich dwóch ciążach był ze mną na każdej wizycie. A przy drugiej to i z synem chodziliśmy :-) Nie było żadnego problemu. Teraz też pewnie z mężem będę chodziła jak tylko się będzie dało.

Edda89, teraz w książeczkę nie wpisują dzieciom, bo jest wymóg by dwukrotnie zrobić badanie krwi. I dopiero wtedy wpisać. A szczerze nie znam żadnego.dziecka wśród moich znajomych, któremu pediatra zleciłby dwa razy badanie grupy krwi... Jak sobie sama nie zrobię, to nie będę miała w książeczce. Przypuszczam, że moje dzieci mają po mnie, ale pewna nie jestem.

Ja nie rozumiem tego, że jest droższa wizyta jak zwolnienie wypisuje... WTF?!?!?

Chromka, 46kg. Bój się Boga :-p Jaki masz wzrost?

Przespałam dzisiaj całe popołudnie. Mąż dzielnie całym domem rządził. Trochę lepiej się czuje, ale żeby dobrze to nie powiem... Jutro już sama jestem, bez pomocy męża, a z małym jeszcze do lekarza... Oby juz było dobrze.

Mam 158 cm i taka wagę mam juz od czasów liceum z wahaniem 1kg+-. Chyba taka moja uroda ( mam nadzieję) . Ale wcale na wychudzona nie wyglądam, taka w sam raz :)

Olciaj nie martw się.Ja też mam policystyczne jajniki i w obydwie pierwsze ciąże też zaszłam ze wspomagaczami.I wszystko było ok a dziewczynki urodziły się 2 tygodnie po terminie.

Za necia moje spotkanie z midwife trwało tylko godzinę.Co masz zamiar tam robić z nią 3 h?

Tak mi napisali w liście. Ze mam sobie 3h zarezerwować . Na pierwszym spotkaniu spędziłam 1,5h. Bede sie cieszyć jak bedzie trwać godzinę. Nie chce mi sie tyle siedzieć...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry