reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Angelika RACZEJ te zewnętrzne rzeczy nie powinny szkodzić. Miałam identyko swedzialo jak cholera , użyłam 3 razy ten szampon leczniczy o wróciłam do loreala. A jaki masz szampon aktualnie ??

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Edda...
WSZY... FUJ
My już się 2 x bujałyśmy z dziadostwem!!!
Ja jestem przewrażliwiona i jak zaczęła mnie na wiosnę swedziec głowa to.jakoś.tak podświadomie pomyślałam o wszach i zaczęłam się grzebieniem wyczesywac nad białą kartką i wszystko cokolwiek by to nie było co wypadło na kartkę obfociłam i powiększałam... (P stwierdził że jestem nienormalna) po 1,5 godz wyczesywania znalazła.1 mikronimfe no 1- 2mm i wtedy już wiedziałam że trzeba działać zakupiłam szampon zgłosiłam w przedszkolu(bo jak.nie zgłoszone to.co z tego ze ja się pozbedę dziadostwa jak zaraz z powrotem do domu mała przyniesie kolejna partię)
Pierwszy szampon który kupiłam i przed którym przestrzegam to sora forte po użyciu wyczesałam małej żywą wsze!!! Poleciałam po drugi droższy ale.sprawdzony już na moim bracie PIPI NITOLIC
I poszło...!!! Ogólnie dzięki mojemu przewrażliwieniu złapaliśmy to dziadostwo ma etapie gdzie na nas dwie była 1 dorosła wsza a reszta to nimfy więc tylko tyle co zniosła gnid ta dorosła i co sie zaczelo wykluwac... wiec naprawdę moment do przegapienia.
Drugi raz pierwszego dnia przedszkola w tym roku zauważyłam u córek sąsiadki ktore były z Lena w grupie a pod koniec wakacji spędzały razem dużo czasu... Ich mama była w szoku bo "przecież co 2 dzień myje ich włosy i dba o czystość" po przeanalizowaniu doszliśmy do wniosku że przyniosły z dyżuru w innym przedszkolu...
Niestety Lenka też złapała na szczęście też na takim poczatkowym etapie!!!
Po raz kolejny zglosiłam w przedszkolu z wiadomych względów.
Teraz raz w tygodniu przeglądam jej włosy i puki co jest spokój!!!
Ale przy swedzeniu głowy dobrze jest dokładnie przejrzeć włosy, bo niestety wsza to dalej problem a lubi czyste włosy i dzieci często przynoszą tych małych lokatorów do domów!
A najgorsze jest to że część rodziców jest nie świadoma problemu "bo przeciez mamy XXIw"
A i tacy co poprostu nic z z.tym.nie robią...
Ja wolę zainwestować w kuracje te 40 kilka zł a mieć świety spokój

Bo nienawidzę dziadostwa!!!BLE

Witam serdecznie. Jestem kolejna mamusia sierpień 2017to moja 3 ciąża. Mam wspaniałe dwie corciewe wtorek mam wizytę a jutro zczynam 10tc..jak ten czas leci

8p3odqk3kto3lmom.png
[/IMG]

Witam dziewczynki :)
Ja już 3 dzień w domu... ohh jakie to przyjemne... jak myślę że jutro do pracy to aż płakać się chce... mogłabym tylko leniuchowac [emoji14]
Ja nadal pochłaniam wszelkiego rodzaju nabialy...
Podbrzusze pobolewa ale dla mnie to szczęście bo myślę że maleństwo rośnie i mam nadzieję że tak jest :)
Na początku ważyłam 78kg... teraz schudłam do 76/77kg.
Zobaczymy co dalej [emoji14]

Pamiętam że ktoś jest z rejonu łódzkiego.
A nawet ze Zgierza.
Potrzebuję jakiegoś lekarza prywatnie który ma usg..
W końcu jeszcze się ponownie nie umówiłam... ktoś coś może poradzić?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja Ci w Zgierzu bardzo polecam doktor Renate Rykałe-Pietruszewską, świetna ginekolog, zawsze robi usg a dodatkowo przemiła osoba :)

p19uflw1vekq68fq.png

reklama
Kurczę, tylko ja piszę że właśnie z mamą kicha :(

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Guarana jestem z Tobą... ja też nie mam z mamą różowo... kiedyś miałyśmy super kontakt, ale jak wyjechała, zostałam sama, w wielu sytuacjach mnie zawiodła i to tak że po matce bym się tego nie spodziewała że w takich sytacjach może olać swoje dziecko to już nasz kontakt jest inny. Ona może by chciała mieć we mnie przyjaciółkę i och i ach ale niestety ja pewnych rzeczy zapomnieć nie umiem i nie czuję takiej więzi. Dlatego też jeszcze nie wie bo w razie jakby coś się stało to nie chce odpowiadać na jej pytania.

Widzę że ja zaczynam z Was z najwyższą wagą, po przekroczyłam niestety masakryczną setkę [emoji27] [emoji37] [emoji35] no ale trudno teraz już nic na to nie poradzę jedyne co to muszę się pilnować bardzo żeby jak najmniej przytyć. Mam pytanie do dziewczyn które dużo przytyły w ciąży, jak myślicie dlaczego tak było? Pozwalałyście sobie na wszystko bez umiaru czy brak ruchu? Oczywiście nie chce nikogo urazić, pytam żeby wiedzieć z czym się pilnować :)

Kręgosłup mnie też często pobolewa i zaczyna mi się odzywać rwa kulszowa :/

Jutro wizyta! Trzymajcie kciuki bo boję się ogromnie a z drugiej strony nie mogę się już doczekać :)

p19uflw1vekq68fq.png

Do góry