reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Angelika RACZEJ te zewnętrzne rzeczy nie powinny szkodzić. Miałam identyko swedzialo jak cholera , użyłam 3 razy ten szampon leczniczy o wróciłam do loreala. A jaki masz szampon aktualnie ??

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Edda...
WSZY... FUJ
My już się 2 x bujałyśmy z dziadostwem!!!
Ja jestem przewrażliwiona i jak zaczęła mnie na wiosnę swedziec głowa to.jakoś.tak podświadomie pomyślałam o wszach i zaczęłam się grzebieniem wyczesywac nad białą kartką i wszystko cokolwiek by to nie było co wypadło na kartkę obfociłam i powiększałam... (P stwierdził że jestem nienormalna) po 1,5 godz wyczesywania znalazła.1 mikronimfe no 1- 2mm i wtedy już wiedziałam że trzeba działać zakupiłam szampon zgłosiłam w przedszkolu(bo jak.nie zgłoszone to.co z tego ze ja się pozbedę dziadostwa jak zaraz z powrotem do domu mała przyniesie kolejna partię)
Pierwszy szampon który kupiłam i przed którym przestrzegam to sora forte po użyciu wyczesałam małej żywą wsze!!! Poleciałam po drugi droższy ale.sprawdzony już na moim bracie PIPI NITOLIC
I poszło...!!! Ogólnie dzięki mojemu przewrażliwieniu złapaliśmy to dziadostwo ma etapie gdzie na nas dwie była 1 dorosła wsza a reszta to nimfy więc tylko tyle co zniosła gnid ta dorosła i co sie zaczelo wykluwac... wiec naprawdę moment do przegapienia.
Drugi raz pierwszego dnia przedszkola w tym roku zauważyłam u córek sąsiadki ktore były z Lena w grupie a pod koniec wakacji spędzały razem dużo czasu... Ich mama była w szoku bo "przecież co 2 dzień myje ich włosy i dba o czystość" po przeanalizowaniu doszliśmy do wniosku że przyniosły z dyżuru w innym przedszkolu...
Niestety Lenka też złapała na szczęście też na takim poczatkowym etapie!!!
Po raz kolejny zglosiłam w przedszkolu z wiadomych względów.
Teraz raz w tygodniu przeglądam jej włosy i puki co jest spokój!!!
Ale przy swedzeniu głowy dobrze jest dokładnie przejrzeć włosy, bo niestety wsza to dalej problem a lubi czyste włosy i dzieci często przynoszą tych małych lokatorów do domów!
A najgorsze jest to że część rodziców jest nie świadoma problemu "bo przeciez mamy XXIw"
A i tacy co poprostu nic z z.tym.nie robią...
Ja wolę zainwestować w kuracje te 40 kilka zł a mieć świety spokój

Bo nienawidzę dziadostwa!!!BLE

Witam serdecznie. Jestem kolejna mamusia sierpień 2017to moja 3 ciąża. Mam wspaniałe dwie corciewe wtorek mam wizytę a jutro zczynam 10tc..jak ten czas leci

8p3odqk3kto3lmom.png
[/IMG]

Witam dziewczynki :)
Ja już 3 dzień w domu... ohh jakie to przyjemne... jak myślę że jutro do pracy to aż płakać się chce... mogłabym tylko leniuchowac [emoji14]
Ja nadal pochłaniam wszelkiego rodzaju nabialy...
Podbrzusze pobolewa ale dla mnie to szczęście bo myślę że maleństwo rośnie i mam nadzieję że tak jest :)
Na początku ważyłam 78kg... teraz schudłam do 76/77kg.
Zobaczymy co dalej [emoji14]

Pamiętam że ktoś jest z rejonu łódzkiego.
A nawet ze Zgierza.
Potrzebuję jakiegoś lekarza prywatnie który ma usg..
W końcu jeszcze się ponownie nie umówiłam... ktoś coś może poradzić?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja Ci w Zgierzu bardzo polecam doktor Renate Rykałe-Pietruszewską, świetna ginekolog, zawsze robi usg a dodatkowo przemiła osoba :)

p19uflw1vekq68fq.png

reklama
Kurczę, tylko ja piszę że właśnie z mamą kicha :(

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Guarana jestem z Tobą... ja też nie mam z mamą różowo... kiedyś miałyśmy super kontakt, ale jak wyjechała, zostałam sama, w wielu sytuacjach mnie zawiodła i to tak że po matce bym się tego nie spodziewała że w takich sytacjach może olać swoje dziecko to już nasz kontakt jest inny. Ona może by chciała mieć we mnie przyjaciółkę i och i ach ale niestety ja pewnych rzeczy zapomnieć nie umiem i nie czuję takiej więzi. Dlatego też jeszcze nie wie bo w razie jakby coś się stało to nie chce odpowiadać na jej pytania.

Widzę że ja zaczynam z Was z najwyższą wagą, po przekroczyłam niestety masakryczną setkę [emoji27] [emoji37] [emoji35] no ale trudno teraz już nic na to nie poradzę jedyne co to muszę się pilnować bardzo żeby jak najmniej przytyć. Mam pytanie do dziewczyn które dużo przytyły w ciąży, jak myślicie dlaczego tak było? Pozwalałyście sobie na wszystko bez umiaru czy brak ruchu? Oczywiście nie chce nikogo urazić, pytam żeby wiedzieć z czym się pilnować :)

Kręgosłup mnie też często pobolewa i zaczyna mi się odzywać rwa kulszowa :/

Jutro wizyta! Trzymajcie kciuki bo boję się ogromnie a z drugiej strony nie mogę się już doczekać :)

p19uflw1vekq68fq.png

Do góry