reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Witaj Ewelina.
Kurektyna tak to bywa z wszami.Ja będąc dzieckiem złapałam wszy na kolonii ale mama po tej kolonii przez 2 miesiące myła mi głowę i czesała i też wszy nie zauważyła.Dopiero higienistka w szkole odkryła.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na wszy Linicin zel. On odcina tlen a one od razu pekaja. Gnidy tez.albo hedrin raz tez w zelu. Szampony sa do kitu.

@marii19 U mnie to za dużo jedzenia z pewnością. Ja zajadalam stres. Moim zdaniem i tak z 95 do 68 ładnie mi zeszło, dzięki karmieniu. Później jak przestałam karmić zaczęłam więcej jeść i miałam 75 tera 77

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Edda...
WSZY... FUJ
My już się 2 x bujałyśmy z dziadostwem!!!
Ja jestem przewrażliwiona i jak zaczęła mnie na wiosnę swedziec głowa to.jakoś.tak podświadomie pomyślałam o wszach i zaczęłam się grzebieniem wyczesywac nad białą kartką i wszystko cokolwiek by to nie było co wypadło na kartkę obfociłam i powiększałam... (P stwierdził że jestem nienormalna) po 1,5 godz wyczesywania znalazła.1 mikronimfe no 1- 2mm i wtedy już wiedziałam że trzeba działać zakupiłam szampon zgłosiłam w przedszkolu(bo jak.nie zgłoszone to.co z tego ze ja się pozbedę dziadostwa jak zaraz z powrotem do domu mała przyniesie kolejna partię)
Pierwszy szampon który kupiłam i przed którym przestrzegam to sora forte po użyciu wyczesałam małej żywą wsze!!! Poleciałam po drugi droższy ale.sprawdzony już na moim bracie PIPI NITOLIC
I poszło...!!! Ogólnie dzięki mojemu przewrażliwieniu złapaliśmy to dziadostwo ma etapie gdzie na nas dwie była 1 dorosła wsza a reszta to nimfy więc tylko tyle co zniosła gnid ta dorosła i co sie zaczelo wykluwac... wiec naprawdę moment do przegapienia.
Drugi raz pierwszego dnia przedszkola w tym roku zauważyłam u córek sąsiadki ktore były z Lena w grupie a pod koniec wakacji spędzały razem dużo czasu... Ich mama była w szoku bo "przecież co 2 dzień myje ich włosy i dba o czystość" po przeanalizowaniu doszliśmy do wniosku że przyniosły z dyżuru w innym przedszkolu...
Niestety Lenka też złapała na szczęście też na takim poczatkowym etapie!!!
Po raz kolejny zglosiłam w przedszkolu z wiadomych względów.
Teraz raz w tygodniu przeglądam jej włosy i puki co jest spokój!!!
Ale przy swedzeniu głowy dobrze jest dokładnie przejrzeć włosy, bo niestety wsza to dalej problem a lubi czyste włosy i dzieci często przynoszą tych małych lokatorów do domów!
A najgorsze jest to że część rodziców jest nie świadoma problemu "bo przeciez mamy XXIw"
A i tacy co poprostu nic z z.tym.nie robią...
Ja wolę zainwestować w kuracje te 40 kilka zł a mieć świety spokój

Bo nienawidzę dziadostwa!!!BLE
Aż mnie glowa zaczęła swedziec. Ja to też zawsze miałam pecha z wszami, człowiek dba myje głowę codziennie, a i tak dopadly mnie jako nastolatke, na kolonii, i jak jeździłam autobusem ktoś mi weszki przekazał. Jeszcze wtedy sama nie wiedziałam co to jest. Głowa swe działa i nie skojarzylam dopiero jak się wykonałam w wannie zobaczyłam robale i zaczelam krzyczeć. Mama to nie wiedziała co się dzieje, pokazałam jej i potwierdziła, że wszy. Dobrze, że ona miała młodsze rodzeństwo kiedyś to wiedziala co i jak wszystkie gnidy mi wytepila. Ja mialam takie długie i geste włosy. Powiem szczerze,że ja nie wiem czy umialabym tak grzebać w głowie z wszami, ja nawet mrówek się boję [emoji5] wolę większe paskudny już jak myszy, bo robali nie nawiąże.

TAKZE przestrzegam,że w autobusie można też się zarazić wszami. Wsza skacze na 2m TAKZE co to dla niej

@Angelika:) a może wlosy farbowalas? Jaki szampon używasz?

Ostatnia edycja:
Ja dziś z samego rana mówię Wam dzień dobry!!
Ja od dziś na zwolnieniu przez tydzień.
Zjadłam śniadanko i teraz siedzę pod kocykiem z moim psiakiem bo reszta rodzinki w szkole- pracy!
Wstawiłam pranie i muszę podszykować wszytko na jutrzejszą wyprawę z córa do szpitala.
Wczoraj byłam z moja paczką w kinie na tym nowym polskim filmie :po prostu przyjaźń"- nawet niezły !

Pisałyście o swojej wadze startowej. Ja zaczynam od 64,4;-) ;). W obu poprzednich ciążach przytyłam w granicach 20 kilogramów:surprised:...teraz mam nadzieję,że będzie trochę mniej.
Rano oczywiście mnie zmuliło...juz myślałam że bedą zwroty ehhh.
W nocy wstawałam siku...chyba 3 razy.Też was nadal pęcherz gania??

Jezu zaraz zwymiotuje pod tym gabinetem [emoji6] i nie wiem czy z nerwów, z głodu czy z ciążowe mdłości hahaha [emoji23] [emoji23] [emoji23]

p19uflw1vekq68fq.png

@atfk weź mi nawet nie mów o pęcherza to dopiero początek później dopiero będzie latanie do wc, a już w nocy z 5 razy wstaje masakra jakas

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Hi hi hi Adeline no ja się domyślam ,że jaj bobo urośnie to się zacznie ucisk...ale w sumie latałam -choć kilka dni miałam spokoju w nocy i chyba to mnie zmyliło:happy2:.
Kurde....tak sobie myslę, że fajnie tak w domku...może wybiorę się trochę wcześniej na zwolnienie niż planowałam.

reklama
Do góry