reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Witaj Ewelina.
Kurektyna tak to bywa z wszami.Ja będąc dzieckiem złapałam wszy na kolonii ale mama po tej kolonii przez 2 miesiące myła mi głowę i czesała i też wszy nie zauważyła.Dopiero higienistka w szkole odkryła.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na wszy Linicin zel. On odcina tlen a one od razu pekaja. Gnidy tez.albo hedrin raz tez w zelu. Szampony sa do kitu.

@marii19 U mnie to za dużo jedzenia z pewnością. Ja zajadalam stres. Moim zdaniem i tak z 95 do 68 ładnie mi zeszło, dzięki karmieniu. Później jak przestałam karmić zaczęłam więcej jeść i miałam 75 tera 77

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Edda...
WSZY... FUJ
My już się 2 x bujałyśmy z dziadostwem!!!
Ja jestem przewrażliwiona i jak zaczęła mnie na wiosnę swedziec głowa to.jakoś.tak podświadomie pomyślałam o wszach i zaczęłam się grzebieniem wyczesywac nad białą kartką i wszystko cokolwiek by to nie było co wypadło na kartkę obfociłam i powiększałam... (P stwierdził że jestem nienormalna) po 1,5 godz wyczesywania znalazła.1 mikronimfe no 1- 2mm i wtedy już wiedziałam że trzeba działać zakupiłam szampon zgłosiłam w przedszkolu(bo jak.nie zgłoszone to.co z tego ze ja się pozbedę dziadostwa jak zaraz z powrotem do domu mała przyniesie kolejna partię)
Pierwszy szampon który kupiłam i przed którym przestrzegam to sora forte po użyciu wyczesałam małej żywą wsze!!! Poleciałam po drugi droższy ale.sprawdzony już na moim bracie PIPI NITOLIC
I poszło...!!! Ogólnie dzięki mojemu przewrażliwieniu złapaliśmy to dziadostwo ma etapie gdzie na nas dwie była 1 dorosła wsza a reszta to nimfy więc tylko tyle co zniosła gnid ta dorosła i co sie zaczelo wykluwac... wiec naprawdę moment do przegapienia.
Drugi raz pierwszego dnia przedszkola w tym roku zauważyłam u córek sąsiadki ktore były z Lena w grupie a pod koniec wakacji spędzały razem dużo czasu... Ich mama była w szoku bo "przecież co 2 dzień myje ich włosy i dba o czystość" po przeanalizowaniu doszliśmy do wniosku że przyniosły z dyżuru w innym przedszkolu...
Niestety Lenka też złapała na szczęście też na takim poczatkowym etapie!!!
Po raz kolejny zglosiłam w przedszkolu z wiadomych względów.
Teraz raz w tygodniu przeglądam jej włosy i puki co jest spokój!!!
Ale przy swedzeniu głowy dobrze jest dokładnie przejrzeć włosy, bo niestety wsza to dalej problem a lubi czyste włosy i dzieci często przynoszą tych małych lokatorów do domów!
A najgorsze jest to że część rodziców jest nie świadoma problemu "bo przeciez mamy XXIw"
A i tacy co poprostu nic z z.tym.nie robią...
Ja wolę zainwestować w kuracje te 40 kilka zł a mieć świety spokój

Bo nienawidzę dziadostwa!!!BLE
Aż mnie glowa zaczęła swedziec. Ja to też zawsze miałam pecha z wszami, człowiek dba myje głowę codziennie, a i tak dopadly mnie jako nastolatke, na kolonii, i jak jeździłam autobusem ktoś mi weszki przekazał. Jeszcze wtedy sama nie wiedziałam co to jest. Głowa swe działa i nie skojarzylam dopiero jak się wykonałam w wannie zobaczyłam robale i zaczelam krzyczeć. Mama to nie wiedziała co się dzieje, pokazałam jej i potwierdziła, że wszy. Dobrze, że ona miała młodsze rodzeństwo kiedyś to wiedziala co i jak wszystkie gnidy mi wytepila. Ja mialam takie długie i geste włosy. Powiem szczerze,że ja nie wiem czy umialabym tak grzebać w głowie z wszami, ja nawet mrówek się boję [emoji5] wolę większe paskudny już jak myszy, bo robali nie nawiąże.

TAKZE przestrzegam,że w autobusie można też się zarazić wszami. Wsza skacze na 2m TAKZE co to dla niej

@Angelika:) a może wlosy farbowalas? Jaki szampon używasz?

Ostatnia edycja:
Ja dziś z samego rana mówię Wam dzień dobry!!
Ja od dziś na zwolnieniu przez tydzień.
Zjadłam śniadanko i teraz siedzę pod kocykiem z moim psiakiem bo reszta rodzinki w szkole- pracy!
Wstawiłam pranie i muszę podszykować wszytko na jutrzejszą wyprawę z córa do szpitala.
Wczoraj byłam z moja paczką w kinie na tym nowym polskim filmie :po prostu przyjaźń"- nawet niezły !

Pisałyście o swojej wadze startowej. Ja zaczynam od 64,4;-) ;). W obu poprzednich ciążach przytyłam w granicach 20 kilogramów:surprised:...teraz mam nadzieję,że będzie trochę mniej.
Rano oczywiście mnie zmuliło...juz myślałam że bedą zwroty ehhh.
W nocy wstawałam siku...chyba 3 razy.Też was nadal pęcherz gania??

Jezu zaraz zwymiotuje pod tym gabinetem [emoji6] i nie wiem czy z nerwów, z głodu czy z ciążowe mdłości hahaha [emoji23] [emoji23] [emoji23]

p19uflw1vekq68fq.png

@atfk weź mi nawet nie mów o pęcherza to dopiero początek później dopiero będzie latanie do wc, a już w nocy z 5 razy wstaje masakra jakas

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Hi hi hi Adeline no ja się domyślam ,że jaj bobo urośnie to się zacznie ucisk...ale w sumie latałam -choć kilka dni miałam spokoju w nocy i chyba to mnie zmyliło:happy2:.
Kurde....tak sobie myslę, że fajnie tak w domku...może wybiorę się trochę wcześniej na zwolnienie niż planowałam.

reklama
Do góry