reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ratatuj..moja bliska koleżanka męczyła się z pecherzem przez większość ciąży, lekarz wypisywał antybiotyki i zaraz rodzi, z maluchem wszystko ok. Lepszy antybiotyk niż stan zapalny w organizmie także bez stresu :)

Klusek..mnie też raz na jakiś czas kłują jakby jajniki a czasem ciągnie w pachwinie, ale podobno nie ma się co tym przejmować bo to macica się rozrasta.

Mnie bardziej martwią bóle kręgosłupa dolnego..no ale na to raczej niewiele poradzę bo i bez ciąży miałam z nim problemy..jestem kilka lat po zabiegu na kręgosłup.

Co do wyjściowej wagi to startowałam od 71, teraz 70 utrzymuje się od 1,5m-ca. Muszę bardzo uważać żeby przytyć tak do 12-13kg bo leżenie z moim kręgosłupem mnie czeka :\ nie wiem czy to będzie realne tyle przytyć tylko

reklama
Ja startuje od ok67kg... Przy Lenie startowałam z 55 i dobrnęłam do 68... ale jestem niewysoka ok 165cm...
Zobaczymy jak to w tej ciąży z przybieraniem będzie... byle do 100 nie dotrzeć[emoji13]

Mi gazy włażą pod jajniki i wtedy kłuje i boli[emoji53] ale po kilku bączkach przechodzi[emoji1]

Digitalgirl
Witaj w klubie z bólem kręgosłupa!
U mnie masakra... nawet jak leżę boli jak cholera... któregoś razu po pracy tak że się musiałam posiłkować paracetamolem(mimo że przeciwbólowe to dla mnie ostateczność)
Ja myślę że to wychodzi teraz podnoszenie tych bejbusiów przez tyle czasu... to sie tak wydaje ale posadz na krzesełko wsadź do łóżeczka, połóż na przewijak, podsadź na toalete... i tak kilkanaście razy dziennie... Teraz raczej się oszczedzam jak sie da to wszystko dzieciaki same robią(2-3 latki) co najwyżej czasem na kibelek trzeba pomóc(najgorzej że sie uwstecznili Ci co już sami sobie radzili)
Młodsze(te drobniejsze)czasem na ręce wezmę bez przesady... myślę że organizm przyzwyczajony do takiego wysiłku to nic sie nie stanie jak raz czy dwa jakiegoś smyka w odpowiedni sposób podniosę...

Ale nie zmienia to faktu że kręgosłup siada... po ciąży musze się zainteresować wizytą u urtopedy... bo już wcześniej czasem mnie coś w dole kregosłupa pobolewało...

Najadłam się dziś tymi tortilkami...a jeszcze gofry w planie[emoji13] choć robie je dla Młodej myślę że mimo że jestem przejedzona to nie daruję sobie chodź jednego... także DODATKOWE KILOGRAMY WITAJCIE[emoji16]

A ja już 4 kg plus. Nie mieczę się w spodnie! Chodzę w rozpietych ;) chyba czas wyciągnąć ciuchy ciążowe... I już mi kręgosłup zaczyna dokuczać. Ale po poprzedniej ciąży szybko wszystko zarzuciłam (żadnych ćwiczeń, nic, taki mam metabolizm), mimo że chciałam, żeby coś mi zostało, bo ja niestety z tych chuderlawych. Do tej pory pamiętam, jak moja mama za mną wolała, że wyglądam jakby mnie z Oświęcimia właśnie wypuścili :/ Straszne kompleksy miałam na tym punkcie. To teraz będę miała co najmniej rok spokoju od komentarzy ;)

@ratatujek
Co do antybiotyków, to potwierdzam, dużo większe zagrożenie dla dziecka niosa bakterie, niż antybiotyk. Poza tym w Twoim antybiotyku jest amoksycylina, której ryzyko wpływu na dziecko jest znikome. Więc spokojnie się kuruj i nie stresuj, bo to źle wpływa i na Ciebie i na dzidziusia!

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w poprzedniej ciazy przytylam 7 kg z racji cukrzycy. Jak wychodzilan ze szpitala mialam wage sprzed ciazy. Niedawno przez pol roku bralam hormony by udalo sie zajsc w ciaze...hormony ciazy nie przyniosly a jedynie 6 kg na plusie... ciaza przyszla kiedy zbuntowalam sie i na leki i na lekarza ;-) tak wiec teraz startuje z waga 65 :-/

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

GuaRaNa u mnie oprucz mdlosci (juz slabszych) i zaparc to nawet (*)(*) nie bola :-/ , ale kazda ciaza (u mnie) jest inna wiec nie bede w to wnikac ;-)

Ja przed Nel wazylam 63kg wiec bylo +21 i to na diecie cukrzycowej, az strach sie bac co bedzie teraz :szok:

klusek witaj w klubie :-D (z waga startowa) ;-)

No i nie wytrzymalam ... wyslalam meza do sasiadow po make i smarze nalesniki :-D , oczywiscie pierwsze trzy tylko z patelki od razu do mojego brzucha hihi

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom
Spoko w poprzedniej ciąży bardzo dobrze się czułam. Ale cały czas czytam że kogoś coś boli. Też nie wnikam, każdy organizm inny.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurektyna mnie to dopiero łupało jak córka miała ok. roku a już ciężka była. Aż się budziłam ze zdrętwiałymi rękami. Takie maluchy potrafią dać w kość tak jak piszesz. Jak się miałam kolejny raz schylić do łóżeczka....

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie martw sie ja mialam tydzien okropnych gin kazala brac jeden duphason dziennie i poczulam sie duuzo lepiej 3 dni bez mdlosci a dzis rano odrobine jasnej rozowej krwi i juz wzielam nospe i duphaston i juz nudnosci wrocily:/

No ja Nusia tez 3 x dziennie duphaston, ale przez 10 dni tylko miałam brać i od jutra zaczynam luteinę pod język.
Ja tez jeszcze ze 2 razy miałam ciut krewki w śluzie ale to przy załatwianiu sie w wc, i na pewno to nie było z odbytu bo niektórzy od razu tak sugerują, ze pękło, ze hemoroidy itp...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Troszkę nadrabiałam i widziałam ze poruszany był temat prezentów dla M, ja od 3 lat np pod choinkę kupuje mu min. Scyzoryk :) bo albo zgubił, albo musiał na lotnisku wywalić do kosza bo gdzieś mu sie schował w torbie:) a scyzoryk bardzo często mu pomógł a to przy samochodzie, a to gdzieś na wycieczce:) mowię o takim z conajmniej kilkonastoma bajerami typu nożyczki, śrubokrecik, mini piłka itp. :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja startowałam z wagą 73kg przy wzroście 172 cm, a teraz od jakiegoś czasu jestem 1kg na minusie :D w pierwszej ciąży przytyłam 11kg ale szybko zgubiłam dzięki kp :D
A odcinek lędźwiowy kręgosłupa też mnie boli. Czasami aż ciężko wstać :/

Do góry