reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja z moja mama mialam swietny kontakt od zawsze, moi znajomi jak do mnie przychodzili to najpierw zaliczali nasiadowke z mama :-) byla baaardzo lubiana :-) niestety nie ma Jej juz z nami prawie 10 lat :-( tate mam dosc daleko, bo 200 km i widzimy sie co kilka m- cy a rozmowa przez tel to nie to samo... tesciowie sa ok, tyle ze tesciu ma juz 83 lata i widac ze zmeczony jest zyciem i opieka nad tesciowa ktora jest po udarze. Mieszkaja 80 km od nas. Ciezko tak bez najblizszej rodziny, a pozostawienie malej komukolwiek graniczy z cudem. Musimy radzic sobie same. A maz dodatkowo 12:00-22:00 w pracy wiec siedzimy z Jagoda samiutkie.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ratatujek bedzie dobrze. Lek dociera tam gdzie ma docierac. Lepiej Ci wogole? Pomaga?

Ja dzis lepiej. Zęby umylam na pustym zoladku. Pozniej jadlam. I jak narazie bez wymiotow. Poszlam nawet do sklepu. Przemoglam sie i zjadlam bulke z konserwa i musztarda. Na obiad zapodam pulpety.
Domi szaleje z kolezanka na gorkach. A mnie cos brzuch kluje od 2 dni. Wizyta za tydzien....moze to rozciaganie?

Witam Niedzielnie!
ratatujek
Jeżeli lekarz przypisał Ci antybiotyk to wie co robi! Czasmi można większą krzywdę maluchowi zrobić nie walcząc z choróbskiem!!! Dlatego wrzuć na luz[emoji8]
Z moją mamą od zawsze mam super kontakt, choć odkąd mieszkamy oddzielnie 2lata to jest jeszcze lepiej(tak pod jednym dachem z podobnymi charakterami czasem się spinałyśmy[emoji13])
Teściów też mam boskim a jescze teraz w ciąży to poprostu żeby mogli to by mi gwiazdę z nieba dali!!!
Czuje sie jak taka mała rozpieszczana dziewczynka(a nie powiem że nie lubie być rozpieszczana) Mężuś też nade mną skacze jak nad jajkiem:) a i Luśka dba o mamusię : "mamo nie możesz mnie nosić" "tatusiu przenieś mi krzesło bo mama w ciaży jest" Okres ciaży tak szybko mija że trzeba korzystać póki tak wszyscy skaczą[emoji16]

Co do poronienia to trochę zajęło zanim się z tym "pogodziłam" Jednak dziś wiem że bardzo prawdopodobne że gdyby pierwsza ciąża się udała(a byłam młodziutka bo zaraz po maturze) to dziś mogłoby nie być naszej Leny bo myślę że nie zdecydowalibyśmy się tak szybko na drugie dziecko... Nasze życie potoczyło by sie inaczej, pewnie nie byli byśmy tu i teraz dlatego myślę że tak miało być! Jest z nami nasza Lenka i cieszymy się że jest! a w sercu mieszka Moj Aniołek, tak musiało być On poprostu ustąpił miejsca swojej siostrze i opiekuje się Nią z Góry!!!

Dziś w planie na kolacje gofry z bitą smirtaną i ananasem!!!
A na obiadek tortilla...
Wczoraj spedziłam swoją zachciankę: LODY CZEKOLADOWE z bitą śmietaną(te z lidlla mega czekoladowe z kawałkami czekolady) pychotka!!!
Muszę uważać z zachciankami bo do konca ciąży w futrynę się nie zmieszczę[emoji13] W tej ciąży startuję z taką wagą z jaką konczyłam ciąże z Lenką[emoji53]

@ratatujek współczuję, braku mamy i ,ze masz rodzinne daleko. Jesli lekarz dal ci antybiotyk to wie co robi, moim zdaniem gorzej byś zaszkodzila infekcja bardziej rozwijajaca gdyby nic nie brala.

@kurektyna ja startują tez z wysoka waga juz mam 77 a z synem przytylam 35 wiec aż strach pomyśleć co będzie jak będę tak dalej jeść.

@Truskaweczka2017 zdrowka, ja juz lepiej się czuje katar bardziej gesty. Musisz rozpieszczać tego męża,ze wszystko ma, albo taki Malo wymagający. Ja nie mogę zawsze jak idę z moim na zakupy i ma mi doradzić sukienkę na wesele, pytam w ktorej mi ladnie, a on w tej i w tamtej tez i ktora mam wybrac ,a on obojętnie ;) jego doradzanie jest znakomite ;)

Adeline89 my na starosc chcielismy miec jeszcze jedno dziecie (gdy starsze wyleca z gniazda) , a ze maja super kontakt ze soba wiec powiedzial sobie, ze moja pszczolka MUSI miec jeszcze rodzenstwo najlepiej w odstepie 2lat no i jupii tak tez sie udalo, w lipcu mala skonczy 2 latka, a w sierpniu urodzi sie ostatnie malenstwo :-D , szczerze bylo by super jakby byla czwarta dziolszka :-D

Truskaweczka2017 zdrowka zycze !!

Ratatujek jestem przekonana, ze gosza jest sama infekcja niz zastosowanie antybiotyku :-/ , takze jesli trzeba to go wez i nie zamartwiaj sie ;-) . Ja tez uwazam jak Ty, ze po pierwszym trym po prostu spada ryzyko poronienia, strach o dziecko bedzie istnial cale zycie ...

klusek na pewno rozciaganie macicy, bez obaw ;-)

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

Kluska za wczesnie u mnie na poprawe bo dopiero druga tabletka, pewnie zacznie dzialac po 3 dniach... ja tak lubie pulpety a nawet nie chce mi sie myslec o miesie mielonym...na razie bynajmniej

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ratatujek większa krzywdę wyrządzasz maluszkowi zostawiając niedoleczona infekcje z bakteriami. To duzo bardziej szkodzi. Bedzie dobrze i sie nie martw bo stresujesz bobo [emoji8]
Truskaweczka zdrówka życzymy [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry