reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U mnie zupa burakowa (cos pomiędzy barszczem+śmietana) moja babcia taka robiła i mnie naszło. A na kolacje gulasz z kasza gryczana[emoji5]
U mnie w Londynie jest duzo polskich klinik i bardzo dobrych specjalistów.
Wierze w to ze zestresowane dziecko w łonie matko moze po narodzinach więcej gramasic.
Ja na razie ma luzik moja szefowa do mnie dzwoni jak sie czuje i czy mam ochotę przyjść do pracy[emoji13] zobaczymy jutro o 7:30 czy nie zarzygam drogi na metro...jeszcze Mac Donald po drodze. (Na sama myśl mnie szarpie)
A z tym Japoncem to jakieś popier... Naprawdę. Dokąd ten świat zmierza to ja nie wiem [emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie ja dzisiaj pomidorową zjadłam i nawet od rana zero mdłości.Ale nie licze na cud i na bank sie jeszcze pojawią.Później jedziemy na na narty tzn mąż z córką a ja będe tylko operatorem kamery i obserwatorem.Strasznie mi brakuje nart ale strach mi nie pozwala,pomimo ze lekarz nie zabronil. Ja sie tak zastanawiam bo pod koniec stycznia córka jedzie na białą szkołę i mamy w planach ją poźniej odwiedzic i nie wiem jak to jest z wyjazdem w góry w ciąży.Jak z tym ciśnieniem .Czytałam kilka publikacji i raz jest ok a raz piszą ze lepiej odpuścic.

Ja mieszkam na ponad 9000 stop, czyli ok 3000mnpm, wiadomo jestem do takich warunków przyzwyczajona ale faktycznie ludzie miewają tu problem z choroba wysokosciowa. Głównie objawia sie bólem głowy, krew z nosa, krótki oddech a nawet mdłości. Jednak nie sadze, żebyś miała zaszkodzić dzidzi.
Ja mieszkam w kurorcie narciarskim, pod stokami, to jak moje podworko[emoji16]ale tez juz odpuściłam jeżdżenie, boje sie zderzenia z inna osoba lub upadku.
W ogole moja gin mi powiedziała, ze jak nosisz cała ciąże na takiej wysokości to sie dzidzie tu mniejsze rodzą podobno[emoji848]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tez mam glukozę do oznaczenia na czczo, do tego hiv, hcv, Morfologia, badanie ogolne moczu oraz grupa krwi. Znam swoją grupę i byłam kilka lat krwiodawca, ale w przeprowadzkach zgubilam legitymację. Lekarz uprzedzal, że są restrykcyjni w tym temacie. Nie dziwię się, moja babcia była wiele lat pielęgniarka na położniczym i noworodkach i opowiadała historię o śmierci matki, po przekroczeniu złej grupy krwi. Dawne czasy, ale wiadomo, że trzeba przestrzegać wytycznych.
U mnie na obiad Bigos, na kolację myślę o nalesnikach z syropem klonowym :)

Napisane na Lenovo YT3-850F w aplikacji Forum BabyBoom

Za necia11 babka ziemniaczana :-) polecam :-) mam recepte na antybiotyk duomox podobno bezpieczny w ciazy. Moj rodzinny nie przepisze mi nic,takie ma podejscie do ciazy. Wysyla do gin. A od gin mam ten antybiotyk

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak na filmie... dzisiaj leciała druga część. Znam ten film na pamięć. Wręcz już go nienawidzę bo ile można. A ty nagle się rozryczalam na widok szczeniaków biegnących do rodziców.. i na wielu innych momentach które nigdy wrażenia na mnie nie robią [emoji14]
Ja płacze na filmach ale na nowych których nie znam i są sceny mega placzliwe. :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A my po obiedzie poszliśmy na spacer byliśmy z godzinę ale mega zimno wróciliśmy upieklam na szybko babkę cytrynowa i padlam na drzemke i dzieciaki mnie obudziły bo o cos się klucily

Do góry