reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
E-O współczuję takich przeżyć w drugiej ciąży.
Ja w obydwóch ciążach miałam śliczną cerę i włosy i wyglądałam kwitnąco a mam 2 dziewczynki.Przy Emi mocno rzygałam a przy Wiki nawet mnie mdliło.
Teraz też wyglądam ślicznie tylko jakby więcej pryszczy się pojawia.
Ale czy to akurat na chłopaka zobaczymy.
Kotomiś skąd jesteś?Wisła to mohe rodzinne strony jeśli chodzi o to gdzie mieszkałam w Polsce przed emigracją.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@o.paulina a masz zrobić glukozę czy obciążenie glukozą? bo jeśli to pierwsze to tylko pobiorą Ci krew. Te drugie badanie jest jakoś po 20tc. Chyba że glukoza na czczo wyjdzie za wysoka lub jeśli miałaś już cukrzycę ciążową.
A ja wcinam parówki z oliwkami :D a M robi placki ziemniaczane ;)

Dorotea super.

U mnie dziś na obiad buraczki i kotleciki.I rosół mam od wczoraj.
Moja starsza to je wszystko i bez problemu mimo że autystycy mają zwykle wybiórczość jedzeniową.Za to młodsza to niespecjalnie lubi jeść.W ilościach jak ptaszek je.

Mi to żal jest wesołego miasteczka i waterparku.Mieliśmy plany i na kwiecień i na lato ale ka to odpadam teraz w ciąży z takich rozrywek.A moje dziewczyny kochają to.A potem pewnie kilka lat też się nie uda pojechać zanim maleństwo nie podrośnie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Mi lekarz kazał tylko zrobić morfologie, mocz-badanie ogólne, tsh, glukoze i na obecność kiły i to wszystko.... na toksoplazmoze miałam w pierwszej ciazy
A i muszę jeszcze raz zrobić sobie na grupę krwi... myślałam że wynik przepiszą z karty niestety kazali przynieść oryginalny wynik którego już nie mam po 15 latach :-)
Ja całe szczęście zostawiłam wynik z grupy z krwi jak byłam w szpitalu to mi robili, teraz gin kazał mi go przynieść na słowo nie uwierzył,że mam B tylko musi widzieć :p

@kurektyna mój syn to samo nie jadek masakra jakaś nie je mięsa żadnego ani jego podrobów , ani warzyw nic kompletnie jest totalna masakra, a do 3 roku życia wszystko zajadał i nie wiem co mu odbiło teraz to by wyrzygał jak mu dasz, mam nadzieję ,że kolejne baby nie będzie takie , bo się wykończę nerwowo.

@Dorotea. super wieści

@luska1979 rozumiem jak już grzebią to już naprawdę nie ciekawie.

Oglądałam ostatnio japońca którzy stworzył sam zarodek człowieka i próbował go wykształcić aw sztucznym środowisku człowieka rozumiecie masakra, posądzili go o błąd etyczny i poszedł siedzieć, ale dla swojego dobra później powiedział,że kłamał i go wypuścili. A fakt jest taki,że raczej nie kłamał,bo tworzy sobowtóry zwierząt i ludzie mu przynoszą geny swojego psa a jak im zdechnie pies to japoniec odtwarza psa na nowo, jakaś paranoja normalnie On powiedział,że fajnie by było mieć sobowtóra swojego dziecka, bo jak umrze kiedyś w razie wypadku i mógłbyś go odbudować i znów zobaczyć miły widok. Jak dla mnie to totalnie chore nie chciałabym dziecka zrobionego niby z genów mojego syna , i widzieć go ponownie , przecież to już nie to samo to takie wykorzystywanie nowego życia dla sprawienie sobie przyjemności totalnie popier....

Ja na obiad robiłam ziemniaczki z kotletami schabowymi i z kapusty kiszonej surówkę

@atfk jestes ze Szczecina?
Dziewczyny u nas tez dzisiaj placki po węgiersku :) nie chce zapeszać ale od 2 dni nie mam mdłości i mam smaka na więcej potraw :)

@o.paulina a masz zrobić glukozę czy obciążenie glukozą? bo jeśli to pierwsze to tylko pobiorą Ci krew. Te drugie badanie jest jakoś po 20tc. Chyba że glukoza na czczo wyjdzie za wysoka lub jeśli miałaś już cukrzycę ciążową.
A ja wcinam parówki z oliwkami :D a M robi placki ziemniaczane ;)
Tylko glukoza na czczo, nie ta GCT 50g ani OGTT 75g. Czyli z krwi jak mowisz. To mnie uspokoilas. :) To moja pierwsza ciaza, mam troche za wysoki cukier i to pewnie bedzie kontrola. Wyjdzie za wysoki to pewnie bede musiala pic to swinstwo.

ckaiskjo61tpn0j8.png

reklama
Do góry