reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Witam serdecznie, podczytuje Was od jakiegos czasu ale mialam stracha cokolwiek napisac, ale w sumie jak cos mialoby byc nie tak to i tak bedzie, a w oczekiwaniu na bobaska przyda mi sie wsparcie duchowe ;-) .
Tak w telegraficznym skrocie ... nazywam sie Beata, od 2,5roku moeszkamy w DE, mam rocznikowo 35 lat i bede miala chyba jako jedyna z Was czwarta dzidzie ;-) . Mam trzy cory, 16lat , 13lat i 1,5roczku, ale jest to moja szosta ciaza, dwa poronienia przed ost corcia, wiec strach okropny czy teraz jest ok, a pierwsza wizyta dopiero 16.01:-( . Termin z OM na 22.08.2017 :-D .
Skrobiecie z predkoscia swiatla, wiec wybaczcie, ale odniose sie tylko do kilku wypowiedzi ;-) .

za_necia mi tu w DE jak zaszlam w szczesliwa ciaze z najmlodsza to mialam tylko jedna @ po poronieniu i do gina szlam z dusza na ramieniu i oczekujc niezlego opr. , ku memu zdziwieniu uslyszalam "i dobrze, im szybciej tym lepiej, bo organizm jest bardziej nastawiony na ciaze"

aga,b a nie mozesz zmienic poloznej, taka osoba powinna wzbudzac Twoje zaufanie, a nie wzbudzac negatywne emocje :-(

Ja pamietam jak mojej najmlodszej pobierali po porodzie krew z glowki, widok niezaprzyjemny :-( , ale nie moglam jej odstapic ani na krok :-) . Ratatujek mi tlumaczyli ze glowka jest najmniej narazona na bol u takiego maluszka (bo glowka przechodzi przez kanal rodny) wiec dalam rade.

No i mialam wiecej poczytac i napisac, ale to moze pozniej, bo najmlodsza wlasnie sie z drzemki budzi ;-) .

Mam nadz ,ze zagoszcze u Was do samego rozwiazania :-D , pozdrawiam serdecznie :-*

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ja biorę luteine 2x1. I to nie dlatego ze coś jest nie tak. Tylko ze względu na wcześniejsze poronienie. Lekarze często dają luteine "zapobiegawczo" i to nie musi oznaczać że coś złego się dzieje. Wierzę że u każdej z nas wszystko dobrze się skończy i życzę trochę mniej stresów [emoji5]
Właśnie mi też lekarz przepisał luteine i zastanawiałam się dlaczego. To moja pierwsza ciąża więc widocznie dostałam zapobiegawczo. Mam nadzieję że wszystko będzie ok [emoji17]

Napisane na Nexus 5X w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj beata1313 bedzie wesoło u Was w domku, duża różnica wieku.witamy i życzymy powodzenia[emoji4][emoji4]
Widzisz co lekarz to inna szkoła... Moim zdaniem trzeba odczekać.
aga,b pierwsze słyszę aby w uk były niemile polozne...
Kupiłam dwa staniki chyba 2-3£ od sztuki [emoji13]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wotam serdecznie, podczytuje Was od jakiegos czasu ale mialam stracha cokolwiek napisac, ale w sumie jak cos mialoby byc nie tak to i tak bedzie, a w oczekiwaniu na bobaska przyda mi sie wsparcie duchowe ;-) .
Tak w telegraficznym skrocie ... nazywam sie Beata, od 2,5roku moeszkamy w DE, mam rocznikowo 35 lat i bede miala chyba jako jedyna z Was czwarta dzidzie ;-) . Mam trzy cory, 16lat , 13lat i 1,5roczku, ale jest to moja szosta ciaza, dwa poronienia przed ost corcia, wiec strach okropny czy teraz jest ok, a pierwsza wizyta dopiero 16.01:-( . Termin z OM na 22.08.2017 :-D .
Skrobiecie z predkoscia swiatla, wiec wybaczcie, ale odniose sie tylko do kilku wypowiedzi ;-) .

za_necia mi tu w DE jak zaszlam w szczesliwa ciaze z najmlodsza to mialam tylko jedna @ po poronieniu i do gina szlam z dusza na ramieniu i oczekujc niezlego opr. , ku memu zdziwieniu uslyszalam "i dobrze, im szybciej tym lepiej, bo organizm jest bardziej nastawiony na ciaze"

aga,b a nie mozesz zmienic poloznej, taka osoba powinna wzbudzac Twoje zaufanie, a nie wzbudzac negatywne emocje :-(

Ja pamietam jak mojej najmlodszej pobierali po porodzie krew z glowki, widok niezaprzyjemny :-( , ale nie moglam jej odstapic ani na krok :-) . Ratatujek mi tlumaczyli ze glowka jest najmniej narazona na bol u takiego maluszka (bo glowka przechodzi przez kanal rodny) wiec dalam rade.

No i mialam wiecej poczytac i napisac, ale to moze pozniej, bo najmlodsza wlasnie sie z drzemki budzi ;-) .

Mam nadz ,ze zagoszcze u Was do samego rozwiazania :-D , pozdrawiam serdecznie :-*

Witaj gratulacje

Ja kupiłam taki z serii Ma Ma by Alles. Polski producent. Kupiłam w sklepie triumpf, jest śliczny. Ma odpiecia do karmienia ale wcale ich nie widać.

Witam mamusie razy cztery

A ja w ogóle miałam sobie kupić nowe staniki.Z racji wielkich piersi kupuje markowe i nie są tanie.Więc teraz nie wiem czy kupować czy nie bo nie wiem czy piersi mi jeszcze urosną czy nie.
Aftk biedna córcia.
Aga ja też jestem z UK ze Szkocji dokładnie Dundee.I też już się nie mogę doczekać tego 12 tc.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
O proszę moja Mama mieszka w Dundee ;)

U nas teraz byli teraz przez ost dni znajomi ze Szkocji więc bardzo miło spędziłam czas :)
Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach!! Ja muszę czekać do poniedziałku :(

W ogóle ost czuję się mało ciążowo, z jednej str to super a z drugiej oczywiście mnie to niepokoi ;)

Witam wszystkie nowe Mamusie fajnie że dołączyście do nas :)

p19uflw1vekq68fq.png

Jak spedzałyście sylwestra? tak w ogole to Najlepszego w Nowym Roku.
u mnie mulenie w żołądku sie uspokoiło ale staram sie nie najadac zbytnio bylam dzis wykonac badania krwi i powiem wam ze dawno tyle pieniedzy nie wydałam ponad 200 zł ale mam nadzieje ze to byl jednorazowy wydatek w tym przypadku .
podgladałam wyniki juz to morfologia troche niska wyszła ale w normie oczywiscie trzeba brac pod uwage to ze przedzialy ktore sa podane w wynikach sa dla kobiet nie badacych w ciazy wiec lekarz zinterpretuje je po swojemu. uwazam tez ze moje problemy z jedzeniem tez sie temu przyczynily ale nie jest najgorzej. mocz w porzadku zadowala mnie ph bo az 7 wiec jest bezpiecznie. jak chcecie to moge wam udostepnic wynik w zkładce badania.

reklama
Dziekuje za mile przyjecie :-)

Dziecie nakarmione i przebrane wiec mam minutke, puki siedzi w zabawkach ;-)

Ja to wiedzac, ze bedziemy sie starac o rodzenstwo dla malutkiej zostawilam wszystkie ciuchy ciazowe, ale z racji tego ze po ost ciazy zostalo mi +15kg to chyba i tak trzeba bedzie cos kupic wiekszego :-/

za_necia11 ja i mezo z czworki dzieci jestesmy wiec i u nas nie moze byc inaczej :-D

marii19 u mnie tez malo objawow, jedynie calodobowe mdlosci :-( . W ost ciazy tez tak mialam od 5 do 10 tc :-/ takze pocieszam sie , ze jeszcze 3 tyg hihi

Do góry