reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Witam serdecznie, podczytuje Was od jakiegos czasu ale mialam stracha cokolwiek napisac, ale w sumie jak cos mialoby byc nie tak to i tak bedzie, a w oczekiwaniu na bobaska przyda mi sie wsparcie duchowe ;-) .
Tak w telegraficznym skrocie ... nazywam sie Beata, od 2,5roku moeszkamy w DE, mam rocznikowo 35 lat i bede miala chyba jako jedyna z Was czwarta dzidzie ;-) . Mam trzy cory, 16lat , 13lat i 1,5roczku, ale jest to moja szosta ciaza, dwa poronienia przed ost corcia, wiec strach okropny czy teraz jest ok, a pierwsza wizyta dopiero 16.01:-( . Termin z OM na 22.08.2017 :-D .
Skrobiecie z predkoscia swiatla, wiec wybaczcie, ale odniose sie tylko do kilku wypowiedzi ;-) .

za_necia mi tu w DE jak zaszlam w szczesliwa ciaze z najmlodsza to mialam tylko jedna @ po poronieniu i do gina szlam z dusza na ramieniu i oczekujc niezlego opr. , ku memu zdziwieniu uslyszalam "i dobrze, im szybciej tym lepiej, bo organizm jest bardziej nastawiony na ciaze"

aga,b a nie mozesz zmienic poloznej, taka osoba powinna wzbudzac Twoje zaufanie, a nie wzbudzac negatywne emocje :-(

Ja pamietam jak mojej najmlodszej pobierali po porodzie krew z glowki, widok niezaprzyjemny :-( , ale nie moglam jej odstapic ani na krok :-) . Ratatujek mi tlumaczyli ze glowka jest najmniej narazona na bol u takiego maluszka (bo glowka przechodzi przez kanal rodny) wiec dalam rade.

No i mialam wiecej poczytac i napisac, ale to moze pozniej, bo najmlodsza wlasnie sie z drzemki budzi ;-) .

Mam nadz ,ze zagoszcze u Was do samego rozwiazania :-D , pozdrawiam serdecznie :-*

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ja biorę luteine 2x1. I to nie dlatego ze coś jest nie tak. Tylko ze względu na wcześniejsze poronienie. Lekarze często dają luteine "zapobiegawczo" i to nie musi oznaczać że coś złego się dzieje. Wierzę że u każdej z nas wszystko dobrze się skończy i życzę trochę mniej stresów [emoji5]
Właśnie mi też lekarz przepisał luteine i zastanawiałam się dlaczego. To moja pierwsza ciąża więc widocznie dostałam zapobiegawczo. Mam nadzieję że wszystko będzie ok [emoji17]

Napisane na Nexus 5X w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj beata1313 bedzie wesoło u Was w domku, duża różnica wieku.witamy i życzymy powodzenia[emoji4][emoji4]
Widzisz co lekarz to inna szkoła... Moim zdaniem trzeba odczekać.
aga,b pierwsze słyszę aby w uk były niemile polozne...
Kupiłam dwa staniki chyba 2-3£ od sztuki [emoji13]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wotam serdecznie, podczytuje Was od jakiegos czasu ale mialam stracha cokolwiek napisac, ale w sumie jak cos mialoby byc nie tak to i tak bedzie, a w oczekiwaniu na bobaska przyda mi sie wsparcie duchowe ;-) .
Tak w telegraficznym skrocie ... nazywam sie Beata, od 2,5roku moeszkamy w DE, mam rocznikowo 35 lat i bede miala chyba jako jedyna z Was czwarta dzidzie ;-) . Mam trzy cory, 16lat , 13lat i 1,5roczku, ale jest to moja szosta ciaza, dwa poronienia przed ost corcia, wiec strach okropny czy teraz jest ok, a pierwsza wizyta dopiero 16.01:-( . Termin z OM na 22.08.2017 :-D .
Skrobiecie z predkoscia swiatla, wiec wybaczcie, ale odniose sie tylko do kilku wypowiedzi ;-) .

za_necia mi tu w DE jak zaszlam w szczesliwa ciaze z najmlodsza to mialam tylko jedna @ po poronieniu i do gina szlam z dusza na ramieniu i oczekujc niezlego opr. , ku memu zdziwieniu uslyszalam "i dobrze, im szybciej tym lepiej, bo organizm jest bardziej nastawiony na ciaze"

aga,b a nie mozesz zmienic poloznej, taka osoba powinna wzbudzac Twoje zaufanie, a nie wzbudzac negatywne emocje :-(

Ja pamietam jak mojej najmlodszej pobierali po porodzie krew z glowki, widok niezaprzyjemny :-( , ale nie moglam jej odstapic ani na krok :-) . Ratatujek mi tlumaczyli ze glowka jest najmniej narazona na bol u takiego maluszka (bo glowka przechodzi przez kanal rodny) wiec dalam rade.

No i mialam wiecej poczytac i napisac, ale to moze pozniej, bo najmlodsza wlasnie sie z drzemki budzi ;-) .

Mam nadz ,ze zagoszcze u Was do samego rozwiazania :-D , pozdrawiam serdecznie :-*

Witaj gratulacje

Ja kupiłam taki z serii Ma Ma by Alles. Polski producent. Kupiłam w sklepie triumpf, jest śliczny. Ma odpiecia do karmienia ale wcale ich nie widać.

Witam mamusie razy cztery

A ja w ogóle miałam sobie kupić nowe staniki.Z racji wielkich piersi kupuje markowe i nie są tanie.Więc teraz nie wiem czy kupować czy nie bo nie wiem czy piersi mi jeszcze urosną czy nie.
Aftk biedna córcia.
Aga ja też jestem z UK ze Szkocji dokładnie Dundee.I też już się nie mogę doczekać tego 12 tc.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
O proszę moja Mama mieszka w Dundee ;)

U nas teraz byli teraz przez ost dni znajomi ze Szkocji więc bardzo miło spędziłam czas :)
Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach!! Ja muszę czekać do poniedziałku :(

W ogóle ost czuję się mało ciążowo, z jednej str to super a z drugiej oczywiście mnie to niepokoi ;)

Witam wszystkie nowe Mamusie fajnie że dołączyście do nas :)

p19uflw1vekq68fq.png

Jak spedzałyście sylwestra? tak w ogole to Najlepszego w Nowym Roku.
u mnie mulenie w żołądku sie uspokoiło ale staram sie nie najadac zbytnio bylam dzis wykonac badania krwi i powiem wam ze dawno tyle pieniedzy nie wydałam ponad 200 zł ale mam nadzieje ze to byl jednorazowy wydatek w tym przypadku .
podgladałam wyniki juz to morfologia troche niska wyszła ale w normie oczywiscie trzeba brac pod uwage to ze przedzialy ktore sa podane w wynikach sa dla kobiet nie badacych w ciazy wiec lekarz zinterpretuje je po swojemu. uwazam tez ze moje problemy z jedzeniem tez sie temu przyczynily ale nie jest najgorzej. mocz w porzadku zadowala mnie ph bo az 7 wiec jest bezpiecznie. jak chcecie to moge wam udostepnic wynik w zkładce badania.

reklama
Dziekuje za mile przyjecie :-)

Dziecie nakarmione i przebrane wiec mam minutke, puki siedzi w zabawkach ;-)

Ja to wiedzac, ze bedziemy sie starac o rodzenstwo dla malutkiej zostawilam wszystkie ciuchy ciazowe, ale z racji tego ze po ost ciazy zostalo mi +15kg to chyba i tak trzeba bedzie cos kupic wiekszego :-/

za_necia11 ja i mezo z czworki dzieci jestesmy wiec i u nas nie moze byc inaczej :-D

marii19 u mnie tez malo objawow, jedynie calodobowe mdlosci :-( . W ost ciazy tez tak mialam od 5 do 10 tc :-/ takze pocieszam sie , ze jeszcze 3 tyg hihi

Do góry