reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
O czymś takim mowię:
7d6b61301753e3d55d930d3f33312c5e.jpg

f551a8e54479b374868993158c284f47.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja to się chyba skuszę, ale myślę również nad wymianą łóżka na szersze - córka wędrowała do nas 3 lata...

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Adeline w 12 tc to chyba za szybko by poznać płeć dziecka.
Ja mam tak samo żadnych zachcianek i od słodyczy mnie odrzuca.Po świętach tonę w nich.
Ikulka w UK dość popularne są te dostawki.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja cały tydzień leniuchuje do 10 bo dzieci mają wolne.Dziś musiałam wstać wcześniej bo jadę na badania.
W weekend to pośpię ale w dzień bo w nocy pracuje.

Ja znowu po bezsennej nocy :( byłam mega śpiąca i zmęczona a nie mogłam zasnąć :/
Z tego co kojarzę to jak jest dobry sprzęt i lekarz który się zna to można poznać płeć w 12tc. Tylko wiecie to góra na 80% a często okazuje się, że jest na odwrót. Dlatego ja się bym jeszcze wtedy na płeć nie nastawiała. Lepiej poczekać bliżej połowy i mieć pewność 100% ;)
@atfk wszystkiego najlepszego dla córki ;)

To prawda że 12 tydz to raczej loteria z określeniem płci. Ja będę w 12 na tych prenatalnych, więc sprzęt będzie dobry ale wydaje mi się że to za wcześnie.

W 12 tc narządy rozrodcze dziecka wyglądają tak samo.Zaczynają się różnicować dopiero w 13 tc.Ja się w 16 tc zastanawiałam czy napewno lekarka miała rację.W 18 tc dostaliśmy wynik genetyczny więc byłam pewna płci na bank.

No dokładnie☺.
Zaznaczylam moim najbliższym czyli mężowi i dzieciom ze musimy do wiosny wybrać imię dla naszej pestki, bo wtedy już będzie można się do brzuszka zwracać personalnie.
Z racji tego że mamy parkę w domu to jest nam szczerze obojętne. Przeczucie mam bardziej na chłopca. ..ale czas pokaże.

Czytałam, że zarówno chłopcy jak i dziewczynki mają taki wyrostek ( tylko nie pamiętam jak on się fachowo nazywa). U dziewczynek jest on poziomo do kręgosłupa a u chłopców bardziej odstaje. Tylko nie każdy lekarz się na tym zna i nie na każdym sprzęcie to widać. Ale tak jak mówicie to bardziej loteria i na tym etapie często zdarzają się pomyłki. Dlatego ja wolę poczekać z radością co do płci gdy będzie wiadomo na 100%

Adeline, fajne to łóżeczko na kółkach, a te szczebelki z jednej strony są do ruszenia?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
nie mam pojęcia zielonego, bo akurat tu nie brałam, ale myślę,że tak, ja tak samo 35 kg w ciąży objadałam się ile wejdzie, już o 6 rano robiłam sobie śniadanie jak mąż jechał do pracy

@ikulka firma BODZIO pewnie co miasto to gdzieś jest salon meblowy można oglądnąć sobie ;) moim zdaniem nie jest drogie i z materacem

@Lina1555 ja też nie byłam świadoma czy je tną czy nie, ale mniejsza z tym ból jest tak jakby było one później zszyte strasznie boli przy podnoszeniu i przy takich rzeczach kiedy one są niezbędne masz racje. Po cc można mieć rozejście mięśni i to widać gołym okiem jak się je spina ja mam tak nie są idealnie z obu stron położone

@luska1979 @atfk ja z synem poznałam w 12 tyg był odsłonięty i od razu lekarz był pewny, spokojnie można już wtedy płeć poznać , bo wszystko jest wykształcone, jeśli ktoś ma dobre usg to da radę . Nawet teraz na internecie czytałam ,że nowoczesne sprzęty mogą wykryć już w 12 tyg. Wiadomo,że trzeba wziąć sobie do świadomości myśl,że może to nie być 100% nie raz po porodzie się okazuję,że jakiś lekarz się pomylił i była zamiast chłopca dziewczynka. U mnie jednak lekarz jak był pewny tak było

reklama
Ja jeszcze przed pierwszym USG, więc nie nastawiam się jeszcze ani na płeć ani na ilość zarodków ;) Dzięki monitorowaniu owulacji wiemy, że były dwa pęcherzyki i że oba pękły. Także na dobrą sprawę mogą to też być bliźniaki.
Płeć chcemy znać i też słyszałam, że dobry specjalista na dobrym sprzęcie określi płeć już 13 tygodnia.

Samopoczucie dobre :) Piersi powiększone i bolesne a jak patrze w lustro to jakby nie moje ;) muszę przywyknąć do zmian. Dalej brzuch mam wzdęty - rano lekko, wieczorem bardzo. Śpię codziennie po pracy około 2 godzin, a potem idę spać po 22. Ostatnie dwie noce nie mogłam zasnąć i trochę się męczyłam...muszę spróbować pić melisę przed snem.

Do góry