reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
O czymś takim mowię:
7d6b61301753e3d55d930d3f33312c5e.jpg

f551a8e54479b374868993158c284f47.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja to się chyba skuszę, ale myślę również nad wymianą łóżka na szersze - córka wędrowała do nas 3 lata...

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Adeline w 12 tc to chyba za szybko by poznać płeć dziecka.
Ja mam tak samo żadnych zachcianek i od słodyczy mnie odrzuca.Po świętach tonę w nich.
Ikulka w UK dość popularne są te dostawki.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja cały tydzień leniuchuje do 10 bo dzieci mają wolne.Dziś musiałam wstać wcześniej bo jadę na badania.
W weekend to pośpię ale w dzień bo w nocy pracuje.

Ja znowu po bezsennej nocy :( byłam mega śpiąca i zmęczona a nie mogłam zasnąć :/
Z tego co kojarzę to jak jest dobry sprzęt i lekarz który się zna to można poznać płeć w 12tc. Tylko wiecie to góra na 80% a często okazuje się, że jest na odwrót. Dlatego ja się bym jeszcze wtedy na płeć nie nastawiała. Lepiej poczekać bliżej połowy i mieć pewność 100% ;)
@atfk wszystkiego najlepszego dla córki ;)

To prawda że 12 tydz to raczej loteria z określeniem płci. Ja będę w 12 na tych prenatalnych, więc sprzęt będzie dobry ale wydaje mi się że to za wcześnie.

W 12 tc narządy rozrodcze dziecka wyglądają tak samo.Zaczynają się różnicować dopiero w 13 tc.Ja się w 16 tc zastanawiałam czy napewno lekarka miała rację.W 18 tc dostaliśmy wynik genetyczny więc byłam pewna płci na bank.

No dokładnie☺.
Zaznaczylam moim najbliższym czyli mężowi i dzieciom ze musimy do wiosny wybrać imię dla naszej pestki, bo wtedy już będzie można się do brzuszka zwracać personalnie.
Z racji tego że mamy parkę w domu to jest nam szczerze obojętne. Przeczucie mam bardziej na chłopca. ..ale czas pokaże.

Czytałam, że zarówno chłopcy jak i dziewczynki mają taki wyrostek ( tylko nie pamiętam jak on się fachowo nazywa). U dziewczynek jest on poziomo do kręgosłupa a u chłopców bardziej odstaje. Tylko nie każdy lekarz się na tym zna i nie na każdym sprzęcie to widać. Ale tak jak mówicie to bardziej loteria i na tym etapie często zdarzają się pomyłki. Dlatego ja wolę poczekać z radością co do płci gdy będzie wiadomo na 100%

Adeline, fajne to łóżeczko na kółkach, a te szczebelki z jednej strony są do ruszenia?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
nie mam pojęcia zielonego, bo akurat tu nie brałam, ale myślę,że tak, ja tak samo 35 kg w ciąży objadałam się ile wejdzie, już o 6 rano robiłam sobie śniadanie jak mąż jechał do pracy

@ikulka firma BODZIO pewnie co miasto to gdzieś jest salon meblowy można oglądnąć sobie ;) moim zdaniem nie jest drogie i z materacem

@Lina1555 ja też nie byłam świadoma czy je tną czy nie, ale mniejsza z tym ból jest tak jakby było one później zszyte strasznie boli przy podnoszeniu i przy takich rzeczach kiedy one są niezbędne masz racje. Po cc można mieć rozejście mięśni i to widać gołym okiem jak się je spina ja mam tak nie są idealnie z obu stron położone

@luska1979 @atfk ja z synem poznałam w 12 tyg był odsłonięty i od razu lekarz był pewny, spokojnie można już wtedy płeć poznać , bo wszystko jest wykształcone, jeśli ktoś ma dobre usg to da radę . Nawet teraz na internecie czytałam ,że nowoczesne sprzęty mogą wykryć już w 12 tyg. Wiadomo,że trzeba wziąć sobie do świadomości myśl,że może to nie być 100% nie raz po porodzie się okazuję,że jakiś lekarz się pomylił i była zamiast chłopca dziewczynka. U mnie jednak lekarz jak był pewny tak było

reklama
Ja jeszcze przed pierwszym USG, więc nie nastawiam się jeszcze ani na płeć ani na ilość zarodków ;) Dzięki monitorowaniu owulacji wiemy, że były dwa pęcherzyki i że oba pękły. Także na dobrą sprawę mogą to też być bliźniaki.
Płeć chcemy znać i też słyszałam, że dobry specjalista na dobrym sprzęcie określi płeć już 13 tygodnia.

Samopoczucie dobre :) Piersi powiększone i bolesne a jak patrze w lustro to jakby nie moje ;) muszę przywyknąć do zmian. Dalej brzuch mam wzdęty - rano lekko, wieczorem bardzo. Śpię codziennie po pracy około 2 godzin, a potem idę spać po 22. Ostatnie dwie noce nie mogłam zasnąć i trochę się męczyłam...muszę spróbować pić melisę przed snem.

Do góry