reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziewczyny,
Wchodzę a tu ponad 300 postów, masakra[emoji23][emoji23]nie daje rady was nadrabiać;)
Zaczęłam dzis 6ty tydzień, czuje sie naprawdę dobrze. Cycki bolą bardzo ale tez rosną wiec narzekać nie bede[emoji87][emoji23]
Mdłości/wymiotów nie mam, bardziej takie smaki na coś.
Wizytę mam na 12 stycznia, wtedy tez pierwsze usg, nie moge sie doczekac[emoji16]
Zastanawiam sie czy któraś z was tez chce mieć niespodziankę na koncu tak jak ja czy wszystkie chcecie znac płeć?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Znac płeć jak najszybciej się da ! Nie wytrzymalabym tej niespodzianki [emoji14]
Ja zawsze wszystko bym chciała szybko i od razu wiedzieć .... :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
0f040cebafa9e06cf004468755ac77be.jpg

Coś takiego bede chciala.
Pamietam, ze to wstawanie w nocy do łóżeczka, wyciąganie, noszenie, kołysanie mnie dobijało i kończyło sie na tym ze kończyłyśmy i tak u mnie w łóżku a M szedł spac do drugiego pokoju.
Mam nadzieje, ze taka dostawka choć częściowo rozwiąże ten problem.

Oj żelki... zjadłabym... mam na nie fazę od kilku dni.. zjadam od razu cała paczkę [emoji14]
U mnie kolejny kilogram przybył od wigilii a jakoś specjalnie dużo nie jadłam... może przez to rzucenie palenia.
Generalnie ważyłam cały czas z 67kg przed ciąża mi się troszkę przybyło myślę że może miałam 74kg a teraz ważę 78,5kg... masakra jak tak dalej pójdzie to będę ważyć 150kg w 6 miesięcu. Dobrze ze jestem chociaż wysoka bo mam 176cm i jakoś ten tłuszcz się rozkłada.
Wzdęcia mam cały czas i to okropne.
Ale pod tłuszczem na brzuchu zmierzylam że podbrzusze mi uroslo o jakieś 3 lub 4 cm.
Brzucha ogólnie nie mierze bo to bez sensu przy wzdęciach i tłuszczu.
Mam 99cm w podbrzuszu a wy? :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

W podbrzuszu, znaczy w biodrach?
Ja mierze w biodrach i w pepku[emoji846]
A wagę startowa mam 64 przy 171cm

Ja tez chce znac płeć, zawsze chciałam [emoji4][emoji4]
cheebay fajny pomysł. Ja mysle o czymś bardziej praktycznym. Łóżeczko z szufladami na dole aby cokolwiek można było tam upchać bo nie mam dużego mieszkania

Ja tez chce znac płeć, zawsze chciałam [emoji4][emoji4]
cheebay fajny pomysł. Ja mysle o czymś bardziej praktycznym. Łóżeczko z szufladami na dole aby cokolwiek można było tam upchać bo nie mam dużego mieszkania

Ja chce sobie poprostu jak najbardziej ułatwić te pierwsze miesiące po porodzie, bo nikogo do pomocy nie bede miała, a wiem jak potrafi być ciezko. Wydaje mi sie ze usiąść i wyjąc maleństwo które jest w zasięgu ręki bedzie łatwiej niż zwlekać sie z łóżka co godzinę lub dwie, przesiadać sie na karmienie itd.
Są jeszcze inne dostawki takie niesamodzielne tylko przyczepia sie je do łóżka, to wtedy w ogole takie powiększenie jakby.

reklama
Truskaweczka, hahahha :laugh2: Właśnie, po co Ci ćwiczenia dodatkowo, jak masz w domu dwulatka :laugh2:. To dodatkowo odpoczynek jest potrzebny ;-) ;).

AniaCK, a ja znalazłam już w poprzedniej ciąży jedną przewagę cc nad SN :-p. Zaplanowana co do godziny. Dla mnie to było zbawienne, mając już jedno dziecko w domu. Mogłam spokojnie wszystko zorganizować.
Niestety, innych pozytywów nie widzę :-p.

Adeline pisze:
powiem ,że w ciąży to są takie hormony ,że i czasem, bez powodu kobieta płacze
O no nie mów, że bez powodu płaczesz. Ja nie :-p. Dla mnie bardzo logicznym powodem do płaczu jest zarówno obejrzenie świątecznej reklamy Allegro "English for beginners" jak i słodki pyszczek psa mijanego na ulicy :rofl2:. To nie są powody? :laugh2:

Serca nie macie... Tyle o jedzeniu piszecie, a ja teraz nadrabiam strona po stronie i to czytam... że ni się zachciało bułki z żółtym serem :laugh2:. Normalnie mnie ssie w żołądku. Ale lenistwo górą. Nie ruszam się.

Cheebay, nigdy w życiu bym nie wytrzymała nie znając płci dziecka aż do rozwiązania :laugh2:. Twarda babka musisz być. Poza tym jak tylko poznam płeć to już po imieniu sobie gadamy, a nie tylko Bąbel :-p.

Truskaweczka pisze:
Ja się nawet nie mierzę bo wstyd
Ja się czasem dzielnie mierze, ale nie upubliczniam, bo jeszcze większy wstyd :laugh2:.

Idźcie juz spać, bo znowu nie będę miała Was jak nadrobić jutro. Ja się kładę, bo Witek pewnie i tak się za godzinę obudzi i dwie godziny będzie brykał... :dry:

Do góry