reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Zanecia, genetyczne można wykonać tylko między 11-14 tyg ciazy, potem główka dziecka odchyla sie jakoś do tylu i nie ma szans na mierzenie przeziernosci karkowej aż do końca ciazy.
W 20 tyg to bardziej jakieś "połówkowe" badania...
Genetyczne i test pappa wlasnie wczesniej musi być wykonany.

Ja chyba zaraz wypluje płuca, mam taki kaszel, ze juz nie wiem co robic[emoji30] macie jakieś domowe sposoby?
Czekam do 8.30 i bede dzwonić do mojej lekarki, bo moje ciśnienie bez lekow wariuje i bardzo sie denerwuje, ze zaszkodzę fasolce[emoji17] wczoraj po drzemce 170/110, dzis po obudzeniu 150/90, ja nie wiem co ona na pomysł wpadła żebym spróbowała bez lekow na poczatku, nie wiem co jest bardziej niebezpieczne[emoji849]

Sen z dinozaurem masakra! Te najgorsze są zawsze najbardziej realistyczne[emoji51][emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak jak piszesz Cheebay , genetyczne jak mi to moja ginka rozpisała między 11- 13+ 6 dni, a w 21-22 badają rozwój narządów, przepływy serca itp.
Na kaszel moze jakieś inhalacje? Miodzik? I mój nieoceniony w takich przypadkach czosnek :):) albo tradycyjny domowy syrop z czosnku, cebuli miodu i cytryny:)

Smaruję się na razie oliwką dla dzieci a niedługo planuję zaczynać używać bio oil , jest dość drogi ale rewelacyjny, w poprzedniej ciąży nabrałam 24 kg i ani jednego rozstepu nie mam

Ja w 1 ciąży chciałam sie smarować Oliwka Johnsona ta dziecięca i wyszło mi od razu uczulenie:) pózniej gdzieś wyczytałam ze moze być tak ze tylko w ciąży jest sie uczulonym, ale od tamtej pory" dziękujemy Ci essi dżonson" ;) btw. Wiele osób nie kojarzy tego hasła z reklamy i jak je powiem to ze co? Ale o co chodzi? Jaki dzonson?:)

Iuska1979 jak to masz genetyczne ? Przecież tu sa w 20tyg dopiero ?
Ja tez mam sny ze krwawię , cała spocona sie budzę...
Truskaweczka a ja bym spędzała święta w 3 ... W Polsce [emoji20]

Pierwsze prenatalne jest między 11 a 14 tc,przezierność karkowa,szukanie kości nosowej itp.plus test pappa.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam zamiar używać bio oil.Mi jeszcze brzuszek nie rośnie.
Ale mnie dziś głowa boli i staram się gotować plus opiekować się dziećmi i tak sobie mi to wychodzi..

Iuska1979 zgadza sie ale w uk słyszałam ze robią dopiero w 20 tygodniu. Nie wiem bo nie dotrwałam tu ale leciałam specjalnie do polski w 13 Tyg na badania

Normalnie na pierwszym usg Ci robią badanie genetyczne i test pappa od razu.Chyba źle słyszałaś za necia.

reklama
Do góry