reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Mnie się wydaje że wszystko dobrze, tylko gin na swoim sprzęcie źle pomierzył....
13.12 wychodziło 6t3d a 20.12 6t6d - coś mi nie gra a wg OM powinno być 8t...
Nawet nie chcę myśleć że maluszek nie rośnie jak trzeba.

reklama
@GuaRaNa ja okres miałam bardzo nieregularny wiec nie wiem kiedy powinien być...
Tak mam Aspargin czyli magnez i potas chyba nospe i luteine dopochwowo 2 razy dziennie.
Nie idę do mojego gina bo on dalej nie odbiera nie chce juz by mnie prowadził. Zadzwoniłam do tego który wypisywal mnie ze szpitala i kazał przyjść ok 13.30 do szpitala na oddział bo tam będzie i mnie zbada i umówimy się na wizytę normalna pewnie. Wiec czekam do tej godziny i będe wiedzieć co i jak. Juz prawie nie mam nic więc mojego ze faktycznie to tylko stara krew....

No a może trochę później doszło do zapłodnienia i dlatego dzidziuś mniejszy o ten tydzień? ja na początku ciąż zawsze mam taką różnice a o ten tak dzidziek rośnie ze jest większy o półtora/dwa tyg niż być powinien ;-)

Dlatego staram się myśleć że to niewłaściwy pomiar - to jest wszystko takie malutkie że 1 mm źle zmierzone i potem te tygodnie też źle wychodzą.

@Aluska22 przynajmniej zobaczysz czy wszystko w porządku. Może ten gin będzie lepszy - skoro od razu kazał z marszu przyjechać. Mój gin odbiera zawsze telefon i tez nie ma problemu z wizytą z dnia na dzień lub podczas dyżuru.

@Mahoniowa ja bym nie pracowala ja juz od 4tyg na zwolnieniu, bo u nas klej

@AniaCk ja tez nie spie po nocach tylko mysle a w dzien padam

@Aluska22 trzymam kciuki bedzie dobrze ważne ze nie czerwona, ja tez sprzątam i chodzę na spacery trzeba cos robic. Jak cos ma się stać to się stanie , przeciez nie dźwigasz po 10kg

@Mahoniowa oczywiście !! Powinnaś iść na zwolnienie z tego podpisu. W pierwszych 3 miesiącach dzidzi w szczególności jest narażone na tego rodzaju czynniki Bo rozwija sie mózg, kręgosłup i cały układ nerwowy... Nie ryzykuj. Ja tez pracuje w chemii i od razu powiedziałam ze nie mogę pracować na tym dziale, to mnie przerzuciła. Moje dziecko najważniejsze !!
Co do siku to przed snem ok 3-4 razy i w nocy 2-3 razy.
Ciśnienie mi zmierzyła ostatnio po wejściu po schodach to miałam ponad 160... To badanie jest bardzo niemiarodajne bo to oczywiste ze u lekarza jestes poddenerwowana ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Dzień dobry. Ja z innej beczki. Jestem z zawodu chemikiem i pracuje w labo. Mam narazenie na substancje chemiczne. Czy myślicie że w związku z tym powinnam wcześniej powiedzieć o ciąży w pracy a nie po tych 3 miesiącach?

Napisane na SM-G800H w aplikacji Forum BabyBoom
Ja ze względu na chemię w pracy odrazu dostałam zwolnienie z pracy

@Mahoniowa oczywiście !! Powinnaś iść na zwolnienie z tego podpisu. W pierwszych 3 miesiącach dzidzi w szczególności jest narażone na tego rodzaju czynniki Bo rozwija sie mózg, kręgosłup i cały układ nerwowy... Nie ryzykuj. Ja tez pracuje w chemii i od razu powiedziałam ze nie mogę pracować na tym dziale, to mnie przerzuciła. Moje dziecko najważniejsze !!
Co do siku to przed snem ok 3-4 razy i w nocy 2-3 razy.
Ciśnienie mi zmierzyła ostatnio po wejściu po schodach to miałam ponad 160... To badanie jest bardzo niemiarodajne bo to oczywiste ze u lekarza jestes poddenerwowana ...

No mi tez badala cisnienie "z wejscia" zasapana i podekscytowana.. ale to ja nie przekonalo, kazala mierzyc 2x dziennie. W sumie sa ku temu podstawy, moja mama i brat biora leki na nadcisnienie.

Ja tez wstaje na siku w nocy, czasem tylko oddam dwie kropelki ale dalej uczucie parcia mam. Wspomnialam mojej ginek, ze mam problemy z zapaleniem pecherza, ona mi na to, ze zadnej furaginy nie brac tylko badanie moczu. Ale z moczu nigdy nie wyszla mi zadna bakteria i nigdy antybiotyku nie dostalam. Leczylam sie neofuragina i po paru dniach przechodzilo. Nie wiem jak to bedzie teraz..

3jgxskjo6pg8usu5.png

reklama
o.paulina jak będziesz czuć Że zapalenie sie zbliża to możesz wypić na noc MONURAL i kolejne siku dopiero rano[emoji13] ale na to chyba bys musiała receptę dostać na to. Mi gin w pl przepisał.

Do góry