reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Mnie się wydaje że wszystko dobrze, tylko gin na swoim sprzęcie źle pomierzył....
13.12 wychodziło 6t3d a 20.12 6t6d - coś mi nie gra a wg OM powinno być 8t...
Nawet nie chcę myśleć że maluszek nie rośnie jak trzeba.

reklama
@GuaRaNa ja okres miałam bardzo nieregularny wiec nie wiem kiedy powinien być...
Tak mam Aspargin czyli magnez i potas chyba nospe i luteine dopochwowo 2 razy dziennie.
Nie idę do mojego gina bo on dalej nie odbiera nie chce juz by mnie prowadził. Zadzwoniłam do tego który wypisywal mnie ze szpitala i kazał przyjść ok 13.30 do szpitala na oddział bo tam będzie i mnie zbada i umówimy się na wizytę normalna pewnie. Wiec czekam do tej godziny i będe wiedzieć co i jak. Juz prawie nie mam nic więc mojego ze faktycznie to tylko stara krew....

No a może trochę później doszło do zapłodnienia i dlatego dzidziuś mniejszy o ten tydzień? ja na początku ciąż zawsze mam taką różnice a o ten tak dzidziek rośnie ze jest większy o półtora/dwa tyg niż być powinien ;-)

Dlatego staram się myśleć że to niewłaściwy pomiar - to jest wszystko takie malutkie że 1 mm źle zmierzone i potem te tygodnie też źle wychodzą.

@Aluska22 przynajmniej zobaczysz czy wszystko w porządku. Może ten gin będzie lepszy - skoro od razu kazał z marszu przyjechać. Mój gin odbiera zawsze telefon i tez nie ma problemu z wizytą z dnia na dzień lub podczas dyżuru.

@Mahoniowa ja bym nie pracowala ja juz od 4tyg na zwolnieniu, bo u nas klej

@AniaCk ja tez nie spie po nocach tylko mysle a w dzien padam

@Aluska22 trzymam kciuki bedzie dobrze ważne ze nie czerwona, ja tez sprzątam i chodzę na spacery trzeba cos robic. Jak cos ma się stać to się stanie , przeciez nie dźwigasz po 10kg

@Mahoniowa oczywiście !! Powinnaś iść na zwolnienie z tego podpisu. W pierwszych 3 miesiącach dzidzi w szczególności jest narażone na tego rodzaju czynniki Bo rozwija sie mózg, kręgosłup i cały układ nerwowy... Nie ryzykuj. Ja tez pracuje w chemii i od razu powiedziałam ze nie mogę pracować na tym dziale, to mnie przerzuciła. Moje dziecko najważniejsze !!
Co do siku to przed snem ok 3-4 razy i w nocy 2-3 razy.
Ciśnienie mi zmierzyła ostatnio po wejściu po schodach to miałam ponad 160... To badanie jest bardzo niemiarodajne bo to oczywiste ze u lekarza jestes poddenerwowana ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Dzień dobry. Ja z innej beczki. Jestem z zawodu chemikiem i pracuje w labo. Mam narazenie na substancje chemiczne. Czy myślicie że w związku z tym powinnam wcześniej powiedzieć o ciąży w pracy a nie po tych 3 miesiącach?

Napisane na SM-G800H w aplikacji Forum BabyBoom
Ja ze względu na chemię w pracy odrazu dostałam zwolnienie z pracy

@Mahoniowa oczywiście !! Powinnaś iść na zwolnienie z tego podpisu. W pierwszych 3 miesiącach dzidzi w szczególności jest narażone na tego rodzaju czynniki Bo rozwija sie mózg, kręgosłup i cały układ nerwowy... Nie ryzykuj. Ja tez pracuje w chemii i od razu powiedziałam ze nie mogę pracować na tym dziale, to mnie przerzuciła. Moje dziecko najważniejsze !!
Co do siku to przed snem ok 3-4 razy i w nocy 2-3 razy.
Ciśnienie mi zmierzyła ostatnio po wejściu po schodach to miałam ponad 160... To badanie jest bardzo niemiarodajne bo to oczywiste ze u lekarza jestes poddenerwowana ...

No mi tez badala cisnienie "z wejscia" zasapana i podekscytowana.. ale to ja nie przekonalo, kazala mierzyc 2x dziennie. W sumie sa ku temu podstawy, moja mama i brat biora leki na nadcisnienie.

Ja tez wstaje na siku w nocy, czasem tylko oddam dwie kropelki ale dalej uczucie parcia mam. Wspomnialam mojej ginek, ze mam problemy z zapaleniem pecherza, ona mi na to, ze zadnej furaginy nie brac tylko badanie moczu. Ale z moczu nigdy nie wyszla mi zadna bakteria i nigdy antybiotyku nie dostalam. Leczylam sie neofuragina i po paru dniach przechodzilo. Nie wiem jak to bedzie teraz..

3jgxskjo6pg8usu5.png

reklama
o.paulina jak będziesz czuć Że zapalenie sie zbliża to możesz wypić na noc MONURAL i kolejne siku dopiero rano[emoji13] ale na to chyba bys musiała receptę dostać na to. Mi gin w pl przepisał.

Do góry