reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@Aluska22 podobno lepiej ze brazowa bo oznacza ze stara .Ja sie akurat nie znam bo mnie nigdy to nie spotkalo jeszcze ale jestem z Toba i trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok.Pamietaj pozytywne myslenie to polowa sukcesu[emoji5]

w4sqdqk3hs9kathh.png

reklama
Witam się dziewczyny!
Gratuluję udanych wizyt i pięknych fasolek! Też mi ciężko nadrobić bo skrobiecie ile wlezie ;)

@Adeline super masz już fotkę z usg. Martwi mnie bo wg obliczeń powinnam mieć podobnie jak Ty a u mnie wychodzi ciąża młodsza o 2 tyg.
W ogóle mam wrażenie po waszych zdjęciach że moj gin jakiś stary sprzęt ma :(

@Cheeba z nadciśnieniem nie ma żartów. Ja biorę leki dla kobiet w ciąży i min. 2 razy dziennie mierzę. Nie zdarzyło mi się żeby mi przez ciąże ciśnienie spadało.

@aluska a dostałaś leki na podtrzymanie? U mnie normą jest plamienie w terminie gdzie miałam okres mieć.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się dziewczyny!
Gratuluję udanych wizyt i pięknych fasolek! Też mi ciężko nadrobić bo skrobiecie ile wlezie ;)

@Adeline super masz już fotkę z usg. Martwi mnie bo wg obliczeń powinnam mieć podobnie jak Ty a u mnie wychodzi ciąża młodsza o 2 tyg.
W ogóle mam wrażenie po waszych zdjęciach że moj gin jakiś stary sprzęt ma :(

@Cheeba z nadciśnieniem nie ma żartów. Ja biorę leki dla kobiet w ciąży i min. 2 razy dziennie mierzę. Nie zdarzyło mi się żeby mi przez ciąże ciśnienie spadało.

@aluska a dostałaś leki na podtrzymanie? U mnie normą jest plamienie w terminie gdzie miałam okres mieć.

W pierwszej ciazy tez bralam.
Z tym ze moje nie jest indukowane ciaza-to inna historia.
Ja mam takie obecne w moim zyciu na codzien[emoji52]
Dzis mialam np 150/100 po wstaniu z lozka, tez mierze I sprawdzam codziennie, nie wiem Czy bede czekac az do połowy stycznia, jak przez następne kilka dni takie bedzie to idę po leki.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moje też nie wynika z ciąży mam problem nefrologiczny (nerki). Teraz po lekach jestem jak zombie. Mój organizm jest przyzwyczajony do takich wartości właśnie 150/100. A tu 120/70 więc nie żyję :D. Pilnuj się kochana bo wysokie masz.

Dziewczyny a też tak macie że wstajecie kilka razy siku w nocy? Ja ostatnio coraz częściej ale dzisiaj w nocy to było już aż 7 razy..... prawie wcale się przez to nie wyspalam. ... ;-) ;)

Ja nie wstaję, a potem rano się doczołgać nie mogę. Tylko w pierwszej ciąży wstawałam i tylko na początku właśnie. Potem kanał bo się nie budziłam i rano myślałam że pęknę.

Kurcze przez to wszystko zaczynam kombinować gdzie by tu indziej usg zrobić. Wprawdzie nast. wizyta 3.01 ale nie wiem czy będziemy zaglądać do fasolki, a potem 24.01 mam to usg w ramach badań prenatalnych na mega dokładnym sprzęcie, ale czy wytrzymam.....

No to ja zawsze też miałam tak że góra dwa razy i trochę musiałam się pokulac w łóżku żeby zasnąć. ale teraz to już co zasnęła to z powrotem siku... i wcale nie piłam w nocy nawet łyka a tyle leciało ze mnie jak bym kilka piw wypiła ha ha :laugh2:

Zbieram się, mam spotkanie wigilijne w pracy dzisiaj :/
Jakiegoś mam pecha - jak mogę popisać to mało kto tu jest ;)
Miłego dnia kobietki i nie przeforsujcie się na ostatniej świąteczne j prostej. U mnie się wszystko uspokoiło ale duphaston łykam dalej do odwołania.

reklama
A wszystko dobrze z twoją ciąża? pytam bo ja tu nowa jestem i jeszcze nie we wszystkim się orientuje? :-) jeśli jest wszystko w porządku to bym poczekala ten miesiąc ale jeżeli coś niepokojącego jest lub było to wybrałabym się prędzej.

Do góry