reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Dziewczyny, jakie witaminy mozna przyjmowac w czasie ciazy? Glownie chodzi mi o witamine c, omega 3 no i femiseptUro czyli zurawina w tabletkach, bo mam czeste zapalenia pecherza i bralam profilaktycznie.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie dziewczyny od wczoraj męczą mdłosci .I to caly dzien i noc i dzisiaj od nowa. Wykonczyc sie idzie .Nie pamietan zebym przy corce tak sie meczyla jak teraz.Mam obrzydzenie do miesa ryb jedynie co to mam cholerna ochote na maślanke[emoji22][emoji22][emoji22]

w4sqdqk34979oj69.png

Mnie dziewczyny od wczoraj męczą mdłosci .I to caly dzien i noc i dzisiaj od nowa. Wykonczyc sie idzie .Nie pamietan zebym przy corce tak sie meczyla jak teraz.Mam obrzydzenie do miesa ryb jedynie co to mam cholerna ochote na maślanke[emoji22][emoji22][emoji22]

w4sqdqk34979oj69.png

Wiec pij maślankę [emoji4] mięso często brzydzi kobiety w ciazy. Wypij sobie herbatkę z imbirem

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, jakie witaminy mozna przyjmowac w czasie ciazy? Glownie chodzi mi o witamine c, omega 3 no i femiseptUro czyli zurawina w tabletkach, bo mam czeste zapalenia pecherza i bralam profilaktycznie.

Poczekaj może co zaleci lekarz najwazniejszy na poczatku jest folik.Ja sama zrezygnowalam z witamin dopoki na wizycie nie zapytam pani gin co brac.

w4sqdqk34979oj69.png

I jeszcze pytanie, czy ktos u was z rodziny juz wie o waszej ciazy, moze przyjaciolka, znajomi? A jak nie, to kiedy powiecie?

U mnie najblizsza rodzina juz wie, czyli rodzenstwo, rodzice zarowno moi jak i meza no i zamierzamy dzisiaj powiedziec jednym bliskim znajomym, bo wybieramy sie z nimi w gory pod koniec stycznia (jesli tylko lekarz pozwoli) i maja prawo wiedziec, ze wszystko moze ulec zmianom.
A reszta znajomych jak dlugo nam sie uda to trzymac w tajemnicy, ale palilam fajki i ciezko bedzie mi klamac ze rzucilam bo taki kaprys.

@o.paulina z witaminami to zaczekaj do wizyty, zobaczysz co poleci Ci Twój ginekolog. Mi np poleciła pregnę plus, tam jest 5 najważniejszych składników w ciąży: kwas foliowy, jod, witD3, dha i żelazo. A do wizyty bierz na pewno kwas foliowy. Bo i żurawinę w tabletkach możesz brać bo sama biorę :)

Jak juz zobaczę bijące serduszko to zamierzam powiedziec siostrze i rodzicom, a reszcie jak sie uda dopiero po 12 tyg:) ostatnio poroniłam w 8 tyg,i rozmowa z każda osoba która wiedziała za bardzo bolała...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@o.paulina z witaminami to zaczekaj do wizyty, zobaczysz co poleci Ci Twój ginekolog. Mi np poleciła pregnę plus, tam jest 5 najważniejszych składników w ciąży: kwas foliowy, jod, witD3, dha i żelazo. A do wizyty bierz na pewno kwas foliowy. Bo i żurawinę w tabletkach możesz brać bo sama biorę :)
No glowniw o ta zurawine mi chodzi, witamine C moge sobie wyciagnac z produktow, a zurawiny jako tako to nie lubie. Na ulotce nie ma zadnej adnotacji o ciazy, wiec chyba jest bezpieczne.
Kurde najbardziej sie boje tego parcia na pecherz w ciazy i czestego latania do toalety.. boje sie, ze moja ciaza bedzie jednym wielkim zapaleniem pecherza, bo skoro przed czesto sie z tym zmagalam to co dopiero teraz :( Zazdroszcze kobietom, ktore nie wiedza co to jest, a takie sa. Szczesciary ;)

Do góry