Truskaweczka2017
Moderatorka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
[emoji23] [emoji23] zaszalałaś ja nie mam nudności, ale zgage w żoladku poczułam , sennoś przeszla zostało klocie w okolicy jajnika i dolu środka brzucha a jak leze i kaszle to juź w ogole boli jak cholerka@Tyllkaaa ja mam zgagę i nudności jeszcze wymiotów do kolekcji mi brakuje
Witamyy![emoji5] u mnie bylo tak ze chcielismy z narzeczonym statac sie od razu po slubie czyli 14 lipca 2017 ale... Zrobilismy sobie dzidziusia przed weselem wiec bede piekna panna mloda z brzusiem [emoji3] moja ostatnia miesiaczka byla 2 listopada ale mi wedlug kalkulatora wykazuje ze dzis zaczynam 5 tydzien. Za tydzien mam tez wizyte u gin. I chcialabym miec zdjecie z usg ale pewnie nie dostane bo za wczesnie- a chcialabym miec na swieta jako prezencik dla rodzicow [emoji3]. Ja teraz mam mdlosci a wczoraj caly dzien niestety przy kibelku wymiotowalam..a dzis mdlosci. Jem male porcje co 2 godziny cos przegryze.. Wytrwalosci zycze [emoji3]Witam wszystkie przyszłe mamusie
Chciałam do Was dołączyć bo też będe sierpniową mamuśką
O ciązy dowiedziałam się tydzień temu . Dziś rozpoczynam 6 tydzien ciązy według kalkulatora w internecie.
Pierwszy dzień ostatniej miesiączki był 1 listopada...
Staraliśmy się od dziecko a raczek o "kontrolowaną wpadkę" nie było rezultatów więc w ostatnim miesiącu staraliśmy się na poważnie i od razu się udało. Byłam w takim szoku o ciązy że zrobiłam aż 8 testów. [emoji14]
Byłam u ginekologa wczoraj bo oczywiscie nie dalo się wytrzymać ale za wczesnie jak dla niej na jakiekolwiek badania. Sprawdziła tylko czy jest powiekszona macica i skierowanie na badania krwi. Za dwa tygodnie mam się stawić to mam nadzieje że będzie juz jakies USG
Mam rózne zachcianki, nudnosci zwlaszcza jak jestem glodna, i pobolewa mnie macica..
A jaka jest sytuacja u Was?
Planowany dzidzius? Jak dlugo starania? Jakie dolegliwosci ?
Święta racja! Jestem tego samego zdania [emoji5]Pies będzie się opiekować i pilnowac malucha ale trzeba mu się dać zapoznać.. Daj mu wąchac brzuch, ubranka jak już będa, i malenstwo jak przyjdzie ze szpitala.
Nie wolno go tez odpychac jak sie pojawi dziecko bo bedzie zazdrosny tak jak czlowiek.
Zlikwidowanie dywanow to nie jest dobry pomysl.. Ja nie mam teraz dywanow i wszystko unosi sie w powietrzu.. kłebki siersci i kurzu..a tak to osiada przynajmniej w jednym miejscu.
Ja jestem od urodzenia z psami i tylko im zawdzieczam to jaka jestem teraz.
Pies to byl moj taki mis do przytulania i zabawy, uczyl mnie delikatnosci i odpowiedzialnosci..
Dzieki zwierzeta jestem delikatna i czula a los zwierzat mnie bardziej przejmuje w sumie niz ludzi.
Bo pies to jedyna istota ktora kocha bezinteresownie...