reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U mnie z synem waga poczakowa 62 kg dobilam do 86, spadla po porodzie do 76 i sie utrzymało.
Z corka startowalam z 78kg najpierw schudlam 4 kg i potem 11 doszło waga porodowa 85 kg ktore zeszy od razu w pierwszym tyg po porodzie :)

Teraz waga startowa 77 kg wztost 168cm

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie z synem waga poczakowa 62 kg dobilam do 86, spadla po porodzie do 76 i sie utrzymało.
Z corka startowalam z 78kg najpierw schudlam 4 kg i potem 11 doszło waga porodowa 85 kg ktore zeszy od razu w pierwszym tyg po porodzie :)

Widzę,że podobnie mamy, ja chciałabym tak z 10 kg przytyć, ale czuje coś ,że będzie więcej tym bardziej,że siedzę w domu i zajadam stres, a jeszcze mam tak głupio,że robię się lekko głodna i jak nie zjem to mi słabo i nie dobrze, tak bym może nie jadła często gdyby nie to właśnie

Miałam identycznie za I razem i zrzuciłam wszystko. Teraz też zaczynam z tą samą wagą i wzrostem co Ty ;)
Najśmieszniejsze jest to że po ciąży rozepchało mi żebra. Jednym zostaje większy rozmiar buta, innym biodra, a ja wszystkie staniki do wymiany miałam, bo się obwód zmienił.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam identycznie za I razem i zrzuciłam wszystko. Teraz też zaczynam z tą samą wagą i wzrostem co Ty ;)
Najśmieszniejsze jest to że po ciąży rozepchało mi żebra. Jednym zostaje większy rozmiar buta, innym biodra, a ja wszystkie staniki do wymiany miałam, bo się obwód zmienił.

Hahaha ja to samo jako nastolatka 75B teraz 80 C a w nektorych stanikach to takie duuuze C

@Adeline, ale miałaś niezły balooonik. Może dużo wód płodowych.

Btw dowiedziałam się o córce w 26 tyg. bodajże bo się łobuzica nie chciała pokazać. Teraz mamy swoje typy - M wiadomo chce syna a ja dziewuszkę. Byle zdrowe.

Ja też nosiłam B a teraz mam duże C i powiem wam,ze już zaczynają takie okrągłe być,ze stanik mam mega dopasowany,
@Tyllkaaa ja mam to samo rano prawie nic, a wieczorem głód mi się budzi

@GuaRaNa coś ty ja tak wpierdzielałam ze stresu, po porodzie jak karmiłam zaczęło spadać tym bardziej, że gdy karmiłam uważałam na to co jem , bo bałam się kolek u dziecka, a mój mały miał 4200kg i 62cm długi

@Adeline89 ,no to piateczka :) teraz biust niby okraglejszy i ciezszy ale nie wylazi jeszcze. No i skonczyl sie bol przy chodzeniu po schodach bola tylklo sutko ktore sa wieksze.

A z waga urodzeniowa dzieciakow u mnie bylo tak:
Syn dl 55 cm , waga 3650 przy wypisie 3500
Corka dł 51 cm waga 2750 przy wypisie 2500 - wszystkie najmniejsze ubranka jakie mialam byly o wiele za duze

reklama
Do góry