reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
evelinia ja też nie robie prenatalnych, najbliższe USG mam tak ustawione żeby dał radę zrobić przeziernoc i tyle...

Właśnie wróciłam do domku, nawet mam lepszy nastrój... w żlobku w mojej grupie 1 dziecko zachorowało(moje ulubione) ale na jego miejsce wróciło 2 ozdrowiałych, także w najgorszym momencie było ich 13 ale dałam rade!!! Choć powiem że czas mi się dłużył...
Mało tego rano w pracy tak mnie zaczeło rwać że ostatecznie skonczyło się na przytulaniu kibelka!!! Koleżanka się śmiała że ona w życiu nie słyszała żeby ktoś aż tak głośno rzygał[emoji13] chociaż muszę przyznać że dziecięce kibelki mają całkiem komfortowa wysokość do przytulania[emoji13][emoji13][emoji13] No ale już z głowy mam ten dzień pracy! Jutro bedzie lepiej....
Teraz odgrzewam młodej rosołek i dogotowuje makaron, ale jako docelowy obiad zachciało mi się makaronu z sosem truskawkowym!!! Dlatego wyjełam już truskawki z zamrażarki i zara biorę się za to!

Angelika nie zazdroszczę!! Ja jestem taka że jak coś mam zaplanowane i coś się pozmienia to jestem tak wściekła że ciężko mi potem wrócić do równowagi!!!
Także współczuję dobrze że chociaż mogłaś zajżeć i zobaczyć co u maleństwa, ale jak widać rośnie Ci malutki spokojniutki człowieczek[emoji2]
Jak odbieram dziecko z przedszkola to zawsze podziwiam pracę przedszkolanek a tych ciężarnych to w ogóle, czapka z głowy dziewczyno [emoji4] [emoji106]

reklama
I sorki, że tak na raty piszę, ale ciężko was nadrobić [emoji14]
Byłam dziś na kontroli u endokrynologa. Tarczyca sprzed 3 tygodni 2,65 a dziś 0,52 i znów zmiana leków.. Ale Pani doktor powiedziała mi, że puki łożysko się wytwarza to tarczyca może szaleć. Pogadałem o jedzeniu z nią, to powiedziała, że jedzenie kanapki tuż przed snem jest bardzo wskazane. Powinna być z serem albo z pieczywem pełnoiarnistym, żeby organizm miał siły na noc. A już myślałam, że zmieniam się w obrzartucha [emoji14] Ale bez takiej kanapki po prostu nie zasnę!
W kwestii tarczycy to masz Hashimoto? Widzę że skacze ci tsh..u mnie przed ciążą tsh ok 1 przy dawce 125, endo kazała się trzymać żeby nie skakało. Nagle teraz mam już ponad 6 [emoji20] internistka podwyższyła dawkę na 137, poczekam ze 2 tyg i powtórzę..boję się takiego poziomu. A kiedy łożysko się do końca formuje?

Patysia152 ooo mój synuś jest z 10.11 :)

A u mnie dzisiaj zupa koperkowa, czyli kolejna zachciewajka ciążowa [emoji23]

Aga zgadzam się z Tobą, ja próbowałam z wacikami i odpuściłam. To nie dla mnie. Wszędzie teraz jest chemia, powiedzmy sobie szczerze.
Ja używam chusteczek Pampersa i Dady (różowe) [emoji4]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
I ja jestem z 10.11 :p

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej!
Ikulka Ty jeszcze w szpitalu? Miałaś wychodzić...czy coś przeoczyłam?

dzag82 myycha też pochodzę ze Śląska:) dokładnie z Bytomia. Moi rodzice i rodzeństwo tez na Śląsku tylko mnie wywiało i teraz zastanawiam się jak tu wrócić.

Angelika współczuję zamieszania ze skierowaniem wrrr

Mojego męża stan ciąży omija. Chyba ze jeszcze go dopadnie :)

Dzisiaj się dowiedziałam ze jutro tez mnie czeka wywiadówka u najstarszej córci. Chodzi do 2 klasy.

Nasiedziałam się dzisiaj z dzieciakami u okulisty. Wyprawa na całe popołudnie. Wyjechaliśmy z domu po 13, jeszcze do przychodni musiałam podjechac po skierowania do specjalisty a potem na Wrocław. Wróciliśmy 20.30. No i Synek dołączy do klubu okularników. Juz się zastanawiam jak go do tego przekonam. Ciężko będzie..

reklama
Ja tam nie czytam tych porownan. W biedrze sie zaopatrze w pieluchy i chusteczki. Kupilam wlasnie 2 smoczki. Tak mnie wzielo. Z napisami- caly tata i moja mamusia wie najlepiej.
Też mi się tak wydawało. Ale jak się wczytasz i odkryjesz że w niektórych kosmetykach dla dzieci jest formaldehyd (!) może zmienisz zdanie...

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry