reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Dzień Dobry .
Melduję się po sesji zimowej cała i szczęśliwa. Wszystko zaliczone.
Cały weekend w szkole dał popalić. Już odespalam popołudniu, teraz wrocilismy z pieskiem że spaceru . Piękne słonko i mrozik. ..aż mi lepiej.

Poczytalam Was! !
Współczuję wymiotow.Ja nadal mam " szarpanie" przy myciu zębów.owa wymiotowalam raz.
Mam jednak problem z zaparciami.
I z bólami plecow, ma któraś tak? ?A od tego Jeszce boli mnie biodro.
Jak siedzę w pracy. .boli a raczej ciągnie mnie brzuch.16 lutego mam lekarza- nie wiem czy nie pojde na zwolnienie.
Dość narzekania

Powiem Wam że dwa razy - wczoraj i przedwczoraj miałam wrażenie że dzidzia się rusza, leciutko jakby...aż zamarłam na chwilę. Było to jak już położyłam się do spania...ale czy to moje złudzenie? ?
Od 3 dni też mam wrażenie że czuję ruchy dzidzi :-)

Dzień dobry!

Przede wszystkim witam nowe mamusie:) naprawdę liczna grupa nam się tutaj zrobiła więc i produkcja postów idzie pełną parą.

Ikulka, Dorotea obyście jak najszybciej opuściły mury szpitala. Dobrze że jest lepiej!

Ja w piątek byłam na prenatalnych w Łodzi. Na usg wszystko super. Dzidzia rośnie - 6 cm ma. Nt 1,7. Termin mi się przesunął z 15.08.(wg OM) na 08.08. Teraz czekam na wyniki z krwi. Przyjdą pocztą.

Miłej niedzieli życzę, u nas ostatni dzień lenistwa od jutra dzieciaki wracają do szkoły i przedszkola po feriach więc trzeba w końcu zwiększyć obroty
Gdzie byłaś w Łodzi? Bo ja mam skierowanie na ul. Szparagowa :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mam prenatalne jutro o 12:40 mam lekki stresik... A jutro to już pewnie oszaleje...
Ja będę miała prenatalne dość późno bo będzie pierwszy dzień 14 tygodnia. Mam nadzieję że płeć będzie widać ! :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
ooo czekamy na wieści ! oby udało się pomierzyć malucha :) ja czekam jeszcze tydzień ...

Masakra dziewczyny.. Teraz ja nie mogę utrzymać jedzenia dłużej niż 5 minut. Coraz gorzej z tym! A jeszcze niedawno cieszyłem się że wszystko minęło..

Ludzie to jest jakaś epidemia [emoji3] Trzymajmy sie. Ja od 8 tygodnia. Mam teraz 10 i 2 dni i jest coraz gorzej. Jestem zdruzgotana życiem. Ciężkie jest życie ciążówek...

Ja od 7 yugodnia i mam już dość... Wszystkie rzeczy spożywcze są be i ten niesmak w ustach, oraz puste odbicia... Masakra totalna. Najgorsze są wymioty rano jak w brzuchu mam tylko wodę.
Żona mojego znajomego co ma termin na połowę lipca, też tylko w łazience siedzi i nie może z niej wyjść a już dawno powinno jej przejść.Mam nadzieję, że u nas minie wcześniej...

Aga - ja pestki dyni uwielbiam zwłaszcza takie co się samemu łuska, ale co z tego jak zrobię mniam mniam z kilkoma jak zaraz do łazienki lecę?

Mój kochany dentysta wynalazł rozwiązanie na problem z myciem zębów i nie wymiotowaniem :D mam pastę co się prawie nie pieni - Paradontax i jest git jedyny minus to jej smak. Strasznie słona pomieszana z mocną miętą. Ale o dziwo nie mdli mnie po niej.

Dziewczyny wymiotujące próbowałyście odstawić/zmienić witaminy na inne? bo często właśnie one nasilają nudności i powodują wymioty

Jedyne co łykam to foliowy beż dodatków i b6 zalecona na wymioty od gina a teraz od 3 dni jeszcze jod - nic poza tym nie łykam. Mi się np robi niedobrze jak dłużej pochodzę po ulicy w środ spalin samochodowych, od zapachów w sklepach... No i samo jedzenie po prostu cuchnie. Ost dwa dni upłynęły pod znakiem pamelo :) było mniami i nie poszło do kibelka. Jajecznica też wysiedziała na miejscu. Dziś testuję z frytkami

reklama
A mnie od wczoraj strasznie ciągnie brzuch :/ mój M mówi że w poprzednich ciążach też tak miałam a ja nie pamiętam :p
Ja też mało rzeczy jadam ale na szczęście mnie tylko mdli i odpycha od niektórych rzeczy

Do góry