reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@25_pixels mi sie strasznie podobaja baby shower jak w filmach jakis ogladam. Sama na czyms takim nie bylam a szkoda. U nas to raczej malo popularne.

Jeśli masz zgrane kobitki i fajnie wam w swoim towarzystwie to czemu nie? Możesz zaprosić babeczki na imprezę do siebie na kawę i ciasto, a one mogą ci przynieść już nawet niekoniecznie sterty prezentów, ale jakieś pierdółki dla dziecka. Po moim baby shower, kumpela w PL zrobiła sobie swój, bo jej się zwyczaj spodobał i bardzo wszystkim się podobało. U mnie dużo osób dało też pieniądze, za które kupiliśmy wypasiony wózek (jakbym tak się spodziewała, że jeszcze kiedykolwiek zajdę w ciąże to zostawiłabym). Moje sąsiadki jeszcze nie wiedzą, ale jak tylko wyczują coś pewnie też jakaś impreza dzieciaczkowa będzie. One to takie szalone wariatki [emoji23][emoji23][emoji23] jak znam życie po powrocie ze szpitala, obiady dostarczać będą przez tydzień. Co dzień inna [emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja kocham sklep Ikea. Oba pokoje dzieci są całe umeblowane w Ikei . Dobra jakość, dobra cena. .i wszystko w prostym stylu który uwielbiam. Teraz kiedy maluch wprowadzi się do naszego pokoju też zamierzamy zmienić co nie co i w marcu jadę po szafę pax i ogromną komode (mam już u Kai)..gdzieś musimy się pomieścić w naszych czterech ścianach, które może nie są wIelkie ale je uwielbiamy! !

A ja wciągnęłam właśnie miskę płatków cyni minis truskawkowych

Co do mebli z ikea, ja na nie nie narzekam, lubię je i fajnie można je zestawiać. Mamy połowę mebli od nich :D. I dla malucha łóżeczko i komodę pewnie też tam kupimy by pasowało mi do reszty

@25_pixels mi sie strasznie podobaja baby shower jak w filmach jakis ogladam. Sama na czyms takim nie bylam a szkoda. U nas to raczej malo popularne.

b9a730919a8ef5b751257771d9798d33.jpg

A to jeden z tortów na baby shower.

Jeśli chodzi o krzesełko do karmienia to sprawdziło się u nas chicco polly.Nie tanie ale obydwie córki z niego korzystały aż do 3 r.ż.I nie tylko na jedzenie ale też siedziały w nim malując czy oglądając książeczki a zawsze to było bzpieczne miejsce by je w nim zostawić jak szłam na siku.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też miałam takie krzesełko z chicco, ale z odzysku od jakiś znajomych. Dało się wszystko rozebrać i umyć. Na pewno będę szukać podobnego bo młoda nie raz w nim usnęła a dzięki regulacji spała wygodnie, bawiła się zabawkami na tacce, no i kółka! Najważniejsze.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kocham sklep Ikea. Oba pokoje dzieci są całe umeblowane w Ikei . Dobra jakość, dobra cena. .i wszystko w prostym stylu który uwielbiam. Teraz kiedy maluch wprowadzi się do naszego pokoju też zamierzamy zmienić co nie co i w marcu jadę po szafę pax i ogromną komode (mam już u Kai)..gdzieś musimy się pomieścić w naszych czterech ścianach, które może nie są wIelkie ale je uwielbiamy! !

A ja wciągnęłam właśnie miskę płatków cyni minis truskawkowych

Kurczę, byłam niedawno w Ikea i nic mi się nie podobało. Podobają mi się meble Pottery Barn, ale ceny są z kosmosu. Szukam więc podobnych, ale gdzie indziej. Z Ikei mieliśmy sypialnię Malm i nigdy więcej. Wszystko się rozpadało. Mam ich krzesło takie jakby bujane. Bardzo wygodne.

reklama
@kurektyna HM ma o wiele za drogie ciuchy jak dla dzieciaczków, a takie maluszki wyrastają z nich w zawrotnym tempie. Ja bardzo lubię Carter's i Children's Place. Są niezniszczalne. Używałam ja, potem moja siostra i teraz nadal w idealnym stanie wrócą do mnie. Jak znajdziesz gdzieś, nawet w szmateksie to weź. Mi się nawet nie opłaca kupywać używanych bo na przecenie w Carter's kupię za grosze. Np body, spodnie i pajacyk 9 dolarów.

Do góry