reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
No niestety wyszło to samo NT 8mm co nie zmienia faktu że jest bardzo źle,nie ma znaczenia ,że tam było 15 bo osiem to też katastrofa. Jak on to mówił jest obrzęk przeziernosc karkowej, dziecko może mieć Downa lub inny zespół, może mieć też wadę serca, może także skoczyć się obumarciem ciąży w wyższych tyg. Zrobili mi test papa mam za tydz odebrać,ale mówił że tam też będą złe normy,bo widać gołym okiem. Mówił że mogę wykonać amniopunkcje za 2 tyg a kartografia czy jakoś tak w 18 tyg w Katowicach. Oczywiście płakałam na całego chyba wszystkich ludzi na korytarzu nastraszylam. Mój bardzo stara się mnie wspierać , ale widzę jak go serce boli. Bobo tak ślicznie się ruszalo ,że aż nie mogę uwierzyć ,że jest chore chciałabym żeby był to koszmar w śnie i obudzić się jutro i zapomnieć,ale niestety szans już raczej nie widać. Serce mnie boli jak ja dziecku wytłumaczę swojemu jeśli coś się stanie z bobo ,jak powiedzieć rodzica oni się zalamia nie wiem jak to przeżyją. Ja już jestem na skraju wytrzymania. Jeszcze mój syn biedny chory wirusowke ma płacze cały nos optarty sama kumulacja. Czuje się tak źle,że zapadła bym się pod ziemię z miłą chęcią. Nie może do mnie dotrzeć dlaczego tak się stało, przecież dbalam, nie piłam nie paliłam co się zrobiło ,że tak się stało .

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem co powiedzieć, to takie niesprawiedliwe, a największy żal miałabym do tego udanego lekarza, który mierzył Ci dziecko nie tak dawno temu i powiedział, że wszystko się zgadza.... Do dzisiaj byłabyś pewna tego co Ci powiedział....
Nie jestem lekarzem ale tak jak pisały dziewczyny wcześniej, czasami kobiety też dostawały taki wyrok na początku, a urodziły zdrowie dzieci, to trzymałoby mnie przy nadziei... 3maj się :*

reklama
Nie wiem co powiedzieć, to takie niesprawiedliwe, a największy żal miałabym do tego udanego lekarza, który mierzył Ci dziecko nie tak dawno temu i powiedział, że wszystko się zgadza.... Do dzisiaj byłabyś pewna tego co Ci powiedział....
Nie jestem lekarzem ale tak jak pisały dziewczyny wcześniej, czasami kobiety też dostawały taki wyrok na początku, a urodziły zdrowie dzieci, to trzymałoby mnie przy nadziei... 3maj się :*
Straciłam nadzieję jeszcze jak NT jest 3 mm zdarzają się cuda,ale przy 8 to katastrofa nie wiem jak to przeżyje co zrobię, na pewno nie usunę nie mogę.

No niestety wyszło to samo NT 8mm co nie zmienia faktu że jest bardzo źle,nie ma znaczenia ,że tam było 15 bo osiem to też katastrofa. Jak on to mówił jest obrzęk przeziernosc karkowej, dziecko może mieć Downa lub inny zespół, może mieć też wadę serca, może także skoczyć się obumarciem ciąży w wyższych tyg. Zrobili mi test papa mam za tydz odebrać,ale mówił że tam też będą złe normy,bo widać gołym okiem. Mówił że mogę wykonać amniopunkcje za 2 tyg a kartografia czy jakoś tak w 18 tyg w Katowicach. Oczywiście płakałam na całego chyba wszystkich ludzi na korytarzu nastraszylam. Mój bardzo stara się mnie wspierać , ale widzę jak go serce boli. Bobo tak ślicznie się ruszalo ,że aż nie mogę uwierzyć ,że jest chore chciałabym żeby był to koszmar w śnie i obudzić się jutro i zapomnieć,ale niestety szans już raczej nie widać. Serce mnie boli jak ja dziecku wytłumaczę swojemu jeśli coś się stanie z bobo ,jak powiedzieć rodzica oni się zalamia nie wiem jak to przeżyją. Ja już jestem na skraju wytrzymania. Jeszcze mój syn biedny chory wirusowke ma płacze cały nos optarty sama kumulacja. Czuje się tak źle,że zapadła bym się pod ziemię z miłą chęcią. Nie może do mnie dotrzeć dlaczego tak się stało, przecież dbalam, nie piłam nie paliłam co się zrobiło ,że tak się stało .

Strasznie mi przykro, i chociaż wiem że nic to nie zmieni ale rycze razem z Tobą...to naprawdę koszmar, ciężki czas i trudne decyzje przed Wami...musicie być silni jako rodzina. Zrób amiopunkcje albo nifty będziesz mieć pewność i wiedzę czego się spodziewać. Niestety tak jak Ci lekarz mówił tak duża przezierność zazwyczaj wiąże się z wieloma wadami rozwojowymi :( Trzymaj się chociaż dla Synka i pamiętaj że masz w nas wsparcie!! [emoji24]

p19uflw1jarcljhd.png

Dziewczyny póki co nie będę pisać tutaj nie jestem w stanie dziękuję za wasze wsparcie i kciuki nie chce narzucać tutaj tak smutnych tematów. Trzymajcie się i trzymam kciuki za wasze malenstwa.

Nie takich wieści się spodziewałam :( miałam nadzieję, że ten lekarz się pomylił i maleństwo jest zdrowe. @Adeline89 nawet nie wiem co napisać. Chociaż i tak pewnie żadne słowa nie przyniosą Ci pocieszenia. Powiem Ci tylko, że ja wierzę w cuda i wierzę, że Ty i Twój dzidziuś jesteście właśnie takim.cudem. Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Postaraj się być silna dla tego maleństwa pod Twym sercem. Trzymaj się kochana :*

Adeline89 - tak strasznie mi przykro, ciągle miałam nadzieję że to pomyłka, tulę i ściskam najmocniej jak umiem !!!!

:( :( :( trzymajcie się jakoś...nie wiem co więcej napisać...
Czytałam też to forum gin. o takich przypadkach NT i tam cuda się zdarzają. Nie traćcie nadziei. Ściskam mocno!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry