reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Aga, ja do tej pory korzystałam tylko prywatnie z poradni ginekologicznej. Chodzę od kilku lat do lekarki, która pracuje też w szpitalu, w którym rodzę. I ona teraz tez prowadzi moja ciążę. Nie wyobrażam sobie inaczej. Tylko tym razem chciałam robić badania na NFZ. ale kurde jak to ma tak wyglądać, nic jeszcze nie zdążyłam załatwić a już mam dość, to ja pieprzę. Jakoś na te badania prywatnie wysupłam kasę, choćbym mniej jeść miała.
Współczuję dziewczynom, które po prostu nie mogą sobie pozwolić na prywatną opiekę.

reklama
@dzag82 Prywatnie dają hurtem skierowania, a raczej zalecenia na badania. A tu niestety musisz się bujać kolejny raz po lekarzach czy labolatoriach.. Oby cukier był do końca w normie, niezależnie ile badań się wykona! Trzymam kciuki :)

@dzag82 poszukaj dobrze w necie są pakiety badań w różnych laboratoriach. Jest Alab gdzie kupujesz pojedyncze badania i płacisz przelewem. Od razu wiesz ile i za co. Nie musisz dzwonić nawet tylko kod na telefon przychodzi. Ja tak dzisiaj kupiłam. Jest jeszcze strona badamysie.pl i tam wszędzie są do wyboru placówki.

Masakra z tą głową chyba patacetamol walnę. Córce bajke zapodałam i spałam ale nie puściło. Tabletkę na ciśnienie polknelam. Żurek na obiad dalej w lodówce normalnie CHPD...

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mycha pomyliłam się to nie była Śląska tylko Bankowa.
Adeline i tak trzymaj.Pozytywne myslenie górą.
Tylkaa kuruj się.Super że podglądnęłąś fasolinkę.

Witajcie kobietki podczytuje Was cały czas. Ale baaardzo rzadko się udzielam. Piszę teraz bo mam pytanko. Byłam w poniedziałek na badaniach w tym miedzy innymi na przeciwciała (mam grupę krwi ABRh- a mąż ma 0Rh+). W perwszej ciązy wyszły mi przeciwciała pod koniec ciąży. Ale nie miało to zbytnio wpływu ma córkę. Po wczorajszych rannych badaniach, po południu zadzwoniła do mnie pielgniarka, że badania trzeba powtórzyć. Pytam się czy chodzi o przeciwciala powiedziala, że tak. Jutro jadę po skierowanie na kolejne badanie. Czy któraś z Was tak miała? Co dalej ze mną? Jaka jest profilaktyka związana z konfliktem serologicznym? Niby czytałam w necie, ale zastanawiam sie jak to jest w rzczywistości, bo naczytałam się o przetaczaniu krwi maluszkowi itp. Jestem przerażona. Wizytę u lekarza mam w piątek.

@beata1313 ale ja zdrowa jestem :p chyba że o czymś nie wiem :eek:
@Adeline89 jeśli nic Cię nie piecze i nie swędzi a śluz nie pachnie brzydko to nie masz się czym martwić ;) dużo zdrówka dla Ciebie i oby choroba szybko odpuściła
@Tyllkaaa dla Ciebie też dużo zdrowia i siły :)
@dzag82 to nieźle Cię lekarz urządził z tym skierowaniem :/ człowiek płaci tyle kasy na składki a i tak jak czegoś nie zrobi prywatnie to nie będzie tego miał. Masakra
To mój syn jest gigantem bo ma 2 lata i niecałe 4 miesiące a ma prawie 100cm i waży 14kg. Jego rówieśnicy są od niego sporo niżsi. Jak komuś mówię, że on dwa lata skończył to mi nie wierzą :-D

Polknelam juz dzis drugi paracetamol..glowa mi pęka i nie mam pojecia co jest :(

A propo wózków my dla Hani (i oczywiście zostanie dla małego brzdaca) mielismy Tako Laret u naprawde byliśmy zadowoleni. Stelaż spoko wchodził do bagażnika, kola duże pompowane wiec po zaspach (Hania z grudnia) jeździliśmy bez problemu. Wszystko kupiliśmy razem, fotelik do auta z adapterami wiec naprawde super :) jeden minus ze szkoda bylo mi go zostawiać na klatce i za każdym razem tachalam do piwnicy. Póki Hania byla mala to dawalam rade zaniesc gondole na czwarte pietro..ale dlugo to nie trwalo :)

A jesli chodzi o nfz to ręce mi opadają..
raz jeden bylam pobrać krew i sie zalamalam. Kolejka jak za komuny, po dwie osoby w gabinecie i jeszcze z korytarza przez okienko wszystko widac. Z Hania w ciąży chodziłam ddo Medicover i uważam ze to najlepsza opieka z jakiej korzystalam. Pelen profesjonalizm. Teraz chodzę do luxmedu i o ile jest lepszy od nfz, tak do medicovera to sie nawet nie umywa. Najważniejsze z moja ukochana gin przyjmowala i tam i tu, zlota kobieta wszystko mi zalatwiala (wejście na patologie kiedy trzeba, spotkanie z profesorka od USG i nawet o której godz na porodówce mam być) i pod jej opieka również rodzilam :)))

MamaT będzie dobrze.Trzymam kciuki.
Ciekawe czy Katy ma już wyniki testu pappa.Odezwij się co słychać dalej u Ciebie.
Beata ja też nie wiem jak to jest po prostu zacząć rodzić bo każdy poród wywoływany miałam.

reklama
Do góry