reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
kurcze, będę pisać post pod postem, trudno :D ale ciągle mi się coś przypomina :D

haloo czy tylko ja w takim razie tyję i tyję ?! no bez jaj! Tyjcie ze mną :( aż się boję wizyty 23 ile mi wyskoczy na wadze :D

reklama
Hola77 witaj.
Ja tylko 2 lata młodsza jestem.
Jak znosisz ciążę?Też się martwię moim wiekiem ale pocieszam się przynajmniej to nie pierwsza ciąża w tym wieku.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Myycha u nas też wielka presja bo mam odwrotnie 2 dziewczynki....a ja wcale nie zasmucę się jak będzie 3 panienka.
Kurektyna ja się wczoraj tak źle czułam plus wymioty i mdłości do tego jeszcze miałam.Poszłam wcześnie spać i wstałam jak nowo narodzona.
Ja niestety boję się że mogą to moje wrzody się odzywać.Po pierwszej ciąży rok zaleczałam żołądek.
Dzasta ja miałam opryszczkę na samym początku ciąży.Maścią cynkową ją zaleczyłam.

Kurektyna mnie też odpycha od mięsa.Ale w każdej ciąży tak miałam w 1 trymestrze.Potem to mijało.
Ja dlatego łykam zestaw witamin bo moja dieta narazie ograniczona jest.

A mnie to nie obrzydza i tak właśnie dziś zjadłam w KFC z mężem kubełek clasic raz na jakiś czas nic mi nie będzie, wszędzie pchają chemię kurczaki pompuje te w sklepie sterydami, parówki to same śmieci, a i tak lubię parówki, a powiem wam że pracowałam kiedyś w sklepie i dziewczyny myly mięso i moczyly później sprzedawały,pracowałam tam miesiąc nie miałam zamiaru takich rzeczy robić

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

@Olciaj tak mi przykro, ale wiem co czujesz. Będzie kiedyś dobrze...musi być!!

Ja już jestem w domu. Wczoraj miałam totalny piątek 13 :( najpierw rano to cholerne 2gie potwierdzające obumarcie ciąży usg, potem wpakowali we mnie 2 tabletki dopochwowo na wywołanie poronienia nic nie dały kompletnie, potem kolejne dwie...nic. Kazali chodzić więc łaziliśmy jak głupi z narzeczonym po korytarzu..na szczęście mógł być ze mną calutki dzień...sama bym tego nie przeszła. Po kolejnuch 3h dostałam tabletkę pod język..po pół h coś ruszyło..zaczęłam krwawić. Lekarz mi powiedział że mam żelazną szyjkę.. Za koleje 30min poprosili mnie na badanie, lekarz zaczął badać palcami i porządnie się na fotelu rozkrwawilam więc postanowilo nie czekać już z łyżeczkowaniem..podkuwali się do narkozy 4 razy, mam całe ręce pokute w końcu się udało i nawet nie wiem kiedy zasnęłam.
Obudziałam się po wszystkim na sali. Przeżycie totalnie do dupy, ale cieszyłam się, że to już za mną, tak czy siak musiałam to przeżyć. Dostałam anyybiotyk na 6 dni, a wizyta po pierwszej miesiączce naturalnej, a mogę na nią zaczekać i 6tyg :/
W przyszłym tyg zostaje w domu i będę starała się dojść do siebie psychicznie na tyle, żeby móc wrócić do pracy, na razie staram się o tym nie myśleć.

Pamqsku jeśli u Ciebie nastąpiło obumarcie ciąży o którym nawet nie wiedziałaś bo nie było bólu ani krwawienia to może wcale nie być wyraźnej przyczyny dlaczego tak się stało.Poczytaj sobie jak często to się zdarza w 1 trymestrze.
Nie sądzę że malowanie paznokci może być tego przyczyną.Przecież dzisiaj lakiery nawet tak bardzo już nie śmierdzą.

reklama
Tylko nie kurczak z KFC...
Oni mają specjalnie modyfikowane genetycznie kury które mają 4 nogi żeby im się bardziej opłacało.
Od kiedy przeczytałam o tym to nigdy nie ruszyłam nic z KFC i nie rusze...
już wolę tego McDonalda... O nim przynajmniej nie słyszałam żadnych skandali.
1484420306-aaaaaa.jpeg

1484420311-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Naprawde nie Słyszałaś o Mc'Donalds? To taki Sam syf jak KFC. Zwłaszcza te ich gmo kurczaki, "mięso" wszystkie wypełniacze. Sama bułka ma 40 składników (jeden z nich to ten sam produkt który używa się do produkcji mat do jogi i bromate) o "paście" z niby kurczaka używanego do nuggets warto wspomnieć. Jest osoba która kupiła zestaw hamburger plus frytki i ma to juz od 12 chyba lat. Nigdy nie spleśniało. Wiec warto się zastanowić nad tym co tak naprawdę jemy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry