reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Tylko nie kurczak z KFC...
Oni mają specjalnie modyfikowane genetycznie kury które mają 4 nogi żeby im się bardziej opłacało.
Od kiedy przeczytałam o tym to nigdy nie ruszyłam nic z KFC i nie rusze...
już wolę tego McDonalda... O nim przynajmniej nie słyszałam żadnych skandali.
1484420306-aaaaaa.jpeg

1484420311-aaaaaa.jpeg

A propo McDonalds... Link do: McDonald – 10 przerażających faktów - Wolna Polska - Wiadomości
No i głośno było o tej babce co się udławiła ością z McFisha a McD udowodniło sądowo, że to bujda, bo sami przyznali się, że tam nie ma grama ryby więc nie mogło być u nich ości.

Kurde jeszcze opryszczka mi wyskakuje dziewczyny ratujcie co na to w domu mam tylko plastry compeed wie któraś czy można używać?

I Sonol jest bardzo dobry. Olejek mega tani bo 9 zł a wydajny na kilka zimn :p kwas salicylowy, mentol i tymol w składzie. Wysusza chol!@#$ w trymiga. Już stosowałam :) 2 razy bo się jakaś uczepiła i koniecznie chce wyjść.

reklama
Dziewuszki a malujecie paznokcie? Ja w tej ciąży jeszcze się nie odwazylam... W poprzedniej malowalam i ciaza obumarla, a ja ciągle szukalam przyczyny mimo ze jej nigdy nie znajdę..i teraz się balam.. Ale juz w sumie najgorsze minelo..sama nie wiem..

Mnie dzis naszlo na frytki...mmmm.. Ale nie byle jakie:) same z Hanka z ziemniaków zrobilysny..sto lat takich nie jadłam:) (mala jeszcze nigdy!).. Byly przepyszne i aż żal ze więcej nie zmiescilam...:)
Bez przesady to nie ma wpływu,ja też farbuje włosy,maluję paznokcie i smaruje się wszystkimi kremami. W pierwszym trzech ciążach huchalam dmuchalam i co mi z tego przyszło straciłam ciążę.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pojechałam do a pteki dali mi tabletki do ssania i syrop babeczka się zna dobrze sama była w ciąży i brała. Pojechałam do kina żeby się wyluzować,bo bolał mnie brzuch chyba od kaszlu i już mi lepiej. Byłam na filmie "Po prostu przyjaźń" super komedia ,ale też się wzruszyłam i łzy poleciały,bo babeczka umarła na raka,film pokazywał prawdziwa przyjaźń jak mówi tytuł. Po poszłam do chińczyka kupiłam trzy tace jedzenia na wynos na 20zl. Prawdziwy chińczyk robi jedzenie jest pyszne. Powiem wam,że pojechałam się wyluzować,ale teraz mi przykro jak czytam,że już trzecia dziewczyna poroniła i bardzo się boję,dobrze ,że w środę wizyta. Trzymam za was wszystkie kciuki i modlę się zebysmy dotrwaly do konca

Kurcze Olciaj trzymaj sie.Ja sie strasznie boje od 2 dni zero objawow .Piersi jak przed ciazą.mdlosci brak i malo chodze siusiu noi ostatnio tak mnie zdenerwowano ze juz nie wiem co myslec .Wizyte mam dopiero 2 luty.Ale chyba nie wytrzymam.A tu jeszcze takie nowiny...

f2w3dqk378090r8f.png
Ja mam tak samo zero objawów i żaden boli mnie brzuch ale nie chce się schizowac i nigdzie nie jadę ,bo co ma być to będzie nic nie pomogę jak już tam będzie za późno czekam cierpliwie na wizytę

Hej u mnie dzis pizza na obiad hihi , ale zeby nie bylo to zachciewajka mojej najstarszej i sama 4 pizze robi, ale chetnie podepne sie pod przepis na ciasto, moze jeszcze lepsza bedzie ;-)

Ja robię tylko z tego przepisu już kupę lat:

20g drożdzy mieszam z 1,5 łyżeczki cukru, odstawiam. Po 15 min w misce mieszam 370g mąki, 1,5 łyzeczki soli, 250ml wody (z wodą w zależności od typu mąki) i drożdże. Wyrabiam, żeby było rozciągliwe, odstawiam na pół godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie dodaje 2 łyżki oliwy, wyrabiam trochę i odstawiam na godzinę. Ciasto rozkładam na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Nigdy mnie ten przepis nie zawiódł a kto jadł u nas pizzę to wychodzi z tym przepisem :)

Dziewuszki a malujecie paznokcie? Ja w tej ciąży jeszcze się nie odwazylam... W poprzedniej malowalam i ciaza obumarla, a ja ciągle szukalam przyczyny mimo ze jej nigdy nie znajdę..i teraz się balam.. Ale juz w sumie najgorsze minelo..sama nie wiem..

Ja już 3 razy żele robiłam w czasie tej ciąży ;) Raz byłam u babeczki do której zwykle chodzę, ona sama też w ciąży ;) dobrze, że w salonie miała wygodne miejsce pracy, więc mogła praktycznie do końca pracować :p na dniach jakoś ma rodzić, więc od jakiegoś czasu sama sobie robię, mam z kuzynką lampę, żele itp. Bałam się kiedyś, bo lampa i w ogóle, ale ona nie ma takiego zasięgu, musiałabym do niej brzuch wsadzić, żeby promieniowanie mogło mieć jakikolwiek wpływ.

Mnie dzis naszlo na frytki...mmmm.. Ale nie byle jakie:) same z Hanka z ziemniaków zrobilysny..sto lat takich nie jadłam:) (mala jeszcze nigdy!).. Byly przepyszne i aż żal ze więcej nie zmiescilam...:)
Moi chłopcy tylko takie frytasy akceptują (i dobrze:p). Uwielbiamy z ziołami prowansalskimi!

reklama
Ja z córką w sumie m początku kwaśne później słodkie i mam córkę.. nie wiem każdy mi gada każdy się czepia.. a to pewnie dziewczynka znowu i wgl gadają.. więc przez nich wgl nie mam marzeń m chlopczyka

..sobie pomyśl jaką ja mam presję, dwóch chłopców, wszyscy wokół oczekują dziewczynki :p a nam to jedno.

Do góry