reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziewczyny baaardzo dawno nie zagladalam do was jakos na 520 stronie wiec was nie nadrobie teraz...
Ja mam w srode prenatalne ciekawe czy juz plec bede znac
Martwi mnie to ze zaczal sie 4 miesiac a ja schudlam 1.5kg nic kompletnie nie widac abym w ciazy byla i mam ciagle moszmary w nocy nie moge doczekac sie srody...
czy ktoras z was tez schudla zamiast przytyc?

reklama
Hej dziewczyny baaardzo dawno nie zagladalam do was jakos na 520 stronie wiec was nie nadrobie teraz...
Martwi mnie to ze zaczal sie 4 miesiac a ja schudlam 1.5kg nic kompletnie nie widac abym w ciazy byla i mam ciagle moszmary w nocy nie moge doczekac sie srody...

Kiedy byłaś ostatnio na USG? Ja schudłam kilo ale to przez ostatnie zatrucie, ponoć w pierwszym trymestrze można nic nie przytyć, a nawet i stracić na wadze przez wymioty, od teraz powinnaś coś przybrać na wadze

Co do kurczaków to już od jakiegoś czasu nie pasuje mi smak i zapach tego mięsa,a odkąd jestem w ciąży to mnie odrzuca! Za to z drobiu uwielbiam kaczkę!!! Ale ogólnie w ciąży do mięsa mnie nie ciągnie dziś u mamy były schabowe... zjadłam kawalek i aż mnie zatrzęsło...ale wiem że oprócz tego że to mięso to jeszcze doprawiła je mama czosnkiem i mimo że czesto tak robi dziś było dla mnie obrzydliwe!!! Czyli jednak coś mi się w smakach poprzestawiało...
P opierdziela mnie jak przy obiedzie wybieram mieso i przezucam mu na talerz...martwi się, bo uważa że muszę w ciąży jeść mięso, no ale co ja mam zrobic jak mi nie smakuje[emoji6]
Wogóle mój skarb zrobił się przewrazliwiony pilnuje zebym się ciepło ubierała, nie pozwala mi rozkładać i ścielić łóżka, pilnuje żeby było mi wygodni:) Czasami czuję się jakbym była jakaś niepełnosprawna[emoji13] ale oszukam jak powiem że mi z tym źle[emoji16] Czuję się taka kochana i dopieszczona przez Niego... a to dopiero początek[emoji2] Ciąża jest krótkim okresem w życiu kobiety i myślę że jeżeli ktoś chce nad nami skakać możemy to wykorzystać[emoji38] Oczywiscie nie mówię że powinnyśmy całe 9msc leżeć i pachnieć czekając aż ktoś nas obsłuży, ale takie drobne wyręczenia są mile widziane[emoji6]

@Olciaj przykro bardzo :( mi lekarka dala wybór albo czekać na poronienie samoistne albo zabieg. Mimo wszystko wybrałam zabieg bo tak czekać nie wiadomo na co, i nie wiadomo ile... Poplacz ile możesz i wracaj z nowa sila !:*

Luska co ma malowanie paznokci do obumarcia ciazy? Chociażby to ze na poczatku odradzają ze względu na zapachy.. Poza tym jak człowiek spotka taka sytuacja to szuka przyczyny -czy cos dzwignal, czy zlapal wirusa itp. Ja szukalam wszędzie. A ze spotkalo mnie to stosunkowo niedawno to w tej ciazy z obawy o powtórkę starałam się wyeliminować wszystko co mogloby zaszkodzić.

Nie martw sie, ja prawie 5kg spadlam. Wczoraj bylam na wizycie i znow bylam ważna.

Który jesteś tydzień☺.Już zaczęłaś 4 mIesiąc?

Kiedy byłaś ostatnio na USG? Ja schudłam kilo ale to przez ostatnie zatrucie, ponoć w pierwszym trymestrze można nic nie przytyć, a nawet i stracić na wadze przez wymioty, od teraz powinnaś coś przybrać na wadze
28.12 mialam ostatnie USG teraz 18.01 prenatalne i 23.01 normalna wizyta.
Od samego poczatku nie mialam zadnych wymiotow i dlatego sie dziwie ze schudlam...

reklama
Olcia trzymaj sie...

Ja bez humoru. Co chwile zle wiesci. U mnie za to wzmozone objawy. Wymiotuje strasznie. Dzis az na brazowo. Mam nadzieje ze nie krwawie gdzies z przewodu. W poniedzialek na wizycie wszystko opowiem. Jak trzeba bedzie poloze sie do szpitala na jakas kroplowke. Waga tez w dol

Do góry