reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziewczyny baaardzo dawno nie zagladalam do was jakos na 520 stronie wiec was nie nadrobie teraz...
Ja mam w srode prenatalne ciekawe czy juz plec bede znac
Martwi mnie to ze zaczal sie 4 miesiac a ja schudlam 1.5kg nic kompletnie nie widac abym w ciazy byla i mam ciagle moszmary w nocy nie moge doczekac sie srody...
czy ktoras z was tez schudla zamiast przytyc?

reklama
Hej dziewczyny baaardzo dawno nie zagladalam do was jakos na 520 stronie wiec was nie nadrobie teraz...
Martwi mnie to ze zaczal sie 4 miesiac a ja schudlam 1.5kg nic kompletnie nie widac abym w ciazy byla i mam ciagle moszmary w nocy nie moge doczekac sie srody...

Kiedy byłaś ostatnio na USG? Ja schudłam kilo ale to przez ostatnie zatrucie, ponoć w pierwszym trymestrze można nic nie przytyć, a nawet i stracić na wadze przez wymioty, od teraz powinnaś coś przybrać na wadze

Co do kurczaków to już od jakiegoś czasu nie pasuje mi smak i zapach tego mięsa,a odkąd jestem w ciąży to mnie odrzuca! Za to z drobiu uwielbiam kaczkę!!! Ale ogólnie w ciąży do mięsa mnie nie ciągnie dziś u mamy były schabowe... zjadłam kawalek i aż mnie zatrzęsło...ale wiem że oprócz tego że to mięso to jeszcze doprawiła je mama czosnkiem i mimo że czesto tak robi dziś było dla mnie obrzydliwe!!! Czyli jednak coś mi się w smakach poprzestawiało...
P opierdziela mnie jak przy obiedzie wybieram mieso i przezucam mu na talerz...martwi się, bo uważa że muszę w ciąży jeść mięso, no ale co ja mam zrobic jak mi nie smakuje[emoji6]
Wogóle mój skarb zrobił się przewrazliwiony pilnuje zebym się ciepło ubierała, nie pozwala mi rozkładać i ścielić łóżka, pilnuje żeby było mi wygodni:) Czasami czuję się jakbym była jakaś niepełnosprawna[emoji13] ale oszukam jak powiem że mi z tym źle[emoji16] Czuję się taka kochana i dopieszczona przez Niego... a to dopiero początek[emoji2] Ciąża jest krótkim okresem w życiu kobiety i myślę że jeżeli ktoś chce nad nami skakać możemy to wykorzystać[emoji38] Oczywiscie nie mówię że powinnyśmy całe 9msc leżeć i pachnieć czekając aż ktoś nas obsłuży, ale takie drobne wyręczenia są mile widziane[emoji6]

@Olciaj przykro bardzo :( mi lekarka dala wybór albo czekać na poronienie samoistne albo zabieg. Mimo wszystko wybrałam zabieg bo tak czekać nie wiadomo na co, i nie wiadomo ile... Poplacz ile możesz i wracaj z nowa sila !:*

Luska co ma malowanie paznokci do obumarcia ciazy? Chociażby to ze na poczatku odradzają ze względu na zapachy.. Poza tym jak człowiek spotka taka sytuacja to szuka przyczyny -czy cos dzwignal, czy zlapal wirusa itp. Ja szukalam wszędzie. A ze spotkalo mnie to stosunkowo niedawno to w tej ciazy z obawy o powtórkę starałam się wyeliminować wszystko co mogloby zaszkodzić.

Nie martw sie, ja prawie 5kg spadlam. Wczoraj bylam na wizycie i znow bylam ważna.

Który jesteś tydzień☺.Już zaczęłaś 4 mIesiąc?

Kiedy byłaś ostatnio na USG? Ja schudłam kilo ale to przez ostatnie zatrucie, ponoć w pierwszym trymestrze można nic nie przytyć, a nawet i stracić na wadze przez wymioty, od teraz powinnaś coś przybrać na wadze
28.12 mialam ostatnie USG teraz 18.01 prenatalne i 23.01 normalna wizyta.
Od samego poczatku nie mialam zadnych wymiotow i dlatego sie dziwie ze schudlam...

reklama
Olcia trzymaj sie...

Ja bez humoru. Co chwile zle wiesci. U mnie za to wzmozone objawy. Wymiotuje strasznie. Dzis az na brazowo. Mam nadzieje ze nie krwawie gdzies z przewodu. W poniedzialek na wizycie wszystko opowiem. Jak trzeba bedzie poloze sie do szpitala na jakas kroplowke. Waga tez w dol

Do góry