reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ja tez glaszcze brzuszek. Smaruje zwyklym balsamem z ziaji. Bez przesady zeby poronienie mialo to spowodowac ;). To tylko dotyk
Jasne ze tak, to chodzi o konkretne masowanie i to nie tylko w poczatkach ciąży ale i na końcu tym bardziej może spowodować skurcze macicy i przed wczesny poród, ale musialbysmy masowac dość dlugo

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Witam.
Ostatnia noc w pracy i wolne do soboty.
Cały dzień mnie mdliło.Zjadłam tylko 2 jogurty i 2 bułki z serem za cały dzień.Mam dosyć już tych mdłości.
Ja chcę pracować jak najdłużej bo chcę potem z dzieckiem przynajmniej 2 lata posiedzieć w domu.
Ja jeszcze nie latam tak często do wc.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Dzieki za odzew. Wiem, ze kazda ciaza jest inna i kazda kobieta przechodzi ja w inny sposob, ale zawsze dobrze wiedziec, ze ktos ma podobne doswiadczenia. Ja martwie sie okropnie, bo mialam zdiagnozowany zespol policystycznych jajnikow i przez 4 miesiace bralam rozne leki na ustabilizowanie hormonow. Udalo mi sie zajsc w ciaze, ale teraz sie martwie czy wszystko ok. Najchetniej to bym chodzila na USG co 2 tyg zeby tylko zobaczyc to dzieciatko i uslyszec ze wszystko ok. Ale mieszkam w UK a tu zupelnie inne podejscie do prowadzenia ciazy. Dlatego juz 2 razy bylam prywatnie u polskiego ginekologa, ale to jest dosc drogie i musze jezdzic do innego miasta, a lekarz przyjmuje tylko co 2 tyg. Wiec teraz czekam do 19tego stycznia na pierwsze USG na NHS. Wiem ze kilka dziewczyn jest tutaj z UK to pewnie rozumieja o czym mowie. Cala ciaze prowadzi midwife i tylko 2 skany miedzy 12-14 tyg i po 20 tyg. Zdarza sie, ze przez 9mcy nie ma ani jednego badania ginekologicznego. Jak zadzwonilam do mojej midwife, ze mialam rano plamienie to powiedziala ze nie ma sie co martwic dopoki nie krwawie przez kilka dni bez przerwy. Poprosilam o badanie progesteronu, bo mialam niski przed ciaza (badania hormonalne robilam w Pl na urlopie) to tez powiedziala ze nie ma potrzeby. Dlatego uspokoje sie dopiero jak zobacze bijace serduszko i rosnaca fasolke na skanie.
Mam 32 lata, wiec najwyzszy czas zostac mamą.

Ja tez mam usg genetyczne 24 stycznia prywatnie, a 17 na nfz ale nie wiem czy mi zrobią bo to będzie 11tc i 5 dzień, ciekawe czy dziecko będzie miało te 45 mm żeby badanie wyszło...
Dziś byłam na nfz i babeczka mi na chwilę dzidzie pokazała to tak rajcuje, ze boje się ze jakiś mały motorek się urodzi :)

Kurde mieszkam w warszawie i nawet wyjść awyjść dwór nie mogę bo ten zasrany smog. Boje się p niunie bo niby wdychanie tego to tak jakby 3 papierochy wypalił.... nie wiem czy nie uciec na wieś 300 km do rodziców, ale jak męża zostawić no i przetrwać podróż niewygodnym busem...

PS. Nie mam żadnych objawów, tylko brzuch pobolewa.

Waga wyjsciowa, tylko mnie nie hejtowac ale duzo dziewczyn tu pisze... 46 kg i po 10 tyg tyle samo. Na razie się mega cieszę.. a jem w zasadzie wszystko normalnie bo ani zaparc ani mdłości.. mam nadzieje, ze dużo nie przytyje tylko tyle ile trzeba.

reklama
O.paulina, mój mąż w poprzednich dwóch ciążach był ze mną na każdej wizycie. A przy drugiej to i z synem chodziliśmy :-) Nie było żadnego problemu. Teraz też pewnie z mężem będę chodziła jak tylko się będzie dało.

Edda89, teraz w książeczkę nie wpisują dzieciom, bo jest wymóg by dwukrotnie zrobić badanie krwi. I dopiero wtedy wpisać. A szczerze nie znam żadnego.dziecka wśród moich znajomych, któremu pediatra zleciłby dwa razy badanie grupy krwi... Jak sobie sama nie zrobię, to nie będę miała w książeczce. Przypuszczam, że moje dzieci mają po mnie, ale pewna nie jestem.

Ja nie rozumiem tego, że jest droższa wizyta jak zwolnienie wypisuje... WTF?!?!?

Chromka, 46kg. Bój się Boga :-p Jaki masz wzrost?

Przespałam dzisiaj całe popołudnie. Mąż dzielnie całym domem rządził. Trochę lepiej się czuje, ale żeby dobrze to nie powiem... Jutro już sama jestem, bez pomocy męża, a z małym jeszcze do lekarza... Oby juz było dobrze.

Do góry