reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
To, że zwykle się nie robi nie znaczy, że nie robi się w ogóle :) wiadomo, wszystko zależy od sytuacji, lekarza itp niektórzy po prostu nie widzą potrzeby, żeby od razu oznaczać dziecku grupę krwi, a skoro dwa lata później wynik jest już wiarygodny to można to zrobić później :) ja czekam do sierpnia i biorę obu starszych na badanie krwi z oznaczeniem grupy

reklama
Czesc dziewczyny, chetnie dolacze do waszego grona. To moja pierwsza ciąża. Nie mam zadnych typowych objawow, zadnych mdlosci, wymiotow, etc. Juz nawet zmeczenie mi przeszlo. Bardzo mnie to martwi. Czy ktoras z was tez tak lagodnie przechodzi ciaze. Obecnie jestem w 9t 3d. USG mialam w 6t1d i teraz musze czekac do 19stycz na kolejne. Oszaleje chyba do tego czasu, bo nic nie czuje ze jestem w ciazy i martwie sie czy wszystko sie tam dobrze rozwija.
Witaj.
Ja też jestem w pierwszej ciąży.
na początku było dużo więcej objawów a teraz praktycznie ustaly..
Zero mdlosci.. piersi bolą tylko trochę, brak zachcianek.
Ale od dwóch dni znowu się trochę zmieniło... piersi znowu stały się nabrzmiale, podbrzusze pobolewa, zachcianka na nabiał i egzotyczne owoce mango, melon [emoji14]
Mdlosci nadal brak.. Pierwsze usg też w 6 tygodniu a teraz idę w środę... będzie to 11 tydzień i 1 dzień...
Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku :)

Też bardzo bałam się brakiem objawów. Ostatnio w mega doła popadlam ale dziewczyny mnie pocieszyly. :)
W grupie siła :)

PS. Ile masz lat? :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Pamiętam, że w pierwszej ciąży nawet po potwierdzeniu ciąży przez lekarza robiłam testy, nawet w 11 tygodniu, bo się martwiłam brakiem jakichkolwiek objawów :D druga to już w ogóle lajt, potem było gorzej przez wiercipiętę. A w tej znowu miałam początek z okropnymi nudnościami i tęskniłam za bezobjawową ciążą.. więc się Olciaj ciesz babo! :D

@edda89 potwierdzam u mnie też nie robili synowi grupy krwi, bo powiedzieli ,że może się jeszcze zmienić, bo zazwyczaj oni pobierają to pępowinową i wtedy może wyjść inna grupa. Ja jeszcze synowi nie robiłam grupy ponoć więcej krwi pobierają i nie zalecają malucha robić. A jeśli chodzi o pomarańcze kocham mniam mniam, mam i do tego sok pomarańczowy i zajadam codziennie ;)

@o.paulina mąż jak najbardziej ma prawo do bycia z tobą w gabinecie. Mój gin nawet przyjmuję z dziećmi a ostatnio była dziewczyna z siostrą i na pewno miała dopochwowe , bo początek ciąży .Droga wizyta, a to z zwolnieniem , u nas na każdej wizycie usg, gdybym nie brała zwolnienia to bym mniej płaciła, a tak 120zł

@ikulka zazwyczaj dają zastrzyk w takich przypadkach

Kupiłam BIO OIL masakra taka mała butelka 60ml ,a 39 zł to ciekawe ile duża kosztuję :p

Jutro mam jechać zrobić badania bardziej szczegółowe. Lekarz mówi żebym zabardzo się nie przejmowała bo mam rh plus. Gorzej jak jest minus

To, że zwykle się nie robi nie znaczy, że nie robi się w ogóle :) wiadomo, wszystko zależy od sytuacji, lekarza itp niektórzy po prostu nie widzą potrzeby, żeby od razu oznaczać dziecku grupę krwi, a skoro dwa lata później wynik jest już wiarygodny to można to zrobić później :) ja czekam do sierpnia i biorę obu starszych na badanie krwi z oznaczeniem grupy
Ja raczej nie będę robić póki nie ma potrzeby. Może przy okazji bo pobieranie musi być wtedy z żyły a ona jest za mała i przeżywa wszystko, więc nie będe jej za darmo stresu fundować.

@Adeline89 to jak wypisuje zwolnienie to jest drozej???? Ja zaplacilam 170zl normalnie i pytala czy chce zwolnienie na wizycie, ja glupia powiedzialam ze sie musze zastanowic i nie wzielam :D teraz sie upomne.

Ja sie teraz smaruje oliwka bambino ale kupie sobie bio oil od 4 miesiaca, bo podobno wczesniej nie mozna?

ckaiskjo61tpn0j8.png

Tez sie czailam na bio oil ale zniechecily mnie opinie. Nie mam rozstepow tylko delikatne na piersiach. Moze palmers kupie do natluszczania.

@Adeline89 to jak wypisuje zwolnienie to jest drozej???? Ja zaplacilam 170zl normalnie i pytala czy chce zwolnienie na wizycie, ja glupia powiedzialam ze sie musze zastanowic i nie wzielam :D teraz sie upomne.

Ja sie teraz smaruje oliwka bambino ale kupie sobie bio oil od 4 miesiaca, bo podobno wczesniej nie mozna?

ckaiskjo61tpn0j8.png

Wszystkie kremy na rozstępy od 2 trymestru [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Własnie jak to jest bo ponoć nie można głaskać brzucha w I trymestrze gdyż to może spowodować poronienie, a jak to jest w czasie drugiego trymestru kiedy intensywniej zaczynamy wsmarowywać w brzuch kremy?

O losie [emoji15][emoji15][emoji15] czegoś takiego jeszcze nie słyszałam ja głaszcze codziennie smaruje codziennie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry