Truskaweczka2017
Moderatorka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@edda89 mój synek ma grupę krwi w książeczce zdrowia, robili mu w szpitalu jeszcze. A jest młodszy od Twojej córeczki o prawie 8 miesięcy więc nie wiem czemu Twojej Hani nie robili grupy krwi
To może mi by też tak przysługiwało ale wolał mi powiedzieć żebym kupiła-dziad... kiedy to było?@edda89 nie jak zauważyłam u starszego pierwszą kostkę i potwierdził pediatra ospe odrazu zadzwoniłam do gina kazał mi się natychmiast ubierać i jechać do szpitala wojewódzkiego po przeciwciala pojechałam bez skierowania powiedziałam w jakiej sytuacji jestem i że prawdopodobnie nie przechodzilam ospy zbadali mnie i odeslali mnie do izolatki gdzie podali mi dozylnie Varitect taka wielka strzykawa która byla podlaczona pod aparat który sam dawkowal ilość milimetrów na godzinę całość schodzila 6h po czym odlaczylinie przespalam do rana. Rano mnie przebadali i pojechałam do domu. Nic nie placilam
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
To ma sens. Moja grupa krwi robiona w 1 ciąży zgadzała się z tym co miałam w książeczceNie robią od razu po narodzinach badań na grupę krwi bo wynik może wyjść sfałszowany (najczęściej robią jedynie w przypadku jeśli dziecko wymaga transfuzji krwi). U noworodka ilość antygenów na krw czerwonych jest za mała, żeby móc oznaczyć jaka to grupa krwi, a często w jego krwi krążą jeszcze przeciwciała mamy