reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@Angelika:) ja używam pantene, jak kiedyś timotei umyłam to myślałam,że wszy mam tak mnie swędziało jakaś masakra, kiedyś te timotei nie były takie , a teraz jakieś inne uczulają . Jeszcze może farba uczulać do włosów i głowa będzie swędzieć około tygodnia najmniej.

Ja tak mam, ogólnie jestem jakiś alergik , henny to wcale na brwi nie mogę robić, bo dostaję takiej alergii ,że mam poparzoną skórę raz aż w szpitalu wylądowałam goiłam dwa tyg, próbowałam powtarzać różnymi żelowymi, sypkimi u kosmetyczek , nawet sama kupiłam drogą z neta i to samo poparzona skóra cała czerwona , a do tego spuchnięte oczy jak przy zapaleniu spojówek i piekące masakra jakaś. Wiem,że też z eveline nie mogę nic do oczu , ani rzęs tak samo kupiłam z avonu kredkę i spuchły mi oczy.

@marii19 super :)

reklama
Dziewczyny macie takie bóle na dole brzucha ale tak centralnie na dole ? Dziś w nocy się obudziłam bo mnie tak rwało aż pachwina, nie wiem co to było jakby jajnik , jajowód, macica? Wystraszyłam się jak nie wiem. Rano rozchodziłam i przeszło. Dobrze że siedzę w domu z Hanią to trochę dychne.

Miałyście ospę? Ja prawdopodobnie nie miałam i gin mi kazał zrobić badanie na przeciwciała a dziś pediatra Hanki mi powiedziała że absolutnie mam ją zaszczepić. Więc chyba zrobię te badanie na przeciwciała i jak się okaże , że rzeczywiście nie miałam to chyba ją zaszczepię. Co myślicie?

Ewelina, witaj :blink: Kolejna potrójna mama, super :blink:

Marii, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. Z wagą rzeczywiście masz problem. wiesz, to już nie tylko dla pięknego wyglądu, ale dla własnego zdrowia lepiej trochę mniej ważyć. Po ciąży na pewno wrócisz do niższej wagi :tak: Wiadomo, nie bez wysiłku zapewne, ale dasz rade.
Ja zaczynam ciążę od 62kg przy 167cm. Szału ni ma :dry:. Ale jak mi zeszło po poprzedniej ciąży do tego pułapu tak drgnąć nie chce.
A, widzę, że już jesteś po, bo miałaś rano wizytę :blink:
To zaraz dojdę po postach do relacji z wizyty pewnie :-p

Ratatujek
i Truskaweczka - po postach ostatnich wnoszę, że jakieś choroba Was dopadły? Zdrówka!!

Oh, Luska, jak ja bym chciała kiedyś odwiedzić strony, w których teraz mieszkasz... Przepiękne z TV i albumów, a co dopiero na żywo!! No bajka dla mnie. Może się kiedyś uda... jak tą moją starań zębów odchowam :laugh2:

Atfk, ja nie mam wstawania w nocy na siku. Za to mam wstawanie milion pięćset sto dziewięćset razy do Witka :dry: Osiwieć można. wolałabym 5 razy na siku :laugh2:

Myycha, o super, duży Dzidź już :blink:

Ostatnia edycja:
Emikaa, powiedziałaś pielęgniarkom, że zwymiotowalas? Szczerze mówiąc badanie wyjdzie nie niedokładne, bo skoro nie masz już glukozy w żołądku, to się nie wchłania. Wyjdzie Ci piękny wynik prawidlowy. A co, jeśli faktycznie masz problemy z cukrem w ciąży? skoro poprzednie dziecko było spore? Ja bym powtórzyła badanie.
Ehhh dobra, doczytałam ze juz po badaniu, bo bez sensu je kontynuować. W Polsce każdy z cukrzyca lub jej podejrzeniem dostaje ze free glukometr i osprzęt do niego na start. Recepty na paski Ci będzie wypisywał lekarz rodzinny.

Ostatnia edycja:
Ja chorowalam miałam dzieci zaszczepić ale nie zdążyłam bo syn zlapal w przedszkolu wiec moje już przechorowaly

Marii, no i super wieści :blink:

Truskaweczka, dziękuję Ci. Wituś ma kolejny falstart jeśli chodzi o żłobek. Juz miał iść tydzień temu, ale wysypka. Teraz miał iść, ale w nocy zaczął kaszle, tak krtaniowo, i przy płaczu słychać było krtań. Wiec znowu został. Jutro do lekarza. W ogóle to wszyscy dzisiaj zostali w domu :laugh2: Bo ja się kiepsko nadal czuję, Tymek tez coś marudził, że go boli gardło i brzuszek, to mąż wziął urlop na żądanie. Ja teraz leżę pod kołdrą, a on dzieci ogarnia. Uff.

Edda89, najpierw badania zrób, wszystko w nich wyjdzie. Tak czy siak córkę możesz zaszczepić, nic to nie zaszkodzi. Nawet jak sie kiedyś zarazi, to przejdzie delikatniej.

Dziewczyny macie takie bóle na dole brzucha ale tak centralnie na dole ? Dziś w nocy się obudziłam bo mnie tak rwało aż pachwina, nie wiem co to było jakby jajnik , jajowód, macica? Wystraszyłam się jak nie wiem. Rano rozchodziłam i przeszło. Dobrze że siedzę w domu z Hanią to trochę dychne.

Miałyście ospę? Ja prawdopodobnie nie miałam i gin mi kazał zrobić badanie na przeciwciała a dziś pediatra Hanki mi powiedziała że absolutnie mam ją zaszczepić. Więc chyba zrobię te badanie na przeciwciała i jak się okaże , że rzeczywiście nie miałam to chyba ją zaszczepię. Co myślicie?
Ja bym na twoim miejscu zaszczepiła, bo jak się zarazisz to u dorosłego jest mega gorzej, ja osobiście w tamtym roku zaraziłam się od syna. Syn tylko skarżył się,że go swędzi, a ja zdychałam czułam się jakbym miała potrójną grypę , a dotykanie skóry sprawiało taki ból na twarzy miałam bąble , gorączka mega, no konałam, nigdy w życiu. A i powikłania są u dorosłych gorsze.

A jeśli chodzi kłucia i ciągnięcia w pachwinach mam to samo, wczoraj jak uniosłam się nagle to tak mnie zabolało ,że z powrotem się położyłam, a mój się wystraszył, najgorzej to jak w nocy z boku na bok się przekręcam mnie boli i ciągnie

reklama
Edda wczoraj pisalam ze tez miewam bole i klocia. Raz to mnie nawet w pol zgielo.

Gratuluje udanych wizyt. Oby tak dalej :)

Ktora nastepna ma wizyte? Ja w srode na badania jade. Podpisywac ten kubeczek nazwiskiem? Czy naklejki przyklejaja? Sto lat temu mocz oddawalam do badania ;)

Dzisiaj rano mialam hafty z pustym zoladkiem. Sama gesta slina. Uroki ciazowe nooo. Ale bylam sie przejsc i zyje. Nawet obiad teraz zjadlam.

Do góry