reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Olciaj, ja mam w tej ciąży podobnie. Oprócz takiego ogólnego osłabienia, to nie mam żadnych "radości" z poprzednich ciąż. A w obydwu mnie strasznie mdliło i ciągnęło na wymioty, choć nie wymiotowałam, każdy zapach czułam 100 razy mocniej, przeszkadzał mi nawet zapach wody, no i nie byłam w stanie spokojnie myć zębów. A teraz nic... Widocznie czasem tak jest ;-)

reklama
@edda89 ja tak miałam jedna noc myslalam ze zwariuje z bólu sie budziłam w nocy. Teraz juz nic mi nie jest.
Wiem Że szczepienia nie sa wskazane w 1 trymestrze, doczytaj jeszcze i sie upewnij [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Chodzi o szczepienie Hani. Mi gin powiedział ze jakby H sie zarazila i byloby widac wykwity to mam 3 dni na to zeby podać sobie przeciwciala. Czyli chyba mial na myśli szczepionke. Ktos tu kiedys pisal nie pamiętam kto ze dostal za darmo w szpitalu te przeciwciala a mi powiedzial gin ze to kosztuje z 600zl hmm to jak to jest ?

@marii19 gratuluję udanej wizyty ☺ zaraz podejrzę Twoje Bobo, tylko doczytałem resztę postów. Pewnie już wszystko wyraźnie widać. Zazdroszczę bo ja jak byłam 5 stycznia (wypadał 9 tydz) to na usg jeszcze wszystko takie niewyraźne... ale lekarz powiedział że teraz za dwa tyg powinno być pięknie widać rączki nóżki itp ☺ więc czekam cierpliwie. A u dodam że do tej pory miałam 2 usg i jeszcze nie mam ani jednego zdjęcia... ale teraz pan doktorek obiecał że już dostanę napewno ☺

Olciaj, ja też nie mam żadnych sensacji. Staniki zmieniłam na większe, dalej śpię po pracy i potem w nocy jak kamień. Jak zapomnę ;) o ciąży i zbyt gwałtownie wstanę czy się przekręcam w łóżku to mnie "ciągnie" podbrzusze.
Raz jak kichnęłam to ból był ostry, zaraz minął.
Mdłości nie mam żadnych, tylko głodna non stop jestem i muszę zjeść cokolwiek co 3 godziny.
U mnie kobiety w rodzinie tak przechodzą ciąże ;)

Gratuluję udanych wizyt! Jednocześnie witam nową mamę.
Nie martw się ja tak się czułam w 1 ciąży. Ciesz się że nie męczą Cię mdłości i wymioty.
@dzag82 ja mam mega niefajne przejścia z Diagnostyką, ale pewnie jesteś z innej części kraju (inne lab.)
Z tego co czytałam dużo z nas ma prenatalne 24 stycznia. Doczekać się nie mogę!
Ja dzisiaj słabszy dzień, niewyspana. Odrobię z córką lekcje i chyba się obydwie przytulimy pod kocykiem dopóki M nie wróci.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny, chetnie dolacze do waszego grona. To moja pierwsza ciąża. Nie mam zadnych typowych objawow, zadnych mdlosci, wymiotow, etc. Juz nawet zmeczenie mi przeszlo. Bardzo mnie to martwi. Czy ktoras z was tez tak lagodnie przechodzi ciaze. Obecnie jestem w 9t 3d. USG mialam w 6t1d i teraz musze czekac do 19stycz na kolejne. Oszaleje chyba do tego czasu, bo nic nie czuje ze jestem w ciazy i martwie sie czy wszystko sie tam dobrze rozwija.
Witaj. I nie przejmuj się się brakiem objawów. Ja też narzekalam że nie mam żadnych objawów a okazało się że z dzieckiem jak najbardziej wszystko ok i wywołałam wilka z lasu ☺ bo po narzekaniu przyszły i mdlosci i wymioty... trwały 2 tygodnie a teraz znowu wszystko minęło. Został tylko wstręt do wędlin. Także proponuję trochę wyluzować ☺

Ktora nastepna ma wizyte?

Dołączam do środowych wizyt :) Może coś się wyjaśni jak rozwija się drugi maluch no i przy okazji podejrzę je znowu na USG :)
Witaj @Olciaj nie przejmuj się wszystko może przyjść z czasem albo będziesz miała to szczęście, że przejdziesz spokojnie całą ciążę. Moje siostry nie miały żadnych objawów i urodziły zdrowe dzieciaki, za to mnie trafiło i od 5 tygodnia ciągle mnie mdli. Ciągnięcia i kłucia w jajnikach też czasami mam ale to raczej normalne.

reklama
Do góry